maanantai 27. elokuuta 2012

Luova tauko

Elämänlangalla on tänään ollut hiljaista, sillä viime viikko meni erittäin tiiviisti tulevan Pipo on pääasia -kirjan viimeistelyssä muiden tekijöiden sekä oikolukijan kanssa. Tänään kirja meni kustantajalle ja toivottavasti myös painoon.

Kuten neuleissa, myös kirjaa tehdessä siisti viimeistely vaatii aika paljon työtä. Tekemistä on paljon, mutta koko ajan tietää myös, että mitä huolellisemmin viimeistelyn hoitaa sen parempi lopputulos on. Valitettavasti viimeistely ja viilaaminen ei ole vahvimpia puoliani, joten olen ollut viikon verran stressaantunut ja väsyneen känkkäinen. Aiemmista projekteista tuttu "en koskaan enää tee neulekirjaa!" -tunne hiipi jälleen kimppuun, mutta onneksi näin kolmannella kierroksella sitä osaa jo odottaa.

Nyt on aika vähän hellittää. Olen viettänyt tämän päivän ensin tavallisissa töissäni - vain pari tuntia aamusta, sitten lähinnä nukkuen ja nyt iltapäivästä lasten kanssa. Olen neulonut sormikasta ja katsellut, kuinka reipas koululainen tekee matikanläksyjä.

Lupasin itselleni, että parina seuraavana päivänä voin pitää vapaata kaikenlaisesta neulesuunnitteluun liittyvästä. Katsotaan kuinka pitkään osaan ottaa rennosti. Onneksi nyt kun käsikirjoitus on valmis, kustantajalla ja kirjapainossa ei voi enää tehdä muuta kuin odottaa julkaisua. Minervan kustannuspäällikkö sanoi, että kustantamolla on tekeillä mainoskampanja viikolla 39, eli noin kuukauden kuluttua tulee sitten toivotavasti valmis kirjalapsi ihailtavaksi!

Näissä välivaiheen tunnelmissa siis Elämänlangalla tällä viikolla. Ensi viikolla ehkä vähän pirteämpänä?

Ei kommentteja: