maanantai 21. joulukuuta 2009

Hanget korkeat nietokset

Talvi päätti sitten saapua myös eteläiseen Suomeen reippaalla otteella. Pulkkamäessä ollaan viihdytty ja lapset arvostavat nietoksia ja pakkasta. Itse katselisin lumikinoksia mieluiten sisätiloista ikkunalasin läpi, mielellään kuuman kahvi- tai kaakaomukillisen kanssa.

Ulos on kuitenkin pakko mennä. Erityisesti viime viikon kovimmilla pakkasilla yllätyin iloisesti siitä, että omistan suuria määriä kaikenlaisia neulottuja asusteita. Normaali ulkovaatetukseni on villapaita ja baskeri, mutta yli kymmenen asteen pakkasessa kauluri ja kämmekkäät lämmittivät mukavasti sen verran lisää, että puistossa tarkeni taas neuloa. Kuvaa ei nyt ole, mutta voitte kuvitella minut hyvin lumisena ja lukuisiin erivärisiin villavaatteisiin topattuna.

Edelleen ongelmana on se, että hyvinmuodostunut takamukseni palelee välikerroksista huolimatta. Kukaan ei, kumma kyllä, edelleenkään ole neulonut minulle villahousuja vaikka kuinka olisi ollut tarvetta. Männäpäivänä puistossa sain kuitenkin loistavan idean, että neulottu lyhyt hame jonka voisi vetäistä kaikkien housukerrosten päälle olisi ratkaisu ongelma-alueeseen. Lapsetkaan eivät vielä ole niin isoja, että kieltäytyisivät lähtemästä kanssani pihalle, jos minulla on tyhmät vaatteet. Näillä neuleaikatauluilla tosin nämä pakkassäät taitaisivat olla kirjaimellisesti menneen talven lumia kun hame olisi valmis.

Nyt taidan suunnata vielä joulupukin puuhiin, kun sopivasti vajaata viikkoa ennen joulua keksin vielä neulottavia lahjoja. Saa nähdä tuleeko valmista. Ensi viikolla ovatkin joulunpyhät jo tältä vuodelta ohitse, ja ollaan välipäivissä! Uskomatonta mutta totta. Elämänlanka toivottaakin nyt kaikille lukijoille rauhaisia ja mukavia joulunpyhiä!

P.S. Ullan tämän vuoden ekstra ilmestyi eilen illalla, sieltä löytyy mukavaa puuhasteltavaa joululomalle. Allekirjoittanut väsäsi ohjeet siksakmyssyyn ja avaimenläpikaulaliinaan.

EDIT: Alkoi otsikossa ollut joululaulusanoitusvirhe niin häiritä, että ihan pakko oli korjata.

8 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Hyvää Joulua koko pesueelle ja intoa puhkuen kohti Uutta Vuotta!
Kiitos myös villa(housu)hame vinkistä! Voisi toimia koiranulkoilutuksessa myös. Villamini... ;o)

Inka kirjoitti...

Meillä on vaunuissa pieni lampaantalja, jonka otan tarvittaessa istuinalustaksi ulkoillessa. Sen päällä tarkenee istua pitkäänkin.

- Inka

Tuazophia kirjoitti...

Minä roudaan kylmillä säillä lähipuistoon villa- tai fleecepeittoa (hiekkaiseen aikaan jälkimmäinen on kätevämpi), jotka ovat niin isot, että voin istua kaksinkertaiseksi taitetun peiton päällä ja vielä kietoa loppuosan jalkojen ympäri. Tuubihamekin voisi tietysti toimia, mutta itse tykkään siitä, että mahdillisen hiekan tai muut roskat saa viltiltä kivasti ravistettua pois.

Susanna kirjoitti...

Mitäs jos ompelet merinovillasta välihousut? Olis nopea tehdä ja voisi käyttää vielä sittenkin kun lapset eivät enää suostu lähtemään mihkään jos näyttää kahjolta :D

Anteeksi että käytin ompelusanaa blogissasi.Toivottavasti ei menny kylmät väreet :)))

Anonyymi kirjoitti...

Leppoisaa joulun aikaa Sinulle ja kiitos, että olet jaksanut tehdä mukavia blogipäivityksiä tämänkin vuoden meidän kaikkien iloksi!
Outi a

Päivi kirjoitti...

Mulla on just työn alla villahousut, oli pakko ruveta tekemään kun tammikuun lopussa odottaa pohjoisen pakkaset - hrrrr...
Kaverini neuloi itelleen "selluliittien-lämmitys-tuubin" palelevalle pepulleen, ja on kyllä kehunut että moinen kapine toimii :D

Täälläkin on aikamoinen talvi, tuossa kelissä ei olis huvittanut millään ajella töihin ja yritän keksiä hyvää tekosyytä jäädä huomenna kotiin (neulomaan) ;)

Oikein mukavaa joulua sinulle!

Katri kirjoitti...

Hyvää ja lumista joulun aikaa!
Ymmärsinkö oikein, että pystyt neulomaan 10 asteen pakkasessakin? Siitähän saisi kympiuutisiin hyvän kevennyksen..

(Ullasta poikkesin)

MysteryKnitter kirjoitti...

Moikkasta!
Ai Briot? Mulla on ollu pienenä ihan samanlaiset! Ihan totta! Harmi että joutuivat ties minne...mutta ei sille nyt mahda mitään. Aiotko muuten järkätä sen kuuluisan hamsterikisan tänä vuonna?