maanantai 26. joulukuuta 2011

Jouluista

Elämänlangalla on vietetty rauhallista ja mukavaa joulua tällä kertaa Tuusulassa. Lapset leikittävät mummua ja mofaa antaumuksella, joten äiti ehtii istua ja neuloa. Olen noudattanut monivuotista perinnettäni neuloa joululomalla itselleni: Puikoilla on nyt polvisukka Nallesta, koska vanhoista raidallisista Maija-sukista alkavat kantapäät hiutua puhki.



Projektina on ollut myös kauluri, tai oikeastaan putkihuivi. Huivin nimeksi tulee Any Which Way, ja tekeillä on ohje ihan aikuisten versioon. Jutun jujuna on pitsineulepinta, joka näyttää samalta molemmin puolin niin, ettei huivissa ole nurjaa puolta. Jahka saan tavattua valokuvaajani päivänvalon aikaan, menee ohje sitten myyntiin Ravelryyn.

Nea näki minun huivini kuivumassa, halusi samanlaisen ja valitsi sitten erehtymättömällä maulla lankavarastostani Fyberspatesin 100% silkkilankaa.



Lapsen versio valmistui nopeasti, ja Nea sai sen kaulaansa jouluaattoaamupäivänä. Sen jälkeen kauluri onkin ollut pois kaulasta ainoastaan joulusaunassa ja yön aikana, eli ilmeisen onnistunut projekti! Lapsille neulominen on hauskan nopeaa, mutta erityisen mukavaa on kun neuleet otetaan vastaan näin ilolla. Lapsethan eivät todellakaan aina ole näin tyytyväisiä saamiinsa neuleisiin.

Näissä leppoisissa tunnelmissa siis jouluviikonloppuna. Ensi viikolla ollaan jo vuodessa 2012!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kaunis tytär ja huivi! Rauhallisia välipäiviä ja onnea uudelle vuodelle.terv.Maaru-lukijasi