maanantai 23. tammikuuta 2012

Taudin kourissa

Elämänlangalla viime viikko kului melkoisen tiiviisti sairauslomalla ja sängynpohjalla; pojan ärhäkkä streptokokki tarttui myös äitiin. Kurkku on edelleen vähän jälkiarka ja väsyttää, mutta vaalivalvojaisia katsellessa pysyivät sentään jo puikot käsissä.

Toisin oli jossain vaiheessa keskellä viikkoa, kun kellotin varmaan aikuisikäni kovimman kuumelukeman 39,5 astetta. Silloin yritin epätoivoisesti neuloa peittotilkkua ja katsoa amerikkalaista jalkapalloa, kunnes seuraneiti huomautti että pakko ei ole neuloa jos ei jaksa, ja sohvalla saa olla myös makuuasennossa.Jotain pientä valmistakin on, nimittäin toinen pari Drunken Sailor -sukkia. Ohje on suurin piirtein valmis, mutta tautitilanteesta johtuen ei kuvaamaan ole päässyt. Kuten ylläolevasta näkee, ei näillä vuodenajan valo-olosuhteilla saa omakuvattua erityisen edustavasti. Erilaisia pikkuohjeita olisi julkaisujonossa tällä hetkellä pari-kolme, jos vaan olisi kunnon kuvat.

Päiväkuvausaikoja tosin on juuri nyt vähän heikosti, kun valoisaan aikaan pitäisi olla töissä. Sinne minäkin olen nyt suuntaamassa, ensi kerran liki viikkoon, katsomaan onko talo vielä paikallaan. Ensi viikolla sitten toivottavasti terveempää Elämänlankaa!

3 kommenttia:

Miina kirjoitti...

Voi ei siellä sairastelllaan! :( Koittaakaahan parantua! Tulin vaan kyselemään, onko tänä vuonna lankahamstereita ollenkaan? :D

MysteryKnitter kirjoitti...

Jaksuja, Kristel! Ja Lankahamstereista minäkin olisin kiinnostunut. Mutta ei kai sitä jaksa sairaana vetää.

Tanssitar kirjoitti...

Hei Kristel. Iso kiitos kirjastanne Punokset puikoille. Aloittelijalle se on kullanarvoinen. Ihmettelin kun lehtien ohjeilla ei tule kaunista lopputulosta, mutta en ymmärtänyt että kun niissä lehtien ohjeisssa ei kerrota mitään kappaleiden liittämisestä yhteen ym., aloittelija joutui siis kursimaan kappaleensa kokooon miten sattui.... Mutta tuli mulle asiaakin kun en neuvoa löydä mistään muualta niin ajattelin josko sinulta :) Eli minusta sukka istuu parhaiten kun pohjassa on muutama kerros enemmän kuin pääliosassa joten kokeilin lyhennettyjä kerroksia pohjaan, mutta siinä kohtaa tulee ongelma kun toisessa kääntymiskohdassa se "paluukerros" saapuukin väärästä suunnasta kun on kerran kyse suljetusta neuleesta. Tosi hankala poimia sitä juuren ympäri kierrettyä lankaa mukaan ja siihen tulee tosi tiukka kohta+ pari reikää tietty.... Eli miten tehdään lyhennettyjä kerroksia suljetussa neuleessa? Kerrokset tulevat siis heti kiilakavennusten jälkeen (varresta neulottaessa) Aurinkoisin talviterveisin Ellu