maanantai 9. marraskuuta 2009

Julkkistelua

En näemmä kirjoittanut tälläkään viikolla värttinästä. Ei se mitään, tekeillä on edelleen ylikierteistä efektilankaa, joten kamalasti ei ole näytettävää. Sen sijaan voin mainostaa, vaikka muut ehtivätkin edelle, että pääsin lauantaina julkkistelemaan. Me ajelimme muutaman kymmenen neulojan porukalla kaksi tuntia pitkin Helsinkiä vuokratulla raitiovaunulla, liikkuva neuletapaaminen siis. Tämäntyyppisillä tempauksilla saattaa päästä kympin uutisten loppukevennysmateriaaliksi, ja jokunen viikko ennen tapahtumaa Katju laittoikin sähköpostia ja kyseli vapaaehtoista opettamaan loppukevennystoimittajaa neulomaan. Yllytyshulluna ilmoittauduin, ja kuulin vasta jälkikäteen että muutama kaveri oli tästä tietämättöminä keskenään äänestänyt että minut pitäisi vapaaehtoistaa.Ajelupäivä valkeni melkoisen harmaana, mutta se ei haitannut menoa. Pasilassa raitiovaunua odotellessa tosin ylläolevassa kuvassa toimittaja Mika Tommolan vieressä näkyvä kuvaaja Roman joutui hetkeksi maastoutumaan räntäkuuroa pakoon pysäkkikatoksen alle. Nuo televisiokamerat ovat kuulemma kalliita, eivätkä juuri kestä vettä. Toimittaja sai lahjaksi 5-milliset pyöröpuikot, kerän Dropsin Bomull-Lin -lankaa sekä KristiinaS:n ompeleman maastokuvioidun neulepussin. Näillä välineillä oli tarkoitus saada matkan aikana aikaiseksi tiskirätti.Jouduimme odottamaan vaunua hieman oletettua kauemmin, mutta hyvässä seurassa se ei haitannut. Ajoneuvona meillä oli hauska vanha nivelraitiovaunu, jonka saapumisen kaikkien uusien matalalattiavaunujen keskellä kyllä huomasi. Alunperin meille piti olla tarjolla vielä vanhempi menopeli, mutta kyseinen museovaunu oli ajelun aikaan käsittääkseni huollossa. Tälläkin vaunulla oli kuitenkin oikein mukava kolkutella pitkin Helsinkiä, vaikka maisemien katselu jäikin kaiken juttelun ja neulomisen keskellä melko vähäiseksi. Kuski oli erinomainen, sillä pysähtelyä tuli oikeastaan vain keskikaupungin vilkkaimmilla raiteilla Stockmannin ja Lasipalatsin kulmilla.

Jouduimme toimittajan kanssa istumaan selkä menosuuntaan, sillä kuvaajan tarvitseman tilan kannalta fiksuimmaksi istumapaikaksi osoittautui takanivelen edessä ollut yksinäinen penkki. Äiti sanoi, että näytin filmillä oikein luontevalta, mikä olikin tavoitteena. Alusta alkaen otin strategiaksi sen että jätän kuvaajan ihan rauhassa tekemään työtään, unohdan koko kameran ja keskityn vain neulomiseen.Vaikka oma naama näyttääkin aina kuvassa oudolta voin siitä huolimatta vihjata, että kymppiuutisten loppukevennyksen voi kai vielä nähdä MTV3:n Katsomosta, kyseessä siis Kymmenen Uutisten 7.11. loppukevennys. En itse ole juurikaan tutustunut näihin netissä näkyviin pätkiin, joten en mene vannomaan kuinka pitkään filmit pysyvät nähtävillä. Nauraa räkätin taas kauheasti, mutta enimmäkseen olin tyytyväinen kevennyspätkään. En mielestäni näyttänyt mitenkään normaalia typerämmältä, ja koosteesta tunnistin kyllä hyvin sen parin tunnin mittaisen keskustelun jota oikeastaan toimittajan kanssa kävin.

Erinomaisen hauskaa oli, ja vastaava reissu järjestetään toivottavasti joskus uudemmankin kerran. Näissä hilpeissä tunnelmissa siis tämän viikon Elämänlanka, ensi viikolla jotain uutta.

EDIT: Vaunu ei kuulemma ollut nivelratikka, vaan joku ihan muu. Älkää siis luottako minun tekniseen osaamiseeni. :)

22 kommenttia:

Punanen kirjoitti...

Oli aivan ihana Ratikkareissu ja hauskaa laittaa kavereille ja suvulle vinkkiä kymppikevennyksestä :D
Ja piti täällä myös tulla sanoo et mun mies katto kevennyksen ja Paren lisäksi tunnisti sut "se nainen Ropeconissa, naurusta tunnistin". Ihana nauru <3

Susanna kirjoitti...

Voi miten ihanaa! Oi jospa oisin saanut olla muu-kaa-naaa! Sen siitä saa kun ei neulo ja on passiivisaktiivinen :)) seuraavalla kerralla sit :)

Päiväkorento kirjoitti...

:D vanha 165 Mannheimihan se toimintaperiaate kuitenkin lähes sama :DD

tuijam kirjoitti...

Mä en tiennyt tästä etukäteen, joten olin aivan ällistynyt kun sattumalta näin loppukevennyksen ja huomasin... hetkinen! Kristel!
Mähän melkein tunnen julkkiksen.

Hyvä te, oli kiva bongata!

Manteli kirjoitti...

LOISTAVA HAASTATTELU!!!

Teija kirjoitti...

Se oli ihana kevennys! Kilisyttelin puikkoja sattumoisin telkkarin edessä (yleensä en), ja aloin hihkua miehelle, että toi on yks Kristel! Oon lukenu sen blogia jo vaiks kuin kauan!! Tuli niin hyvä mieli, uskon että teillä oli hauskaa :)

Taidan kommentoida ekaa kertaa, vaikka lukijasi olen ollut siis tosi pitkään. Mutta nyt oli pakko :)

Jaana kirjoitti...

Mahtavaa! varmasti hieno tapahtuma, ois kiva ollu olla mukana. Kiitos kaunis myös seuranpitämisestä neuletapaamisnoviiseille viime torstaina!

Marleena kirjoitti...

Oon nähnyt sut telkkarissa!!!
Tuntui melkein kuin ois tutun nähnyt!
Minäkin esittelin sinut miehelleni! Aika hauskaa kun olen vain blogissasi vieraillut!
Piristi kovasti iltaa :-D

Tuazophia kirjoitti...

Kuulostipa hauskalta reissulta! Pitää katsoa (tvkaistalta) nuo uutiset loppukevennyksen kohdalta.

Katju kirjoitti...

Hyvin meni kaikin puolin ja osasit olla ihan oma ittes.

Mohariina kirjoitti...

Pitääpä käydä kurkkaamassa tuo videopätkä.

Sire kirjoitti...

Hih, hauskaa meillä oli. Vaikka itse olinkin hieman rajoittunut kulkemaan vaunussa, niin mukava nähdä aina muita tuttuja neulojia vaikkakin pikaisesti. Mieheni pisti uutisten loppukevennyksen nettiin, sieltä se ei katoa ;) http://www.youtube.com/watch?v=yXIK62bCLoA

Iida kirjoitti...

Mä olin jo menny nukkumaan ku muu perhe huutaa: "Tuu kattomaan tääl on telkkarissa se yks tyyppi!" Jännä kuulla sellaisen ihmisen ääntä, jonka muuten tietää vain blogista. Tosi hyvä pätkä oli, tosi piristävä :)

Hepsi kirjoitti...

Se oli mukava kevennys ja sie olit hyvä! Katsoin sen netistä, kun en muistanut olla oikeaan aikaan telkun ääressä. =)

siiri kirjoitti...

Bongasin! Hyvä te, kiva aihe ja kevennys.

satumh kirjoitti...

aivan mahtavaa naiset!! :)

catariina kirjoitti...

Kevennys on hyvä ja kiva oli katsoa sitä jälkeenpäin. Käypä kurkkaamassa blogissani, sain jotakin valmiiksi :-)))

Hanna kirjoitti...

Sattumalta olin uutisten aikaan telkun ääressä ja kun aihe mainittiin ennen kuvaa, totesi mies vierestä, että tuollahan voi olla "tuttuja". Ja niinhän olikin. Vaikka siis tosiaan vain blogin kautta tuttu. :) Hienoa, että himoneulojia näytetään telkussa!

aura kirjoitti...

Mä en päässyt ratikkaan (olin isosleirillä), en nähnyt uutisia (edelleen siellä leirillä), eikä katsomo toimi meillä (liian hidas nettiyhteys), mutta nyt voin katsoa sen sinätuubista:)

Makepeace75 kirjoitti...

Hyvä pätkä. :o) Tämä katsottiin Pohjanmaalla yhdessä vanhempieni sekä J:n kanssa.

tiinaf kirjoitti...

Mukava oli tuo kevennys! Minäkin yllätyin, kun en moisesta tempauksesta tiennyt etukäteen.

Kaisuliina kirjoitti...

Heippa! Satuin tänä aamuna katsomaan Studio55:n aamulla ja juttu tuli siinä. Tosi kiva juttu oli! Ja olit todella luonnollinen. Vitsit kun täälläkin tapahtuisi jotain kivoja tapahtumia!