maanantai 13. heinäkuuta 2009

Ilmaisia vihjeitä

Hyvä lukija. Tällä viikolla oli tarkoitus esitellä tarkemmin Joelin uusia sukkia jotka omasta mielestä ovat vähän epäonnistunut design, mutta lapsi itse on pitänyt niitä liki yötä päivää siitä saakka kun ne valmistuivat, joten detaljien kuvaaminen kävi haasteelliseksi (ja saa epäilemään oliko niissä nyt sittenkään vikaa). Sukka-analyysin asemesta Elämänlangalla on siis nyt vuorossa amatöörineulesuunnittelijan vihjeitä neulesuunnitteluun, kokemuksen syvällä rintaäänellä ja aivan ilmaiseksi.

Vihje yksi: Kun opiskelet uutta silmukoiden luontitekniikkaa, valitse langaksi joku muu kuin 75% mohairsekoite.

Vihje kaksi: Kun kuitenkin päätät testata mohairsekoitteella siksi, että se nyt vaan olisi niin ihanaa ja kuka sitäpaitsi tahtoo testailla kun suoraakin voi aloittaa varsinaisen työn, muista että mohairin purkaminen on pirullista ja aikaa menee varmasti hukkaan paljon enemmän kuin siihen harjoitusluontiin esimerkiksi sileällä villalangalla olisi mennyt. Aikaa kuluu varsinkin, jos päätät pakastaa mohairin ennen purkuyritystä. (En ole varma onko pakastaminen vain lumelääke mohairin takertuvuuteen, mutta haittaako plasebovaikutus jos sen kokee auttavan?)

Vihje kolme: Kun lopulta päätät vaihtaa lankaa, alpakka ei ole kovin paljon mohairia parempi valinta. En tiedä toimiiko pakastaminen alpakkaan, mutta työn rankaiseminen reilulla satsilla pakkasasteita saattaa tietysti helpottaa omaa oloa.Vihje neljä: Jos uudessa silmukoiden luontitavassa tarvitaan apulankaa, kannattaa valita toistuviin yrityksiin joku muu kuin helposti rispaantuva puuvillaviskoosisekoite. Rispaantuneeseen lankaan pakastaminen ei tepsi.

Vihje viisi: Samalla kun pistät viidennen yrityksen työtä pakastimeen saadaksesi langan vielä purettua käyttökuntoiseksi, pistä pakkaseen myös valkoviinipullo. Se on kuudennen tai seitsemännen yrityksen jälkeen juuri sopivan viileää. Viiniä ei kuitenkaan kannata juoda ennen kuin on todennut, että yritykset opetella uutta voisi sittenkin lykätä huomiseksi.

Ei mulla muuta tänään. Ensi viikolla taas lisää Elämänlankaa. Siihen saakka kippis!

4 kommenttia:

ColibriDreams kirjoitti...

Voi ei, toivottavasti uudet yritykset toimivat jo paremmin! Tunnistan kyllä hyvin tuon "kuka jaksaa testailla, kun varsinaisenkin työn voi aloittaa" -asenteen.

Tuota pakastus-juttua en ollut kuullutkaan.

Tiina kirjoitti...

Toivottavasti aloitussilmukoita ei ollut paljon..
Ei ainakaan kannata kokeilla mohair-silkkisekoitteella ohjetta luo 300+ silmukkaa!

Puputsi kirjoitti...

Jepjep, kiitoksia loistavista vinkeistä! Tykkäsin varsinkin tuosta valkoviinipullo -kohdasta! ;D

MysteryKnitter kirjoitti...

Mohair on lämmintä lankaa. Ja se voi mennä henkeen. Mulla se ainakin menee.Mohair ja mä ei tod. olla kavereita, paitsi silloin, kun on aika pistellä kanavatyötä.