maanantai 18. tammikuuta 2016

Oppia ikä kaikki

Elämänlangalla on viime viikkoina puuhasteltu ahkerasti uuden kirjaprojektin parissa. Muistatteko, kun muutama vuosi sitten olin tekemässä Pipo on pääasia -kirjaa? Nyt sama työryhmä on tarttunut sukkiin. Tarkoituksena on tarjota kattava paketti sekä sukkatekniikkaa että ohjeita suomeksi.

Koska olen kirjoittanut paljon paitsi neuleohjeita myös tekniikkaohjeita, lupauduin kirjoittamaan tekniikkaosuudet ja teen sitten vähän vähemmän ohjeosioon. Viime aikoina olen uppoutunut syvälle kantapäihin. Minun pitäisi jossain vaiheessa saada työskentelytila, mutta tällä hetkellä kirjoitan olohuoneen sohvannurkassa. Lattia nurkan vieressä näyttää tältä:


Nokkela lukija saataa tästä arvata, että työn alla on juuri nyt tutkielma kantapäistä. Kaikkia mahdollisia vaihtoehtoja on tietysti mahdotonta kartoittaa, mutta yrityksenä on nyt hahmottaa tutumpien kantapäiden (noin 3 tai 4 neulon ulkomuistista) lisäksi pari muutakin. Joudun siis tekemään taustatutkimusta ja opettelemaan uutta! Ostin myös Ravelrystä yhden sukkatekniikkatutoriaalin, valokuvasin äidin varastosta Novitan sukkaekstrasta pari aukeamaa ja lisäksi olen vertaillut kantapäitä aika monista netissä olevista valmiista neuleohjeista.

Tästä johtuen myös neuleprojektit ovat vähän hyshys, mutta tämän verran voin näyttää:

Tällaisia malleja syntyy kaikista erilaisista kantapäistä, joiden anatomiaa nyt opiskelen. Vaikka tämä työvaihe näyttää vielä ihan tavalliselta ranskalaisen tai hollantilaisen kantapään alulta, niin voin sen verran paljastaa, että kantapään käännöstä en koskaan aikaisemmin tähän nimenomaiseen tyyliin ole tehnyt.

Näissä uuden oppimisen tunnelmissa Elämänlangalla tällä viikolla. Katsotaan olisinko ensi viikkoon mennessä ehtinyt neuloa jotain sellaista, jota voi täällä blogissa näyttääkin.

3 kommenttia:

byrocrat kirjoitti...

Kirjoituksen perusteella voisi siis sanoa että oppia kantapään kautta.

Aurinkokujalla kirjoitti...

Olen ekaa kertaa sun blogissa ja liityin lukijaksi. Ois kiva jos tulisit kylään Aurinkokujalle.

MysteryKnitter kirjoitti...

Go K! Go! You will tame it!