maanantai 12. joulukuuta 2005

Rakas Joulupukki,

terveisiä täältä eteläisestä Espoosta. Minulle kuuluu aika hyvää, entä sinulle?

Kuten tontut varmaan ovat kertoneetkin, olen ollut tänä vuonna tosi kiltti. Kysy vaikka kanssa-asujilta! (Harmonian lapsilta ei ehkä kannata kysyä, he saattaisivat olla sitä mieltä että päiväunille pakottaminen tai puuron syöttäminen ei ole kilttiä.) Lisäksi olen kantanut oman korteni kekoon tämän vuoden joululahjapajan suhteen, vaikkei minun alunperin ollut tarkoitus neuloa ainuttakaan lahjaa. Niinpä rohkenenkin nyt itsekin esittää muutamia joululahjatoiveita.Kuvassa havainnekuva tekeillä olevasta joululahjakeosta.

Olen ymmärtänyt, että toivomukset maailmanrauhasta, köyhyyden poistamisesta, hyvänmakuisesta ja terveellisestä laihdutussuklaasta sekä kahdeksannesta, neulomiselle pyhitetystä viikonpäivästä tulee esittää korkeammille tahoille. Keskitynkin lahjatoiveissani sen vuoksi helpommin toteutettaviin asioihin. Vielä tarkemmin määriteltynä keskityn asioihin joita en välttämättä tarvitse, mutta haluan. (Tarvitsisin kaikenlaista, kuten esimerkiksi ehjiä ja oikean kokoisia alushousuja sekä parillisia sukkia, mutta ne eivät ehkä ole niitä kaikkein sykähdyttävimpiä joululahjoja.)

Rakas Joulupukki, kanssa-asujani ovat hyvin ymmärtäväisiä neulontaharrastuksen suhteen, mutta viime aikoina olen huomannut, että olohuoneen nurkkiin kertyneet lankapussit ovat alkaneet vallata hieman liian suurta osaa muiden lebensraumista. Minulla on ihana lankahylly, mutta se alkaa olla auttamattoman täysi. Toisitko minulle uuden hyllyn vanhan kaveriksi? Mieluiten uusi hylly saisi sijaita vaikka uudessa, isommassa asunnossa, jossa olisi ihan oikea harrastehuone. Itseasiassa jos päätät tuoda meille uuden asunnon, voisit tuoda meille saman tien sen alkuperäisen Harmonian.

Mikäli talo- ja tilatoiveen toteuttaminen tällä aikataululla on vaikeaa (vaikka tietenkin, rakas Joulupukki, luotan kykyysi toteuttaa hankalatkin lahjatoiveet), tuo edes lisää lankaa. Tuo vaikka puserollisen verran Felted Tweediä, vihreää tai tiilenpunaista. Tai sitten alpakka-silkkisekoitetta huivillisen verran. Uusia lankoja voisi sitten neuloa vaikka ruusupuisilla puikoilla. (Sukkapuikot kokoa 2,5-3,5 olisivat erityisen mieluisia.)

Uusille langoille tarvitaan tietysti myös neuleideoita. Tuo niiden kaveriksi neulekirja tai pari! Melanie Falickin Handknit Holidays näyttäisi kivalta, tai Teva Durhamin Loop-d-loop. Tai vaikka jotain uusia kivoja pitsineulekirjoja. ATK-puolen tontut varmaan osaavat etsiä sinulle kirjatoivelistani brittiamazonista. Jos tuot kovin monta kirjaa, niin minun täytyy kuitenkin palata aiempaan pyyntööni uudesta hyllystä.

Kati toivoi tuossa päivänä muutamana joululahjaksi neuleita viimeistelevää tonttua. Jos niitä tonttuja on enemmänkin, niin tuo myös minulle yksi. Mielellään sellainen, joka osaa neuloakin. Se voisi sitten tehdä yksinäisille sukille parit, puseroihin hihat, villatakkeihin nappilistat ja niin edelleen. Tonttu voisi olla pitkäkätinen, niin että se ylettäisi vaivatta venyttelemään isoja huiveja pingotukseen myös.Toivottavasti et, rakas Joulupukki, kovasti stressaantunut näistä kaikista toiveista. Tuossa yllä on sinulle kynttilänvaloa ja lasillinen glögiä. Hengähdä hetkinen. En minä tarkemmin ajatellen niin kovasti lahjoja tarvitse. Jos totta puhutaan, niin olen oikein tyytyväinen jos saan ison rasian suklaakonvehteja, pari paksua dekkaria ja sopivasti lapsenhoitoapua niin että ehdin nauttiakin suklaasta ja kirjoista.

Joulumielisin terveisin,

Kristel

6 kommenttia:

Kati E kirjoitti...

*psst* Jos mä saan sen tontun niin voin lainata sitä sulle. ;D

Anonyymi kirjoitti...

Kiva toivelista. Se Harmonia-talo olis mahtava juttu. Upea talo ja sinne porukka mahtuis, ja se harrastehuoekin.

tikru kirjoitti...

:)

Susanna kirjoitti...

Ihana lahjatoivelista :D

Se onkin muuten ärsyttävän kummallista, että lapset ei ollenkaan tajua, että jouluna kuuluu olla äsngyssä tai sohvannurkassa monta päivää ja vaan mässäillä ja lukea. Ehei, lapset haluaa joulunakin ulos ja riehua ja herätä aikaisin :/ :D

Siniset Silmukat kirjoitti...

Ihana hellyttävä kirje Joulupukille!

Riksu kirjoitti...

Mäkin voisin haluta tuollaisen harrastehuoneen, siellä vois sitten kaikki olla miten haluaa.