maanantai 25. helmikuuta 2008

Takki tyhjänä

Noin kuukausi takaperin valittelin flunssaa ja neulesuunnitteluburnoutia. Kuluva helmikuu ei tunnu muuttaneen tilannetta suuntaan eikä toiseen. Nyt kuvassa on jo yli 30 pientä peittotilkkua ja neulepussissa on lisää tulossa.Kaivelin lankavarastostani ihanuuksia valitessani hamsteripalkintolankoja. Ei vaikutusta. Ostin Hobboksista The Art of Knitting -inspiraatiokirjan. Ei edelleenkään vaikutusta.Kävin lääkärissä ja sain määräyksen harrastaa liikuntaa kolme kertaa viikossa. Ostin elämäni ensimmäisen MP3-soittimen ja siihen äänikirjan jota annan itseni kuunnella vain liikkeellä ollessani. Toistaiseksi ei vaikutusta.Uusin Interweave Knits tuli. Ei minkäänlaista inspiraation sykähdystä. Selailin Japanin Amazonista neulekirjoja. Lievää kutinaa, vaan ei niin paljon että olisin tilannut. Selasin jopa hamsterikuusta huolimatta nettilankakauppoja. Ei oikeastaan edes tehnyt mieli tilata.

Mitä tälle lamalle nyt tekisi? Olen tottunut siihen, että neuleideoita on enemmän kuin ehdin toteuttaa, mutta nyt kaikki neuleajatukset loistavat poissaolollaan. Hyvät ideat maisterin piristämiseen ovat tervetulleita. Niitä odotellessa voisin jatkaa sukkien ja peittotilkkujen neulomista. Ensi viikolla lisää Elämänlankaa.

19 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

No nyt Maisterin kantsii mun mielestä ottaakin ihan rauhallisesti.
Peittolappujen neulominen on oivaa pään (ja lankahyllyn) tyhjennystä. Voihan ne neuleideat oikeasti olla vähän tyhjiinpuserrettuja moisen kirjaurakan jälkeen.
Nyt siis mielen lepoa kaikin mokomin ja *hupsista vaan*, inspiraatio palaa ihan varmana. Luultavasti se palaa entistäkin virkeämpänä ja silloin, kun sitä kaikkein vähiten osaa odottaa :).
(nimim. Kokemuksen syvällä rintaäänellä)

Mukavaa viikonjatkoa maitsterihamtsteripäällikölle!

PS.
No, jos ihan tosissaan et malta odotella sitä isnpiraatiota, niin omasta puolestani oon huomannut, että raitalangoilla ja/tai kirjoneuleilla on pahasti koukuttava vaikutus. Kun ei sitä raitaa/kuviota voi jättää kesken, vaan pitää aina neuloa seuraavaan.....
Tosin tämä menetelmä voi johtaa pahanlaatuiseen maniaankin :).

Susanna kirjoitti...

No voihan, tällaista pläähiä on kai liikkeellä. Mä onnistuin eilen saamaan pienen kipinän aikaan, kun huomasin että Knittyn Tychus-pipo on superhelppo mutta tulee kiva lopputulos.

Mutta mitäpä jos otat järeät aseet käyttöön, ja kaivat ompelukoneen esiin. Pari kesämekkoa kun väännät Nealle ja ehkä vielä vetskarit niihin niin eiköhän ala taas puikot ja langat tuntumaan kiinnostavilta!!!!
-jaksuja-

Meeri kirjoitti...

Suosittelen ihan vakavasti uutta harrastusta. Pistät neulomisen vähäksi aikaa tauolle, niin siitä ei tule ahdistuspakkoa :)

Hansu kirjoitti...

Rentoudu ja unohda kaikki asiat hetkeksi. Mene uimaan, hierontaan, kylpylään...

Ei aina tarvi olla tehokas ja pää täynnä ideoita! Noin käy kaikille jossain vaiheessa.

Kun kevät koittaa ja pääsiäinen tulee niin varmasti maisterillakin on taas lukuisia kesäisiä ideoita!

Jenni kirjoitti...

Neulekirjan valmistumisen jälkeinen tyhjiö?

Miten olisi koukuttava helmineule?

Jaksuja!

muoriska kirjoitti...

Nyt kyllä maisteri harrastaa sitä liikuntaa 3x viikko kuten lääkäri määräsi. Jättää neuleaiheiset kaupat/kirjat ja muut syrjään..Pitää oikein neulepaaston.

Kaikella on aikansa ja paikkansa.. ja nyt on neulelevon aika.

RiikkaS kirjoitti...

Entäpä käänteinen spykolokia? Että kun ei missään nimessä saa neuloa, niin josko se halu ja inspiraatio siitä heräisi. No eiku, kuulostaa kyllä siltä että maisteri on päässyt pahemman kerran neulesaturoitumaan, joten pieni villavapaa loma taitaisi auttaa.

Kuuselassa on menossa hiukan samansuuntaisia fiiliksiä, syypäänä Erittäin Onnistunut Neule, jonka jälkeen on vaikea aloittaa mitään uutta kun ei mikään oikein säväytä. Pakotin puikoille Muirin, että en ainakaan ihan liian helpolla pääsisi...

Kaisa kirjoitti...

Nyt Maisteri ei muuta kuin suunnittelemaan neuleromaaniin sopivaa ohjetta! Sellaista kun blogissani toivottiin ja sitä ei näistä hyppysistä synny. ;)

Omasta kokemuksesta neulelamaan auttaa vain neulomattomuus. Kun palasimme parin viikon Kanarian-reissulta, jossa sukankudin lojui koskemattomana, minusta tuli taas maaninen neuloja.

Denim Blues kirjoitti...

Jos se kirja (jota selasin kaupassa ja näytti kivalle, varmasti hankin lähiaikoina :) )vei vähän niinkuin takin tyhjäksi. Mullakin on neulomisen suhteen vähän plääh, ei kyllä ehdikään mutta ei kauheesti huvitakaan. Olen sitten lukenut. Uusi IK kyllä oli kiva mutta ei mitään heti puikoille -fiilistä.

Anonyymi kirjoitti...

Otan osaa ja jaan kohtalonne, arvoisa Maisteri. Kirjan pusertaminen kasaan on sellainen juttu, ettei sitä oikein itsekään tajua ennen kuin se on finaalissa. Ja sen jälkeen on aina vähän tyhjä ja lötkö olo, kuuluu ikään kuin asiaan. Kannattaa antaa itselleen aikaa toipua. Täällä ollaan kolmannen kirjan jälkeen hieman samanlaisisa fiiliksissä, mikään ei kiinnosta... niin no, paitsi kehrääminen :-D

tuijam kirjoitti...

Kuule Maisteri, anna itsellesi aikaa; ei ne ideat käskemällä synny. Olet ollut äärettömän tuottoisa joten nyt onkin pienen paussin paikka. Se tässä bloggaamisessa on huonoa, että mukamas "pitäisi" olla aina jotain näytettävää ja syntyy ahdistus jos ei vaan synny mitään. Kurja fiilis ja huono omatunto kun ei saa päivitettyä mitään "loistokasta". Nauti ihanan aurinkoisista keväilmoista, kerätkää lasten kanssa pajunkissoja maljakkoon. Hengittele syvään ja kuuntele pikkulintujen liverrystä. Inspis, halu ja polte neulomiseen tulee ihan varmasti, nyt vain toivut hetkisen (neule- ja suoritusähkystä, ison kirjaproggiksen jälkeensä jättämästä tyhjyydestä) etkä yritä pakottaa itseäsi mihinkään.

Pia Nore kirjoitti...

Kokeilepa välillä huovutusta: joko neulahuovutusta tai märkähuovutusta (siis ei neulo ja huovuta)vaan ihan muuta käsillä tekemistä:-)

Anonyymi kirjoitti...

Nauti nyt hetki ilman neulomispakkoa. Kokemuksesta tiedän, että fiilis kyllä palaa, mutta tuossa kirjaprojektissa sinulla on varmasti ollut niin paljon hommaa, että pieni hengähdystauko on nyt paikallaan. Liiku ja kuuntele kirjaa ja nauti elämästä muulla tavoin. t. Sari

iso gnu kirjoitti...

Tuollaista se aina välillä on ja sitten taas on vuorostaan ideoita ja vauhtia riittää eli kaksisuuntainen neulomishäiriö (vrt kaksisuuntainen mielialahäiriö). Tähän tautiin ei onnekis tarvi napsia suun kautta mitään. Se liikunta ja kaikki muu hauska tekeminen on tuossa vaiheessa sopivaa.
Neulomishäiriö iski kesken hamsterikuun, kun olin ajatellut isoksi neuleeksi Noro-neuletta. lankaa oli 450 g ja sitä sitten meni vähän enemmän eli loppui kesken. Minulla on asiasta kysymys Tuplahamsterien sunnuntain postauksessani. Jos Ylituomari jaksaisi vastata tällaiseen neuleaiheiseen kysymykseen, niin olisin vastauksen laadusta riippumatta onneliinen.

iso gnu kirjoitti...

Kiitos vastauksesta! jos huomanna kävisi katsomassa saisiko lankaa paikallisesta kaupasta. Sitten voisi lopetella keskiviikkona ja ehtisi hamsterikuuhun. Jippii! Eiköhän sitä sitten taas innostu muustakin.

satumh kirjoitti...

eiköhän se inspiraatio sieltä taas aikanaan tule. välillä on hiljaisempaa, itsekullakin. ja sitten tulee taas ihan kauhee startitis yhtäkkiä. :)

-päivi- kirjoitti...

täällä kanssa ehdotetaan neulepaastoa ! Loskaa ja sohjoa uhmaten en ulos patistele - johan siellä jo varpaatkin kastuvat - mutta miten olisi maaseutumatka tänne susirajalle sitten kun lapset ovat tervehtyneet ?

Tuttu tunne silti tuo idea-tyhjiö.
Tähän asti ainakin ideat ovat palanneet vainoamaan...

***
ai niin - perinteitä kunnioittaen tarjoan silmukkamerkkejä palkintokassaan lankahamsterikisaan

Arteeni kirjoitti...

IK:ssa ei minua sytyttänyt kuin yhdet säärenlämmittimet, tai nekin ehkä pikemminkin herättivät ideoita, ei siis ehkä kande ottaa itseensä jos lehti ei napannut ;-) Muuten kyllä ymmärrän täysin hyvin jos on hiukan kankeaa päästä taas vauhtiin moisen kirjarutistuksen jälkeen!!

Ninnushka sulta varmaan jo kyselikin, mutta mites Magicien värit sulla, ovatko pysyneet tasaisina? Mulla siinä vaaleanpunaisessa, josta tein tytölle baskerin, oli ikävää pätkärääkkäysmeininkiä niin, että koko kerän läpi tuli tasaisesti kellertävän haalistuneen oloisia pätkiä suunnilleen niin tiheään kuin ne vyyhdellä värjäten olisivat tulleet. Värierot eivät näkyneet pimeinä iltoina perusvalaistuksessa, mutta päivänvalossa näkyivät ja auringonvalossa vielä selvemmin. Häiritsee hiukan kun luulin ostaneeni yksiväristä kuten langan nimi Uni -mielestäni tarkoittaa. Ajattelin tiedustella asiaa sähköpostilla mutta ajattelin kysellä että kuinkas sulla kun valtaosa langoista tais jäädä sulle :)

MysteryKnitter kirjoitti...

Give yourself a break. Don't touch the needles. Really, I mean it. Don't touch them. Leave them alone and do something totally, totally else, that has nothing to do with knitting. I am sure your desire to knit will be back when you least expect.