maanantai 17. huhtikuuta 2006

Peliä pyhäpäivän ratoksi

Pääsiäinen sekoitti pasmat Elämänlangalla, ja älysin vasta kuuden jälkeen sunnuntai-iltana, että maanantai ja julkaisupäivä lähestyy. Pyhät ovat kuluneet leppoisasti perheen parissa, ja aikalailla suurin fyysinen rasitus on ollut kapuaminen yläkertaan iltaisin. Minulle näet lankesi vastuullinen tehtävä ruokkia pieniä jyrsijöitä naapurien pääsiäisloman aikaan.Harmonian neuleaktiivisuus on viikonlopun aikana siirtynyt salaperäisesti Mirvan suuntaan, joka äkkiä koki tarvetta neuloa Ronjalle pienet säärystimet lankahyllystäni löytyneellä vanhalla Bambinolla. (Ensimmäisestä yrityksestä kuulemma tuli paremminkin ranteenlämmitin, mutta toinen menee varmaankin jo säärenkin ympärille.) Vallitseva teoria on, että Harmonian neulomismäärä on vakio, ja koska minulla on ollut muuta puuhaa, langat ovat alkaneet huudella muillekin. Herää kysymys, valmistuisivatko kanssa-asujalla kesken oleva poolopusero ja Teemun taannoin aloittama Nean myssy nopeammin, jos päättäisin pitää neuletaukoa.Muu puuha on tässä tapauksessa ollut lähinnä pelaamista: tietokonepelihyllyni kutsui pitkästä aikaa, ja olen koko viikonlopun innokkaasti rakentanut mahtavaa Egyptin valtakuntaa Pharaoh-pelissä. Olen perinteisesti pitänyt tietokonepeleissä joko äärimmäisen yksinkertaisista tetrismäisistä palikkapeleistä, tai sitten sellaisista, joissa saan hallita maailmaa. Tätä halua leikkiä kaikkivaltiasta voisi varmaan pitää vakavanlaatuisena Napoleonkompleksina, mutta puolustaudun sillä, että kohtaukset sentään pysyvät kurissa siirtelemällä pieniä ihmisiä tietokoneen ruudulla tai pelinjohtamalla roolipelejä.

Tarkoituksenani on kuitenkin ryhdistäytyä ihan lähipäivinä. Project Spectrumin huhtikuun värit ovat keltainen ja oranssi, ja minulla olisi sopivasti paksua keltaista villalankaa hyllyssä. Siitä voisi tulla vaikkapa myssy tai pari Vaakan Taaperokassi 2006-keräykseen. Myssyistä ja lapasista kun kuulemma on siellä pulaa, eikä minulla ole niille langoille muutakaan käyttöä.

On siis ihan mahdollisuuksien rajoissa, että Elämänlangalla on luvassa tulevaisuudessa ihan neuleaiheistakin asiaa. Pysykää langalla.

5 kommenttia:

Ziina kirjoitti...

Pharaoh on pyörinyt täälläkin koneella,pitkien missioiden paras puoli on se että odotellessa pyramidin valmistumista voi hyvin neuloa vaikka sukkaa:) Koneelta löytyy myös settlers, heroes of might and magic ja civilisation.

Pia Nore kirjoitti...

Voih, miten pienen lapsen äiti ehtii pelata tietokonepelejä? Kerro ihmeessä salaisuutesi;-) Minä kun en ehdi mitään omaa, neulomisetkin jää vähiin ja kotityöt kaatuu päälle, olisi NIIN ihana joskus ehtiä tehdä jotain oikein turhaa kun koko ajan on mietittävä miten hyödyllisesti pienetkin hetket voi käyttää, kuten taitella pyykkejä jne...

Kristel kirjoitti...

Villapallo, meillä Nea aina välillä istuu sylissä ja osoittelee pieniä ukkoja joita juoksee tietokoneen ruudulla. ;)

Niin, ja kotityöongelman olen ratkaissut delegoimalla melkein kaiken kämppiksille. ;D

Anonyymi kirjoitti...

Meillä on saman sarjan Caesar 3 ja ollaan mieheni kanssa aivan koukussa. Mistä olet ostanut Pharaosi? Tahtoo kanssa! Ja sen Zeus-pelin myös!

Kristel kirjoitti...

Anonyymi, minäkin aloitin Caesar 3:lla, Pharaohin ja Zeuksen ostin joskus sitten Anttilasta. ;D

En tiedä miten noita enää saa, vanhoja pelejähän ovat. Pharaohiin oli joskus lisäosa Cleopatra, senkään saatavuudesta en tiedä.