maanantai 21. maaliskuuta 2016

Kirjaprojektin edistämistä

Elämänlangalla ei ole erityisen paljon näytettävää, koska neuleaika menee edelleen sukkakirjaan. Neulenurkkaus alkaa vähitellen näyttää kovasti siltä, että tekeillä on kirja.

Laatikossa, jossa yleensä asuu mm. kamera, latureita, usb-piuhoja ja muuta tarpeellista majailee nyt valmiita tai melkein valmiita sukkia.

Lipaston tai hyllykön päällä on viimeistelemättömiä neuleita, jotka ovat jääneet sukkaprojektien jalkoihin. Ja lankaa, josta on tulossa sukkia.

Kyllä. Tuo lanka on sinistä, joskin luonnossa enemmän vihreään taitettua petroolia kuin noin puhdasta tummansinistä. Jo useamman kirjan kokemuksella voin sanoa, että siniset neuleet ovat kirottuja. Näistä sukista on kuitenkin tulossa hyvin perinteisen ja erittäin helpon ohjeen mallisukat ja lisäksi vielä yhdet useammasta eri värisestä parista. Uhmaan kirousta ja sanon, että tällä kertaa mikään ei voi mennä pieleen. Katsotaan joudunko palaamaan asiaan ja syömään sanani, vai onnistuuko sininen mallityö kerrankin heti.

Myös neulepussista kurkistelee sukka.

Kuten kuvasta ehkä voi arvata, on tässä nimenomaisessa yksilössä spiraalikavennukset kärjessä - jos kerran askartelin kantapäälukuun kuuden erilaisen kantapään ohjeet, ei kai kärkien suhteen voi jäädä huonommaksi?

Markkinointimateriaalit ovat nyt kustantajalla. Kirjan nimeksi on lyöty lukkoon "Kantapään kautta", alaotsikkona "suomalainen sukkakirja", ja kansi löytyy aivan lähiaikoina Minervan syksyn katalogista. Nyt odottelemme mielenkiinnolla mallitaittoa, kun johdantoluku, yksi tekniikkaluku ja yksi neuleohje saavat ulkoasunsa. Jännittävää nähdä, mitä tuleman pitää!

Näissä kirjallisissa tunnelmissa Elämänlangalla tällä viikolla. Ensi viikolla vietetäänkin vielä maanantaina pääsiäisen pyhiä. Ja ehkä vähän myös neulotaan!



2 kommenttia:

Päivikki kirjoitti...

Jännää! Tsemppiä kirjan tekemiseen!

MysteryKnitter kirjoitti...

Tsemppiä! Sä kesytät sen vielä!