maanantai 14. maaliskuuta 2011

Villaa ylle

Kun lankahamsterit on luotsattu kunniakkaaseen päätökseensä on uusien kujeiden aika. Kuten tutummat tietävät, olen jo yli vuoden verran etsinyt neulesuunnittelun ohelle jotain työtä, jolla ihan oikeasti eläisi. Viimeksi toissa viikolla olin haastattelussa, jossa sitten - taas - jäin toiseksi tai kolmanneksi. Houkuttaisi avautua pidemminkin siitä, ettei työhaluinen koulutettu ja moneen asiaan kykenevä ihminen kelpaa, mutta kerron teille sen sijaan, mitä puuhaan vapaaehtoistyörintamalla kun palkallista ei kerran löydy.

Minulla ei ole työtä, mutta katto on kuitenkin pään päällä, ruokaa pöydässä jne. Kuluneina lumi- ja pakkastalvina on useampaankin otteeseen ollut mielessä se, että kaikilla ei ole sitä kotiakaan. Männäviikolla otin sitten yhteyttä Vailla vakinaista asuntoa ry:hyn. Ehdotin, josko lähtisin organisoimaan neulojapiireissä villavaatekeräystä VVA:lle. Jäsensihteeri otti ajatuksen vastaan lämpimästi ja lupasi, että VVA hoitaa vaatteiden jakelun tarvitseville.

Niinpä julistin alkavaksi Villaa ylle -keräyksen ja haastan kaikki lukijat pohtimaan: olisiko aikaa neuloa yksi pipo, yhdet lapaset, yhdet villasukat tai yksi kaulahuivi? Kaikelle lämmittävälle on tilausta ja tarvetta. Valtaosa VVA:n kohteista on miehiä, joten esimerkiksi miesten saapassukat tai miehen käteen sopivat lapaset ovat enemmän kuin tervetulleita, mutta järjestösihteeri lupasi välittää myös mahdolliset naisten kokoiset neuleet lämpöä tarvitseville. Aikaa on runsaasti: neuleet voi toimittaa minulle keräysblogista löytyvään osoitteeseen syyskuun loppuun mennessä. Luovutan kaiken VVA:lle osana Asunnottomien yön tapahtumia lokakuun 17. päivä.

Näillä eväillä siis tähän viikkoon. Keräyksen uutiset päivittyvät vähitellen tuonne omaan blogiinsa ja Elämänlankaa palailee ensi viikolla takaisin normaaliin päiväjärjestykseen.

12 kommenttia:

Mikaela kirjoitti...

Aivan loistava idea! Luulenpa, että meillä kaikilla olisi tähän aikaa...

Anonyymi kirjoitti...

Hieno idea! yritänpä kantaa korteni kekoon..

Kaisa kirjoitti...

Kiitos Kristel, taas menivät elämänarvot kohdalleen. Laitan tästä juttua blogiin.

Tiina kirjoitti...

Mahtavaa!!! Tämähän on ollut mielessä, mutta vihdoin joku laittoi toimeksi! Mukana ollaan!

Anonyymi kirjoitti...

Hieno idea! Mie olen juuri neulomassa miesten saapassukkia, ja olinkin miettinyt kenelle ne antaisin, kun omalla miehelleä on jo riittävästi sukkia, joten täältä on tulossa yhdet sukat.

tiikeriankka kirjoitti...

Aivan loistava aloite, Kristel! Tiedoksi, että on olemassa myös kodittomille naisille suunnattu tukipiste Salli, johon voi lahjoittaa vaatteita ja kaikkea muuta tarpeellista. Olen parina vuonna kärrännyt sinne talvivaatetta ja muutakin naisille sopivaa tavaraa. Toimii Diakonissalaitoksen yhteydessä: http://www.hdl.fi/fi/huumetyo/salli

Ja tämä ei ole kannanotto siihen, kenelle pitäisi tai kannattaisi lahjoittaa vaan tarkoitettu lisäinfoksi! (että jos niitä naisten sukkia vaikka kertyy kasa)

Lyyti kirjoitti...

Tosi hieno asenne työnhakuun! Ja todella hienoa, että keksit järjestää tällaisia projekteja! Varmaan löytyy innokkaita neulojia, itseni mukaan lukien, jotka sopivan projektin kohdalle sattuessa antavat tekeleitään hyvään tarkoitukseen.

Hanna kirjoitti...

Oi kun on hyvä idea ja kohderyhmä! Ja parasta ette oo jättänyt sitä idean tasolle vaan tehnyt asialle enemmänkin :) Tähän on kyllä osallistuttava!

Auli kirjoitti...

Hyvä idea! Kiitos siitä, pistän korvan taakse. Haluan olla mukana.

Seijasisko kirjoitti...

Erittäin hyvällä asialla olet! Mukana ollaan ainakin yhden sukkaparin verran.

TiinaV kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Elvenpath kirjoitti...

Laitoin omassa blogissani linkin tähän :) Jos vaikka alkaisi sana leviämään laajemmallekin ^^