maanantai 23. kesäkuuta 2008

Kuka se kissan hännän nostaisi...

...eli merkintä, joka sisältää reippaasti omakehua ja lisäksi vielä mainontaa. Olkaatten varoitetut.

Blogia pidempään lukeneet tietävät, miten Elämänlangalla ollaan viime kuukausina taisteltu vakavan neulesuunnittelujumituksen kanssa. Välillä on ollut vähän sellainen olo kuin aivoista olisi puuttunut palanen kun oivallus ja näkemys ovat pysyneet tavoittamattomissa. Sen paremmalta tuntuu nyt, kun viimein takavasemmalta iski ihan oikea neuleidea ja kun toteutus vielä osoittautui toimivaksi.Kun suunnittelen neuleita, suunnittelen mieluiten tutuille ihmisille. Niinpä lähestyin tälläkin kertaa erästä viehättävää nuorta neulojatarta ja tiedustelin kelpaisiko hänelle kenties Sivillasta neulottu valkoinen kesätoppi. Vastineeksi pyysin vain mittoja sekä vierailua Sellon neuletapaamisessa jotta sain valokuvia valmiista vaatteesta.

Inspiraatio lähtee usein pienistä yksityiskohdista. Tällä kertaa löysin japanilaisesta mallineulekirjasta muunnelman jo ennestään tutusta lehtikuviosta, ja tiesin heti miten halusin sitä käyttää. Japanilaisversio on minun silmääni kauniimmin kaarevalinjainen kuin länsimainen tutumpi versio. Vaikutelma syntyy siitä, että kuviossa on langankiertoja ja kavennuksia joka kerroksella ilman pitsineuleen tavallisia välikerroksia. Kuvio ei kuitenkaan ole vaikea, varsinkin kun vaate neulotaan kädenteille asti suljettuna neuleena. Siinä vaiheessa kun ehdin yläosaan saakka, oli pitsikuvio jo niin tuttu ettei pitsin neulominen nurjilla kerroksilla tuntunutkaan niin vaivalloiselta kuin olin pelännyt.Kuten yleensäkin sokkona eli pelkästään mittojen mukaan neuloessa oli aika jännittävää nähdä kuinka valmis vaate sitten istui: onneksi juuri niin kuin olin visioinutkin. Seuraavaksi pääsenkin sitten siihen pelottavaan vaiheeseen, jossa joudun jännittämään sitä ovatko kokosarjoitukset varmasti oikein. Laskin väittää lukujen täsmäävän, eikä minulla ollut mahdollisuutta testineuloa jokaista kokoa, mutta ihan joka ohjeessa pelottaa virheen mahdollisuus.

Koska käyttämäni pitsikuvio toi mieleen koivunlehdet ja juhannuskin oli toppia neuloessa juuri tuloillaan, annoin vaatteelle nimeksi White Nights Camisole. Kolmatta kotimaista käytin siksi, että tein topista myyntiohjeen Ravelryyn. Ohje on tosin saatavilla suomennettunakin.Tästä pääsenkin alussa uhkailtuun mainososuuteen.

Ohje ja mistä sen saa:

White Nights Camisole, myynnissä Ravelry-kaupassani, tai mikäli ei ole Ravelry-tunnuksia tuosta blogin oikean sivupalkin linkin kautta. Hinta on 7 dollaria (eli noin 4,5 euroa) ja maksu tapahtuu Paypalilla. Ohjeesta on kaksi pdf-versiota, suomen- ja englanninkielinen. Suomenkielisen tiedoston nimi on "Whitenights-suomi", mutta mikään ei estä tallentamasta molempia versioita. Jos haluaa ohjeen mutta on Paypal-rajoitteinen, voi minulta tiedustella toimintaohjeita sähköpostitse osoitteesta kristel@iki.fi.

Koko:

Kuvien toppi on kokoa S, valmiin topin rinnanympärys noin sentin mallin rinnanympärystä pienempi. Ohje on sarjoitettu kokoihin XXS-XL, valmiin topin rinnanympärys 70-111 cm.

Käytetty lanka:

Wetterhoff Sivilla, 100-300 g. S-kokoon kului noin 150 g. Korvaavaksi langaksi käy esim. ohut sukkalanka tai kaksinkertainen pitsineulelanka.

Tämän mainoskatkon jälkeen Elämänlangalla siirrytään nauttimaan leppoisasta lomapäivästä, kun neulojan mieskin on vapaalla. Ensi viikolla vähemmän markkinointihenkistä Elämänlankaa.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kaunis toppi ja niin täydellisen sopiva kantajalleen!

satumh kirjoitti...

Kaunis on! :)

Matleena kirjoitti...

Kaunis on toppi minunkin mielestäni! Hyvä kun jumitus on taakse jäänyttä elämää.

Anonyymi kirjoitti...

I-H-A-N-A-!

Anonyymi kirjoitti...

Todella kaunis toppi <3.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä on kaunis (haaveilee hän).

MysteryKnitter kirjoitti...

Tyrmäävän upea!