maanantai 21. lokakuuta 2013

Draamaa kerrakseen

Elämänlangalla on ollut viime päivinä tarpeeksi draamaa muutaman viikon tarpeiksi. Nyt onneksi alkaa vähitellen hellittää, vaikka vieläkin uuvuttaa.

Aloitetaan leppoisasti neuleasioista. Olen vähitellen edistänyt projektiani käyttää neulekirjaprojektista jääneitä lankoja pois. Alla olevassa kuvassa tekeillä oleva ekaluokkalaisen kokoinen pusero Silkbloom Finosta, siitä josta viime viikolla mainitsin saaneemme vääränvärisen erän BCGarnilta. Suosittelen muuten Silkbloom Finoa lämpimästi, aivan ihana lanka neuloa! Samaa tavaraa paksumpana on Silkbloom ja pitsineulepaksuisena Silkbloom Extra Fino.


Perjantaina saimme ensimmäiset taittovedokset Puserot puikoille -käsikirjoituksesta. Kyllä siitä vielä kirja tulee! Näillä näkymin kirja tulee kauppoihin joskus marraskuussa, mutta tarkempaa päivämäärää ei vielä ole tiedossa.

Taittovedokset tulivat piristyksen kannalta hyvään mutta työskentelyn kannalta huonoon aikaan. Tulin nimittäin juuri kotiin neljänneltä lääkäriltä viiden päivän sisään.

Olin viime viikolla vähän flunssassa, ja kun oikea silmä vähän ärtyi torstaina arvelin, että lisäoireeksi on ilmaantunut silmätulehdus. Työterveyslääkäri kirjoitti tippoja, ja menin kotiin. Perjantaiaamuna silmä oli turvoksissa eikä laisinkaan parempi. Seuraava työterveyslääkäri arveli, että kyseessä on allerginen reaktio ja antoi antihistamiinireseptin sekä ohjeen mennä Jorviin päivystykseen jos tilanne pahenee.

Kuva lauantaiaamun tilanteesta linkin takana. Silmäluomi oli yön aikana turvonnut vielä selvästi pahemmaksi kuin perjantaina ja olo oli todella epämiellyttävä. Jorvin päivystys onneksi palveli loistavasti, ja reilu kuuri kortisonia tabletteina allergialääkkeen tueksi. Vielä eilen silmä vuoti valtoimenaan heti kun pistin nenäni ulos, mutta tänään kun kävin terveyskeskuksessa kontrollissa, tilanne vaikutti jo ihan normaalilta.
 

Jotkut pelkäävät hammaslääkäriä, minä taas kammoan samanlaisella hysterialla silmälääkäriä ja kaikenlaisia silmiin liittyviä operaatioita. Siksi myönsinkin itselleni kunniamaininnan kun annoin hoitajan tarkistaa silmänpaineet, vaikka olikin selvää, ettei hän ollut koskaan aiemmin käyttänyt mittauslaitetta. Palkinnoksi ostin itselleni suklaakonvehteja Caffista ja uudet talvikengät.

Ensi viikolla Elämänlankaa on syyslomalla, sillä hylkään julmasti perheen kotiin ja lähden pitkäksi viikonlopuksi ulkomaille. Parin viikon päästä siis jälleen nähdään, ja silloin toivottavasti on jo tarkempaa tietoa uudesta kirjastakin!

1 kommentti:

ritvis kirjoitti...

Ehdottomasti ostan kirjan itselleni syntymäpäivälahjaksi :) Onko teillä jossain julkkarit, missä näkee puserot sitten livenä?