maanantai 5. tammikuuta 2009

Uusi neulevuosi

Hyvää alkanutta neulevuotta ja sujuvia silmukoita, rakkaat Elämänlangan lukijat! Tuttuun tapaan taitaa olla taas jonkinlaisen vuosikatsauksen aika, kuten liki joka blogissa. Kaikkia säästääkseni jätän kuitenkin luettelematta jokaista työtä erikseni vaan tyydyn toteamaan että löysin Ravelrystä nelisenkymmentä vuoden aikana valmistunutta työtä, ja lisäksi ainakin yksi projekti on vielä julkisesti dokumentoimaton koska jonottaa julkaisupäätöstä. En myöskään erikseen laskenut peittotilkkuja, sillä niitä on syntynyt pitkin vuotta kymmeniä.

Tämäkin vuosi on ollu villasukkapainotteinen erityisesti syksyn pahan sukkaputken seurauksena. Hämmästyttävästi suurin piirtein puolet vuoden sukkasadosta on sileitä perussukkia, eikä loppua näy. Sopivasti viime vuoden viimeinen aloitettu työ ja tämän vuoden ensimmäinen valmistunut onkin - tadaa - sileä sukkapari. Värit ovat saksalaisen sukkalankainsinöörin luomia, joskin luonnossa hieman murretumpia ja hillitympiä kuin kuvassa. Sileiden sukkien ja peittotilkkujen houkutus on vuoden mittaan ollut niin valtaisan suuri, että epäilen aivojen tarvitsevan välillä lepoa kaiken neulesuunnittelutoiminnan keskellä. Nyt sukkaputki alkaa viimein osoittaa taittumisen merkkejä, sillä aloitin lauantaina lapaset ja onpa puikoilla mallitilkkua ja aloitettua puseroakin.Vuoden suurin aluevaltaus neulonnan alalta oli ohjemyynti Ravelryssä. Ohjeita myymällä ei pääse rikastumaan, mutta vähän lankarahoja olen onnistunut saamaan. Lisäksi vuoden ehdottomasti suosikkineuleeni syntyi ohjemyyntiä ajatellen.

Curvy Cables -tunika on sellainen neuletyö, johon olen tänä vuonna ollut todella, todella tyytyväinen. Paita sopii minulle kuin valettu ja Rowanin Wool Cotton oli oikein viehättävä uusi lankatuttavuus joka on todella miellyttävä päällä. Vuoden käytetyimmän neueen tittelin tunika kuitenkin häviää kirkkaasti Jatan ohjeella neulomalleni Mariomyssylle joka keikkui päässä käytännössä koko kevättalven ja pääsi käyttöön syksyllä heti säiden taas kylmettyä. Pitäisi varmaan hamstrata lisää Lavoldin Silky Cashmerea ja neuloa toinenkin myssynen ennen kuin ensimmäinen kuluu käytössä puhki.Hamsteroinnista tulikin mieleen, että myös tänä vuonna vietetään helmikuussa lankahamsterikuukautta. Ennakkovaroitus ja ilmoittautumisohjeet ovat lyhyesti lankahamsteriblogissa. Lisää tietoa seuraa jahka näen kuinka sankoin joukoin hamsterit ovat rientämässä varastojaan kuluttamaan. Uskomatonta, että Lankahamsterit on käynnistymässä jo viidettä kertaa, niin se aika rientää.

Vanhaan tapaan jätän uudenvuodenlupaukset taas tekemättä, koska sitten ensi tammikuussa vain nolottaisi. Uutta voisi kokeilla esimerkiksi tiskirättien neulomisen muodossa, luoja tietää että keittiömme tarvitsisi sitä (kirjoittaa hän, joka juuri eilen rähmäkäpälöitsi lattialle kolmannespurkillisen kerroskiisseliä hosuessaan iltapalaa). Saa nähdä kuinka käy.

Näissä tunnelmissa siis uutta vuotta aloittelemaan. Ensi viikolla sitten taas uutuuttaan kiiltävää Elämänlankaa.

5 kommenttia:

Laura Proust kirjoitti...

Tuo tunika on kyllä tosi kaunis ja sopii sinulle älyttömän hyvin. Toivottavasti kauppa on käynyt!

satumh kirjoitti...

lankaisaa alkanutta vuotta! :)

Anonyymi kirjoitti...

oikein upeaa uutta vuotta ! Yhden lupauksen voisin itse tehdä - josko viimeinkin pääsisin käymään teidän uudessa kodissa ?

Salomea kirjoitti...

Tunika näyttää todella käytännölliseltä.
Kymmenen pisteen kysymys millä keilellä ovat ohjeet?
Taas kerran näen italialaisen aloituksen, minä tumpelo en osaa tehdä vaikka minulla on kirjassa (Hanna Jaacks) ohje. Mistä maisteri otti ohjeen?
Onnekasta alkanutta vuotta!

Kristel kirjoitti...

Salomea, ohjeet ovat toistaiseksi englanniksi, White Nightsistä on olemassa käännös mutta muihin en ole jaksanut paneutua vielä.

Italialaisen aloituksen taisin itsekin opiskella samaisesta kirjasta kirjastosta joskus, mutta ei se kyllä ilman useampaa kokeilukertaa auennut. Siitä ei ole kauankaan kun yritin aloittaa jotain italialaisittain mutta turhauduin laskiessani koko ajan luomissilmukat väärin. Ne kun ovat hieman eri näköiset italialaisittain kuin "tavallisesti" luotuina, ja silmukkapari kiepsahtaa helposti puikon ympäri.