maanantai 14. lokakuuta 2013

Läpi repaleisen lokakuun

Mikähän siinä on, että kun kalenterissa on varmaan syksyn täyteen tuupatuin viikko, niin enköhän herää maanantaiaamuna kurkku kipeänä ja nenäntausta kutisten. Pitää nyt toivoa, että tämä menee ohi kuumalla kahvilla. Onneksi flunssa on luultavasti lapsilta saatu, sillä riiviöiden toivoisi pysyvän terveinä kun loppuviikosta on syysloma.

Syksyn neuleet etenevät edelleen reipasta tahtia. Viime viikolla vilautettu yksinäinen säärystin on nyt saanut parin.


Näissä Nietos-säärystimissä on lankana tosiaan ihan tuttu ja turvallinen Nalle. Viikonlopun matalalta paistanut syysaurinko tarjosi ihan mukavan valaistuksen mustan palmikkoneuleen kuvaamiseen.

Säärystimien jälkeen palasin projektiini käyttää pois neulekirjalankojen jämiä. Tässä on syntymässä puseron kaulus lainalapselle. Lanka on Silkbloom Fino, jota saimme vahingossa yhden erän ihan väärää väriä. Punaisesta ja oranssista tykkäävä ekaluokkalainen saa tästä talveksi puseron, olettaen että kokeellinen kaarrokkeeni toimii.


Neulekirjalankojen jämät ovat myös ilahduttaneet lasten koululla. Riiviöillä oli viime viikolla kädentaitoviikko, jota varten kaipailtiin esimerkiksi lankaa. Lähetin lasten mukana jonkun pussillisen ja kysyin sitten rehtorilta, kelpaavatko lankalähetykset toistekin. Kelpaavat, kuulemma, sillä vaikka esimerkiksi ihan pikkuiset koululaiset eivät vielä neulo niin virkkuukoukut ovat jo käytössä ja lisäksi erilaisia lanka-askarteluja tehdään mieluusti.

Alkajaisiksi koululle lähtivät erinäiset yksittäiset mallitilkkukerät, joille minulla ei varsinaisesti täällä kotona ollut käyttöä. Jatkossa alan pitää neulenurkkauksessa erillistä pussia, johon voin pistää projekteista jäävät puolikkaat tai puolettoista kerät. Eräänlaista varaston putsausta tämäkin, ja on erityisen mukavaa että langanjämät pääsevät hyötykäyttöön.

Näissä puolikuntoisissa tunnelmissa siis Elämänlangalla tällä viikolla. Ensi viikolla toivottavasti jälleen pirteämpänä!

Ei kommentteja: