maanantai 30. toukokuuta 2011

Keräyskuulumisia

Elämänlangalla on viime viikkoina oltu kovin kiireisiä uuden työn ja uuden kirjan julkaisun parissa. Villaa ylle -keräyksen tiedottaminen on siis lipsahtanut hieman lapsipuolen asemaan. Taustalla kuitenkin tapahtuu: harvakseltaan postiluukusta kolahtaa paksu kirjekuori tai pakettikortti tai neuleita saapuu tuttujen kuriirien välityksellä. Mieltä lämmittää katsoa keräysneuleiden kertymistä, varsinkin kun alkava kesä on ainakin täällä pääkaupunkiseudulla näyttänyt vielä melko koleita kasvoja. Odottelen paljasjalka- ja sandaaliaikoja, mutta toistaiseksi on itselläkin villasukat aktiivikäytössä sisätiloissakin.

Koska asustelen kissataloudessa, olen yrittänyt ottaa tavaksi pitää muille menossa olevat neuleet, langat jne suljetuissa muovilaatikoissa. Villaa ylle -keräystä varten olen hankkinut kaksi uutta isoa laatikkoa, mutta lupaavasti näyttää siltä, että miesten neuleita varten varattu boksi täyttyy hyvissä ajoin ennen keräyksen loppua ja on käytävä hakemassa toinenkin.Laatikot asustelevat tällä hetkellä lasitetulla parvekkeellamme ja visusti suljettuina, paitsi näin valokuvausta varten. Tilaa on vielä, ja toiveissa tosiaan on että pääsen ostamaan lisääkin laatikoita vielä ennen syksyä. Moni neuloja on lupaillut keräykseen jotain, mutta sanonut lähettävänsä vasta syksymmällä. Omiakin keräysneuleita on jemmassa, mutta vielä päättelemättöminä, ja ajattelin kuvata sitten pinon kerralla.

Espoolaiset voivat lukea keräyksestä muutaman rivin myös tällä viikolla ilmestyvästä Essestä: ensimmäinen kolumnini on viikon lehdessä ja samalla minusta tulee lehteen myös henkilökuvahaastattelu ja siihen kylkeen luultavasti muutama rivi keräyksestä. Kolumnin vastaanotto jännittää, vaikka olenkin jo vuosia kirjoittanut tätä blogia ilmeisesti ihan mittavalle lukijakunnalle. Juuri nyt tosin eniten jännittävät valokuvat, sillä en yleensä ole erityisen edustava kuvissa ja toisin kuin haastattelua, en ole nähnyt valokuvia ennalta. Kolumniin tulee poseerauskuva, mutta juttua varten otetuissa kuvissa taisikin sitten suurin piirtein kaikissa olla neule käsissä.

Näissä tunnelmissa siis tällä viikolla. Ensi viikolla jälleen lisää Elämänlankaa.

1 kommentti:

Kaisa kirjoitti...

Kiva kuulla kivoja kuulumisia! Ja höpöhöpö epävalokuvauksellisuudesta, olethan ollut mallina Ullassakin ja kaikkea. :)

Häveten tunnustan, etten ole saanut Villaa ylle -keräykseen mitään aikaan... Mutta kirjaani on lunastettu näilläkin neulomuksilla, joten jos välillisesti kuitenkin?