maanantai 13. helmikuuta 2017

Raitoja

Elämänlangalla on vietetty viime aikoina raidallisia päiviä. Kotisohvalla on tekeillä minulle aivan uudenlainen neuletyö, eli koiran villapaita. Pitkästä aikaa käytössä on myös perinteinen Seiskaveikka.

Käytän harvemmin neuleissa värejä, mutta nyt oli toiveissa saada paitaan raitoja. Päädyin sommittelemaan symmetrisen raitaryhmän oranssinkeltaisesta ja kaurapuuronvärisestä langasta; kolmen, viiden ja yhdeksän kerroksen levyiset raidat, jotka jatkuvat tästä vielä uusilla viiden ja kolmen kerroksen raidoilla jahka ehdin neuloa niin pitkälle. Vihreät väriraidat ovat aina kolmen kerroksen levyiset. Minulle on vielä epäselvää miten muotoilen kaula-aukon ja kauluksen, mutta eiköhän sekin selviä työn edetessä. Sain koiran paitaa toivoneelta ystävältä kuvan, johon on merkitty rodun mittasuhteet ja improvisoin sitten niiden pohjalta. Olen pohjannut työn löyhästi tähän Novitan ohjeeseen, mutta lopputulos on tosiaan kyllä vähän samanlaista sukua ohjeelle kuin amerikkalaisen TV-draaman "perustuu tositapahtumiin" on sukua totuudelle. Toivon, että voin ensi viikolla esitellä valmiin työn.

Valmiita ja paljon vaivattomampia raitoja on Wollmeisen sukkalangassa. Tämä väri on nimeltään Gazpacho, ja tulossa on taas uusi pari polvisukkia minulle. Sukkapari kävi katsomassa amerikkalaista jalkapalloa, kun brittiläinen Birmingham Lions kävi pelaamassa treenimatsin Helsinki Wolverinesin naisten joukkuetta vastaan.

Tilasin myös uutta sukkalankaa Wollmeiselta, kun eräs naapurin nuori neiti ihastui Nean pitkiin sukkiin ja toivoi itselleen samanlaisia. Koska neidillä on syntymäpäivät vasta elokuussa totesin että voin ihan mieluusti tehdä toisen pitkän sukkaparin kesäneuleena, mutta langan tilasin välittömästi kun toivoja löysi mieluisen värin.

Näistä siis punasävyinen Aurora on menossa lapsen sukkiin ja keltavihreä Frosch on puolestaan minulle itselleni. Ikävästi huomasin vasta tilauksen tehtyäni, että paljon käyttämäni lyijynharmaat sukat alkavat kulua puhki jo useammasta kohtaa jalkapohjiakin, joten täytyy ehkä jossain vaiheessa tilata vielä lisää lankaa. Mikä harmi!

Tällaisissa värikkäissä tunnelmissa Elämänlangalla siis tällä viikolla. Ensi viikolla sitten taas lisää neuleita!

Ei kommentteja: