maanantai 21. marraskuuta 2011

Epäonnisten neuleiden viikko

Elämänlangalla ei yleensä erityisen paljon mainosteta erilaisia pieleen menneitä kokeiluja. Kun neuloo paljon, ei kuitenkaan voi aina onnistua.

Viimeksi viikonloppuna istuin ja kirosin sukalle. Oikein sievä, ihana ja sopiva sukka, Ilun värjäämästä oranssinpunaisesta langasta: istuu mukavasti ja Drunken Sailor -palmikko toimii hauskasti.Vaan kun aloin neuloa toista sukkaa, aloittaen palmikon mielestäni eri kohdasta ja peilikuvana... Sukasta tuli täsmälleen samanlainen. Tarkistin laskelmani, kääntelin valmista sukkaa, tutkin asiaa. Toistaiseksi ainoa keksimäni selitys on, että avaruusoliot ovat käyneet ampumassa valmista sukkaani peilisäteillä. Muuten en ymmärrä, kuinka palmikko, joka aloitetaan kolmannen puikon alussa ja palmikko, joka aloitetaan neljännen puikon lopussa ja neulotaan ruutupiirroksista jotka ovat keskenään peilikuvat voivat tuottaa tulokseksi kaksi täsmälleen samanlaista sukanvartta. Lisäksi voisin valittaa, että sukat väittävät kivenkovaan edelleen nimekseen Drunken Sailor, mutta kuinka kehtaan tarjota Ullaan ohjetta englanninkielisellä nimellä. Juopunut merimies ei vain kuulosta laisinkaan niin iskevältä.

Toinen murheenkryyni on Hulda.Pingotin, ompelin kainalosaumat, kokeilin ja testailin. Ei mahda mitään: tämä on huonoimmin istuva neule, jonka olen koskaan itselleni neulonut. Mukaanlukien aikoinaan 90-luvun lopulla joulunpunaisesta Teddystä neulottu poncho. Hihat ovat liian pitkät ja reilusta leventämisestä huolimatta liian kapeat. Yläosa on OK, mutta takin helma roikkuu hassusti takana, koska lantioni on niin leveä suhteessa neuleen muotoon. Mitä tekisin? Käytänkö töissä lämmikkeenä niinä päivinä, kun lämmitys ei halua leikkiä kanssani, vai lahjoittaisinko jollekin itseäni vähän pienemmälle ja kapeampilantioiselle mutta apinan käsin varustetulle?

Seuraavaksi poistun neulomaan kirjoneuletta. Ette muuten uskoisi, kuinka rumaa kirjoneuletta näin pitkällä neulekokemuksella voikaan osata neuloa!

Ensi viikolla toivottavasti onnekkaampaa Elämänlankaa.

7 kommenttia:

ritvis kirjoitti...

Jään odottelemaan mielenkiinnolla kirjoneuleraporttia :)

Kaisa kirjoitti...

Oo, apinaneule! Minäkin tein sellaisen aikoinaan. Se on tarkoitettu vielä minuakin lyhyemmälle, jolla on puolta pidemmät kädet... :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei voisiko Huldan pelastaa niin, siis jos ne hihat on pidettävissä, että ottaa neulaisisit tuohon etureunaan 20 cm leveän joustinneuleen tms. Kattelin just tänään duunikaverilla sellasta villatakkia ja näytti hyvältä.

Tikru

Neili kirjoitti...

Mutta eikö sukan nimi ole ihan oikein...No, tietenkin keksit vielä ratkaisun tuohonkin pulmaan ja saat peilikuvat aikaan.

Essi kirjoitti...

Lahjota epäonnistunut takki mulle? :D Mulla on sellanen vähän muodottomien vaatteiden "kausi", haalin sellaisia itselleni joka paikasta. Pidemmät hihat = parempi, omituisia liehukkeita = hyvä :D

Eiköhän sen kyllä voisi juuri jollain joustinreunuksella pelastaakin. Hihoista en tosin tiedä.

- Esteria

berlinBat kirjoitti...

Jospa neuloitkin sen kakkossukan vahingossa vasenkätisesti?

MysteryKnitter kirjoitti...

You must give it away. I always do that. It's win-win. They get a new home and owner, and I get rid of the projects that remind me what a loser knitter I am.