maanantai 3. heinäkuuta 2017

Lomailua ja lankasaalista

Elämänlangalla on vietetty kesälomaa oikein leppoisissa tunnelmissa. Olen laiskotellut kotona, tavannut kavereita ja esimerkiksi käynyt Sandrossa brunssilla. Ja tietysti hoitanut parvekekasveja, jotka tästä huolimatta ovat edelleen hengissä ja jopa tekee uusia lehtiä, rönsyjä tai kukan alkuja.

Kuten toukokuussa mainitsin, minulla on pitkäaikaislainassa Canonin digijärkkäri. Kuvausharjoituksille ei ole ihan hirveästi ollut aikaa, mutta eilen ja tänään vietin hyvän tovin parvekkeella koittaen keskustella kameran kanssa siitä, saataisiinko nyt kuvattua niiden kasvien kasvamista.

Kahden kuvauspäivän saldo oli neljän kuvan kollaasi, joista kolmessa oli tarkennus jotain sinnepäin. Seuraavaksi voisin koittaa uskaltautua valokuvaamaan neuleita.

Sitten viime viikon yhdet polvisukat ovat valmistuneet ja olen aloittanut eräälle nuorelle henkilölle luvatut ylipolvensukat, mutta näistä ei ole vielä kuvia - osittain siksi, että valokuvaamisen opettelu samalla kun koittaa vääntäytyä sellaiseen asentoon, että saa omia sääriään kuvattua kivan näköisesti osoittautui aika haastavaksi. Täytyy koittaa jossain vaiheessa rekrytoida perheenjäseniä apuun!

Se, että en ole ihan hirveästi ehtinyt neuloa ei tietysti estä hankkimasta lisää lankaa. Eräs ystävä on muuttamassa pois maasta ja luopuu isosta osasta omaisuuttaan. Minulle eksyi tänään tämä viehättävän sammalenvihreä vyyhti ohutta käsinkehrättyä villaa. Ellen aivan väärin lukenut stash-tietoja niin tämä on Louhittaren luolan tilausvärjättyä shetlanninvillaa, noin 200 grammaa ja kehrättynä ja kerrattuna 825 metriä eli esimerkiksi aika muhkean huivin verran. Tätä vastaan olen luvannut neuloa myssyn, eli hintakaan ei ole huimaava!

Niin, ja onhan tässä jotain pientä tekeillä, joskin totesin että ei nyt ainakaan pariin viikkoon vielä mitään:

Näissä tunnelmissa alkaa Elämänlangan heinäkuu! Vielä ei ole tietoa, mihin ensi viikko lomalaisen vie.

P.S.

Muissa uutisissa näin järjestöpuolelta; Ullapiknik tulee taas tänä kesänä! Meillä on tiedossa emännät Helsinkiin ja Joensuuhun, mutta mielellään kutsumme neulojat joka puolella maata mukaan. Paikallisia yhteyshenkilöitä kaivataan, eli toimenkuvaan kuuluu tietää missä on kiva piknikpaikka vaikkapa nyt Oulussa tai Hämeenlinnassa, kertoa se meille ja luvata olla paikalla oman neuleen ja piknik-korin kanssa 19.8. noin kello 13 alkaen tai niillämain.



2 kommenttia:

Ambe Brooks kirjoitti...

So nice! I would love to use it and wear daily ! Yoiu might probable need a dissertation proposal writing services so follow the link: http://biomass-valorisation.com/sources-for-dissertation-proposal.php3

MysteryKnitter kirjoitti...

Your new book project will be awesome! I just know it.