maanantai 6. kesäkuuta 2011

Kesä!

Elämänlangalla ollaan jo aivan kesäisissä tunnelmissa: aurinko paistaa ja lasten kevätjuhlat on juhlittu. Lomaa ei tosin ole tänä vuonna tiedossa, kun työt alkoivat vasta toukokuun alusta, mutta kesäisiä huvituksia voi näin osa-aikatyöläisenä harrastaa vaikka pitkinä viikonloppuina.

Viikonloppuna elämysmatkailtiin lasten kanssa sirkuksessa: lähikoulun kentälle pysähtyi ihan oikea pieni kiertävä sirkus. Kokemus muistutti kovasti omien lapsuusvuosien sirkusmuistoja: pieni nuhjuinen teltta, itäeurooppalaisella korostuksella puhuva tirehtööri ja taittotuolit. Temput olivat juuri sopivan huimia lapsiyleisölle, joskin Joel alkuun käpertyi syliin, painoi kasvot minua vasten ja huolehti että eihän siellä ole pellejä. (Jostain syystä esityksen pelle ei sitten kuitenkaan aiheuttanut mitään pelkoreaktiota.)Neuleissakin on nyt kesä, sillä tilattu Hei Soturit -slipari etenee mukavasti. Yksivärinen kappale on valmis ja toista kappaletta aloitettu. Kuvassa on merkitty hakaneuloilla suurin piirtein kuvion korkeus, että tiedän mistä kohtaa lähteä liikkeelle. Piakkoin pääsen siis tutustumaan intarsianeuleen ihmeelliseen maailmaan.

Kun soturit laukkaavat festarilaitumille, täytyy käydä Menitassa tutkimassa Cotton Viscose -tarjontaa, sillä lupailin erään ystävän äidille kesäistä bolerontapaista toimistoasusteeksi. En ole vuosikausiin käynyt Soukan Outletissa ja pohdinkin, pitäisikö tehdä ekskursio sinne. Moni on kommentoinut valikoiman kasvaneen huikeasti ja kauppa on kuulemma nykyään oikein kannattava kohde. Epäilyttää vaan, kuinka paljon lankakauppamatkailua rajallinen budjetti kestää, varsinkin kun viime aikoina on tullut pariin otteeseen vierailtua Ogelissakin.

Näillä eväillä siis Elämänlangan alkukesässä. Jokohan ensi viikolla olisi esitellä intarsiaa?

1 kommentti:

H Miracle Review kirjoitti...

Aijai että kyllä se kesä on vaan niin ihanaa aikaa!!