maanantai 20. elokuuta 2007

Neulebloggaajan uusi ystävä

Tarkkasilmäiset lukijat ovat saattaneet huomata, että blogissa on pari viime viikkoa ollut tavallista enemmän kuvia. Siihen on muitakin syitä kuin kirjaprojektit ja kuvaukselliset tapahtumat. Elämänlangalla tehtiin nimittäin jokunen viikko sitten hieno uusi ostos:Se on upouusi ja se on minun. Ensimmäinen ihan ikioma digikamerani! Aikaisemmin olen kuvannut Teemun aikoinaan ostamalla uskollisesti palvelleella suunnilleen kahden megapikselin Digital Ixus -sarjan kameralla, jolla silläkin saa loistavasti neuleblogikelpoisia kuvia, mutta uudella lelullapa saa vielä parempia. Kaikkia kameran hienouksia en vielä toki hallitse, mutta harjoitus tekee mestarin. Niiden noin kolmen viikon aikana kun olen kameran omistanut, olen ehtinyt ottaa sillä kai jo melkein kolmetuhatta kuvaa. Suurin osa on tietysti roskaa, mutta joukossa on jo muutama oikeasti hyväkin otos.Yhtenä loistavana esimerkkinä uuden kameran ihanuudesta on lähikuvien tarkkuus. Ylläolevassa kuvassa lisää uusia leluja, metsäaiheinen sarja kerrosmerkkejä sekä roolipelaajauskottavat silmukkamerkit. Teetin nämä Helmetin Outilla. Loistava palvelu muuten, kutsutin itseni ja vauvan kylään, tarjoutin itselleni kahvia ja sain vielä valita merkkeihin jokaisen kiven ja killuttimen ihan omakätisesti.Kuva vielä lähempää. Kameran linssi oli ehkä kahden sentin päässä kohteesta, ja kuva on edelleen täysin terävä. Mittakaavaksi voisin todeta, että pyöreät kivihelmet ovat 6-millisiä halkaisijaltaan ja merkit roikkuvat 2,5-millisellä puikolla. Kuvatessa paistoi aurinko, enkä vielä ole oppinut oikein hallitsemaan voimakkaassa valossa kuvaamista, mutta yllättävän hyvin värit kuitenkin vastaavat todellisuutta.Varsinaisia neulekuviakin kameralla on jo otettu, mutta suurin osa niistä on vielä huippusalaista aineistoa. Yllä kuitenkin todiste siitä, että Elämänlangalla vielä myös ihan neulotaan. Dingon sanoin voisi todeta, että mennään apinatarhaan eikä ikinä pois... Valmiina on jo kahdet Monkey-sukat Jitterbugista, toiset Sockapaloozaa varten ja toiset ihan itselleni. Sormia hieman kutittelisi tehdä vielä kolmannetkin. Toisaalta varastossa olisi saman suunnittelijan ihan osto-ohjeitakin.

Nyt lienee aika laskea kamera käsistä ja tarttua puikkoihin. Ensi viikolla jälleen uudenuutukaista Elämänlankaa.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onnea uudelle kameralle! Hyvin ovat kuvat kyllä onnistuneet. Itselläni on ollut "kunnon" kamera jo pitkälti toista vuotta, enkä ole vieläkään lukenut ohjekirjaa kunnolla... Saisinpa edes aikaan jotain uutta neulerintamalla. :)

satumh kirjoitti...

tosi kauniita merkkejä! :)

Naksu kirjoitti...

Mahtavan näköisiä nuo silmukkamerkit sinulla! Kiitoksia tuosta Helmetin linkistä, meni "hieman" yliaikaa aamun kaffetauolla kun ihailin kauniita koruja tuolla...