maanantai 5. huhtikuuta 2010

Hiljainen viikko

Hyvää pääsiäistä kaikille lukijoille!

Elämänlangalla vietettiin Hiljaista viikkoa tosiaankin hiljaisissa merkeissä, kun tappoflunssa kaatoi petiin ensin lapset ja sitten äidin. Nuorimmaista kuskattiin pitkin labroja ja keuhkoröntgeneitä myöten, mutta sitkeä järkyttävä köhä on vain flunssan jälkioireita. Tämä flunssa on itsepintaista sorttia, koska itselläkin on edelleen tukkoinen nenä ja hassun tuntuinen kurkku, joten nenäliinoja ja kurkkupastilleja kuluu.

Flunssan vuoksi enimmät menot karsiutuivat pois, ja missasin jopa harvinaisesti Helsingin neuletapaamisen kun puhuminen edelleen torstaina yskitti ja muutenkin oli vielä ihan puolikuntoinen olo. Sen sijaan olen nautiskellut elokuvista, liki naapurissa asuvien kavereiden luona kävin katsomassa Viimeisen samurain ja oman digiboksin kulmalta on viime aikoina löytynyt niin Tuulen viemää kuin Brokeback Mountainkin. Lisäksi olen nauttinut täysin rinnoin pahimmasta suklaapaheestani.Sanoinkin jo, että hyvä ettei Mignon-munia ole kaupoissa kuin vähän aikaa vuodesta, sillä muuten lihoisin pian neliskanttiseksi. Mignon-konvehditkin ovat hyviä, mutteivät onneksi aiheuta samaa pakko saada -reaktiota. Ruokavalio on muutenkin ollut melkoisen kahvi- ja suklaapainotteinen, kun kukaan ei vieläkään ole keksinyt jalostaa maitosuklaan makuisia kalorittomia ekstravitamiiniomenia. Niitä odotellessa.

Neulerintamallakin tapahtuu vähitellen ja hiljaksiin. Ensi viikon projektina on saada toppiohje sellaiseen kuosiin että Langankuluttaja pääsee neulomaan ja aloitella takkiohje. Yhdet sukat kävivät mallijaloissa kokeeksi eilen ja sopivat oikein sievästi, ja pitsihuivi etenee leffoja katsellessa hyvin. Tällä viikolla on luvassa roolipelaamistakin, joka on myös hyvää neuleaikaa. Vähän yrittää stressata ja deadline kolkuttelee ovelle, mutta koitan muistaa tarttua yhteen asiaan kerrallaan enkä hosua kaikkea yhtäaikaa. Ohjeita on ja syntyy koko ajan, ja tiedän kokemuksesta että hermoilemalla saan itseni vain lukkoon.

Tällaisissa tunnelmissa siis kohti kevättä, joka saapuu jo iloisesti kohisten, tai oikeastaan vesisateena ropisten. Luminen talvi kelpasi kyllä ja lapset nauttivat, mutta pidän silti eniten keväästä ja alkukesästä. Ensi viikolla siis lisää Elämänlankaa, toivottavasti silloin jo ilman flunssapöpöjä!

3 kommenttia:

Iida kirjoitti...

Toivotaan että suklaalääkintä puree ja paranet pian. Kirjaprojektin kuulumisia on kiva lukea, olisipa se jo kohta kaupoissa :)

Tiina kirjoitti...

Minäkin seurailen tiiviisti kirjaprojektin etenemistä ja odotan innolla! Tsemppiä ja parenemisia!

MysteryKnitter kirjoitti...

Get well soon! Don't rush. I don't know if ginger could help with that cough. It does not help if your kids are not allowed to eat it, but if they are, it might help.