maanantai 26. tammikuuta 2009

Yllättäen ja pyytämättä

Viikko sitten, kun netti päätti sanoa sopimuksensa irti, olin aikeissa valittaa, kuinka lankahamsterien lähestyessä langanostohimo on valtaisa ja nettilankakaupat laulavat suloisia seireeninlaulujaan. No, valittamisen aihe näyttää poistuneen ihan itsekseen.

Ensin palkitsi Little Knits toimittamalla 700 grammaa tummanvihreää Malabrigo Worsted -villalankaa. Luulen että lanka haluaa olla hyvin lyhyt trumpettihihainen pusero, jossa on mittojen mukaan tehdyt rintamuotoilut. Saa nähdä olisiko tässä puuhaa hamsterikuulle. Toisaalta helmikuussa pitäisi neuloa puikot sauhuten myös Knotionsia varten, kun eräänä unettomana yönä tulin saaneeksi kesäpuserovision ja idea meni lehteen läpi.Seuraavaksi yllätti Tinttamarelli ja pudotti postiluukusta vyyhdin myöskin vihreää Manos del Uruguayn Manos Silk Blend -lankaa. Little Knitsin paketin myönnän tilanneeni ihan omin pikku kätösin, mutta Pirren Tinttamarellista laittama lähetys tuli kyllä melkein yllättäen ja pyytämättä. Saatoin kyllä ehkä kautta rantain toissaviikolla todeta, että jos nyt jotain olisin kevään Ullaan tekemässä, mitä en siis ollut, niin Manoksesta voisi tulla baskeri. Pari kuvaa tästä potentiaalisesta baskerista nyt sitten tämän merkinnän kuvituksena, ja ohje on tyrkyllä kevään Ullaan vaikkei suunnitteluprosessia lukuunottamatta ole ihan täysin seuraavan numeron leikki- teeman mukainen. Baskerilta uupuu vielä nimi, ja olin ajatellut saada ohjeen lähtemään Ullaan jo lähipäivinä, joten hyviä ehdotuksia otetaan vastaan.Mikäli nämä eivät olisi jo etukäteen nollaanneet lankahamsterikisan tulostani, Zeska toi vielä minulle tiistaina Sellon neuletapaamiseen blogikisapalkintonsa ja vähän langanjämiä tilkkupeittoprojektiini. Kannatti muuten osallistua, sillä odottamani yhden sukkalankavyyhdin asemesta sain Stockan muovikassillisen verra ihanuuksia: Lorna's Lacesia, Jitterbugia, Mokkasukkaa... ja langanjämiä tuli toinen muovikassillinen. Pusseista löytyi myös jo aikaa sitten Zeskan kanssa tilaamani kerä Noron Silk Gardenin sukkalankaversiota.

Viimeinen niitti tuli kun toinen ystävä oli sortumassa tilaukseen Colinettelta, enkä voinut vastustaa kiusausta pyytää yhtä lisävyyhtiä Jitterbugia samoihin postikuluihin. Paketti saapunee vasta helmikuun puolella, joten nyt ei kyllä pitäisi ehtiä tulla minkäänlaisia langanostohimoja koko hamsterikuun aikana. Ilmoittautua vielä muuten ehtii, ja apuemäntiäkin on löytynyt.

Nyt elämänlangalla suunnataan lajittelemaan lankauutuuksia ja pohtimaan peittotilkkuja. Ensi viikolla sitten ollaankin jo langanostolakossa.

3 kommenttia:

Taija K kirjoitti...

Baskerihan sopii erittäin hyvin leikkiteemaan, ja nimeksi sopii Värien leikki. (Tällä logiikalla toki mikä vain sopii samaan teemaan ;o))

Hieno baskeri kuitenkin, toivottavasti ohjeen saa jotakin kautta ellei seuraavassa Ullassa onnistuisikaan. Heti tuli mieleen yks lanka tuolta kaapista, joka siihen sopisi..

Anonyymi kirjoitti...

Nimiehdotus: american pancake, leikkisästi nimeksi voisi antaa american pancake, onhan baskeri pyöreä ja pullea kuten tuo kyseinen lettukin

MysteryKnitter kirjoitti...

Hieno baskeri!