maanantai 25. elokuuta 2008

Sade se sieniä kasvattaa

Vähitellen alkaa näyttää siltä, että syksy on tulossa. Niissä harvoissa aurinkoisissa ja suorastaan helteisissä päivissäkin on jo syksyn hajua, ja Nea osoittelee innoissaan puistossa maassa piilottelevia sieniä. Enimmäkseen sataa. Puikoilla on villasukkia ja lapasia, ja viime viikolla sain Tinttamarellista lankapaketin josta pitäisi tulla jotain miehekästä asustetta syksyn Ullaan.Yritin kovasti markkinoida miehelle kirkkaan oranssia tai limenvihreää, mutta tällä kertaa voitti käytännöllisyys. Ei kuulemma tarvitse pistää sitten koko talvivaatevarastoa uusiksi jos uudet asusteet sointuvat jo olemassa oleviin takkeihin. Edes loistava argumenttini siitä, että oranssin pipon kanssa voisi lainata kuvausrekvisiitaksi joltain tutulta hirvikivääriä ei ottanut tuulta alleen. Tosin taitaa olla tuo oma mies niin rauhanomainen tapaus, ettei ase oikein istuisikaan käteen. Niin ja tuo lanka tosiaan, se on ruotsalaisen Östergötlands Ullspinnerin Visjö-lankaa, suurin piirtein Lanettin vahvuista ja ainakin minun käteeni oikein pehmeän tuntuista.Ravelryssä peräänkuuluttelin muiltakin neulojilta miehekkäitä neuleideoita, ja kovasti niitä tulikin: pipoja, lapasia, kaulaliinoja tai kaulureita, eri mallisia kynsikkäitä eri harrastuksiin... Minulla on nyt tuota lankaa ruhtinaalliset neljä vyyhtiä, ja riittoisaa pitäisi olla, joten saa nähdä mihin kaikkeen aika ja ideat riittävät. Pipon ainakin teen, ja jotain kaulalle mutta vielä on mietinnässä tuleeko tarjolle kaulaliina vaiko kauluri. Huutoäänestyksellä kommenteissa voi yrittää tätäkin kautta vaikuttaa inspiraation kulkuun, mutta kuten tunnettua neuleideat elävät kovasti joten mitään varmaa en lupaa. Suoranainen ideaähky yrittää vaivata, joten jos joku keksii miten saisi kasvatettua ylimääräisen käsiparin tai pari tai vastaavasti vähennettyä unentarpeen nollaan että voisi neuloa yöt läpeensä, saa ilmoittautua.Itsellekin tekisi mieli neuloa, kun tunikasta tuli niin mieluinen ja onnistunut. Jo joskus viikko-pari takaperin samainen Little Knits josta tilasin Wool Cottonia toimitti minulle laatikollisen ihanaista uutta tuttavuutta nimeltään Queensland Collection Kathmandu DK. Tiedän että tweedsävyt ovat joidenkin silmään epäsiistin näköisiä, mutta minulle ne ovat aina kolahtaneet kovaa, ja tämä hitusen silkillä ja kashmirilla maustettu merino-tweed on huomattavan paljon pehmoisempaa kuin monet muut. Olen kyllä väittänyt, että en tarvitse Punahilkan jälkeen enää lisää hupullisia neuleita, mutta niinpä tuo vain kovasti kuiskuttelee tahtovansa huppariksi.

Tänään illalla on onneksi luvassa neuleaikaa roolipelin lomassa, joten ehkä joku töistä eteneekin eikä kaikki jää ideoiden tasolle. Ensi viikolla taas uutta Elämänlankaa, silloin onkin sitten jo syyskuu!

15 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moi,
eiks toi Little Knits ole ameriikkalainen pulju. Miten selviät tulleista, jos kerran laatikkokaupalla tilaat? Tai siis, itse en oikein enää uskalla tilailla USAsta, kun en arvaa ikinä, millaiset tullit on odotettavissa.

On nimittäin aika himottavannäköistä lankaa... :D

Tupuna kirjoitti...

Miten luulet Kesäheinän onnistuvan Paola langasta? Tai olisko joku muu malli tolle langalle parempi? Mulla on hopean väristä Paolaa ja täytyis joku malli bongata :)
Hyvää alkavaa viikkoa!

Kristel kirjoitti...

Ilu, Little Knits on ihan sikahalpa ja olen tilannut dollarin ollessa tosi matalalla. :D

Tupuna, Paola ei ole minulle tuttu lanka, en osaa sanoa. :]

Anonyymi kirjoitti...

Kauniin väristä tuo tilaamasi lanka :) Oi, minä tykkään kovasti tweed-langoista. Niistä tulee kauniin elävännäköistä pintaa. Pieni karheus ja rouheuskaan ei minua häirise vaan ne oikeastaan kuuluvat minusta asiaan :D

Anonyymi kirjoitti...

Minulla on ongelma. Koetin lähestyä neuleguruja Ullan kautta, mutta eipä sivuilla ollut sellaista "kysy neulegurulta" -palstaa. Nyt lähestynkin teitä puolituttuja neulojia blogienne kautta.
Tarvitsisin kipeästi ihan perusperusohjeen vauvan sukalle ja pipolle. Yritin etsiä netistä, vaan en löytänyt kuin edistyneiden versioita. Minulla on täysin hukassa millä puikoilla ja monellako silmukalla saisi 6kk-12kk lapsoselle sukkia ja millainen on tuon ikäisen päänmitta pipaa varten? Oiskos takataskussa vinkkiä aloittelevalle neulojalle ja sen vauvasukulaisille?

T. SannaJ, joka on niin paljon enemmän sinut neulakintaan tai ompelukoneen kanssa ;)

Kristel kirjoitti...

Sanna, pikkulapsen perussukkiin tein ohjeen taannoin Igulee-puodin pitäjälle hyväntekeväisyysprojektiin, ohje löytyy sivulta http://igulee.fi ja vasemmasta reunasta linkki "Projekti villasukka". Pipon koko vaihtelee aika reippaasti, kannatan lämpimästi perinteistä siksakmyssyä joka on joustavaa ainaoikeinneuletta. Ohje on löytynyt ainakin Woolin vyötteestä aiemmin, ja varmaan myös Novitan sivuilta.

-maria- kirjoitti...

Moi, Visjö-lankaan ihastunut olen minäkin, joten tiedustelen, tilasitko kehräämöltä suoraan vai ostitko jostain muualta? Jos sieltä suoraan, niin millaisilla postikuluilla tuo erä tuli?

Markka kirjoitti...

Ostin muuten samaa lankaa just! Tosin vain kolme kerää.

Meillä mies tahtoo kaulurin. Haluaa sellaisen lasten mallin missä tulee läpät eteen ja taakse että saa kaulurin hyvin paidan alle.
Mies myös suunnitteli jotain korkealentoista kiinnityssysteemiä ettei kauluria tarvitse vetää pään yli. Vetoketjua tai jotain. Hmm.

Anonyymi kirjoitti...

Pisteet kaulurille. Kaverin mies kaipaisi sellaista talveksi, ja sellaisen ohjetta suomeksi on vaikea löytää.

Anonyymi kirjoitti...

Saako huutoäänestykseen huutaa että "miehekkäät lapaset"? Tai "miehekkäät sukat"? Oon miettinyt että miesväelle vois moisia tehdä lahjaksi, mutta ei jaksaisi pelkkää sileää neuletta eikä toisaalta tahtoisi ottaa riskiä että tekeleestä tulisi liian "naiselliset" vastaanottajansa makuun.

t. Laura

Woolly kirjoitti...

Kauluri olisi ainakin näin maalaisakan näkökulmasta miehelle kaulaliinaa käytännöllisempi. Ja jopa turvallisempikin esim. metsätöissä ja traktorihommissa. Ja kaulaliina on kuulemma naisten vaate...

-maria- kirjoitti...

No niin, nyt kun uudestaan luin, hoksasin, että tuo sininen lanka se olikin Tinttamarellista, ei ne keltaoranssit siinä aiemmassa kuvassa. Eli et varmaankaan ollut sitä kehräämöltä tilannut ;-)

Lotta kirjoitti...

Little Knits rulettaa! :)

Yöt läpeensä neulomiseen keksin keinon viime viikonloppuna, kun poltin selkäni auringossa (meillä päin on vielä aika kesäiset ilmat) ja sitä pisteli illalla nukkumaan mennessä niin kauheasti, ettei nukkumisesta tullut mitään. Tulipahan neulottua... ja tehtyä pari muutakin rästissä olevaa hommaa. Kummasti sitä aikaa riittää kaikkeen, jos ei nuku.

Anonyymi kirjoitti...

Huomenta:) Mukavaa alkanutta viikkoa.

ctrl+z kirjoitti...

Täällä kans liputetaan kaulurin puolesta, sekä mies että veli halusivat moiset aikanaan talvisiin harrastuksiin. Veljen tilaus oli "sellainen kuin intissä"... Ihan samanlaista ei kyllä tainnut saada :).