maanantai 20. helmikuuta 2012

Tautipiiri pyörii

Elämänlangalla ei alkuvuoden sairastelukierre hellitä. Reilu viikko sitten kurkku alkoi aristaa, keskiviikkona kipu oli niin kova että sain lähetteen nieluviljelyyn ja perjantaina lääkäri kirjoitti antibioottikuurin sekä lisäksi käsikauppasärkylääkkeiden tilalle vähän tujumpaa tavaraa; streptokokin paluuhan se siinä. Antibioottikuuri kyllä alkoi lieventää kipuakin heti, mutta silti viikonloppu on kulunut lähinnä kelloa tuijottaen, josko seuraavan särkylääkeannoksen aika jo olisi.

Lääkäri kirjoitti saman tien myös nieluviljelylähetteet koko loppuperheelle. Streptokokki on ärhäkästi tarttuva ja voi jäädä asustelemaan kurkkuun oireettomanakin, joten näin uusivan taudin tapauksessa kuulemma on hyvä tutkia lähipiirikin. Onneksi näin, sillä vesirokkotoipilaamme jonka piti tänään mennä tarhaan on 38 asteen kuumeessa ja valittaa kurkkukipua.Näissä tautisissa tunnelmissa neulominen on jäänyt vähän vähemmälle. Aloitin kuitenkin sukkaa itselleni Hopeasäikeen sukkalangasta, jota ostin taannoin Villavyyhdistä.

Kun neulesuunnittelua on tehnyt aktiivisesti jo vuosikausia, on ohjeita kertynyt niin paljon, ettei itsekään aina muista, mitä kaikkea on tullut suunniteltua. Tällainen suhteellisen tuore löytö oli Dragonfly Rib Socks. Kirjoitin ohjeen reilu vuosi takaperin ystävälle joululahjaneuletarpeeseen ja käytännössä unohdin sen olemassaolon. Nyt kun etsin ohjetta, huomasin tämän taas, ja pinnasta tulee oikein sievää Hopeasäie-langalla. Lisäksi on hauskaa vaihteeksi neuloa kärjestä aloitettavia sukkia, pidän itse hieman enemmän varresta aloitettavista niin ei tule niin usein tällaisia neulottua.

Nyt hiihtolomalainen vaatii Wii-peliseuraa ja tautinen tarhaikäinen väittää, että äidin tietokoneelle pitäisi päästä pelaamaan Angry Birdsiä. Näissä AV-viihteisissä tunnelmissa siis Elämänlangalla tällä viikolla. Sympatiaa ja terveyssäteitä otetaan vastaan niin, että ensi viikolla oltaisiin jo paremmassa neulekunnossa koko konkkaronkka!

3 kommenttia:

Sari kirjoitti...

Todella hyvä, että lääkärinne otti nieluviljelyt kaikista. Meillä on nuorimmainen kerran sairastunut erittäin vaikeaan ihottumaan, joka tuli hoitamattoman angiinan seurauksena. Lapsi oli todella kipeä ja rakkulat iholla näyttivät vesirokolta, mutta eivät olleet kuitenkaan ihan....vasta ihotautilääkäri selvitti mistä on kysymys ja lapsi alkoi parantua. Mm. jalkapohjista nahka lähti isoina paloina pois eikä mikään kenkä tuntunut hyvältä.

Pikaista paranemista teille kaikille!

Anonyymi kirjoitti...

Paranemisajatuksia sinne teille kaikille! Ja niitä terveyssÄteitä, eikä -siteitä kuten aluksi kuvittelin... No, olettehan te milloin mitäkin neuleystävillenne lähetelleet;o)
terveisin Nipsu-neito ja Torsti-the catman.

MysteryKnitter kirjoitti...

Voimia toivotan! Ei täälläkään olla kovin hyvässä kunnossa, ja tämä tauti se vasta omituinen on, kun välillä paranee ja sitten taas pahenee. No, ehkä se tästä. Inkivääri auttaa, ainakin vielä.