maanantai 9. tammikuuta 2006

Itsehillinnän vaikea taito

Hyvää huomenta, hyvä yleisö, ja tervetuloa seuraamaan vuoden 2006 ensimmäistä suurta tahtojen taistelua. Kehän vasemmassa kulmassa punaisessa asussa maisteri Elämänlanka, tunnettu raskaan sarjan lanka-addikti, joka viimeksi viime viikolla kärsi kirvelevän tappion ottelussaan Soukan Menita Outletia vastaan. Oikeassa kulmassa taas keltaisessaColourway -lankakauppa.


Tässä kuvassa ulkoilevat Drops Alpaca -langat, jotka ovat peräisin maisteri Elämänlangan edellisestä, hävitystä ottelusta lankakauppaa vastaan.

Gongi soi, ja Colourway iskee välittömästi. Alennusmyynti! Vastustaja horjuu, mutta maisteri Elämänlanka kestää ja iskee pöytään Lankahamsterit! Colourway on kuitenkin sitkeä ja ahdistaa maisteri Elämänlangan kehän nurkkaan: hamsterikisa alkaa vasta helmikuussa.

Antaako maisteri Elämänlanka periksi? Loppuuko ottelu näin lyhyeen? Käsi tavoittelee jo luottokorttia, kunnes Espoon kaupunki pelastaa: lapsen kotihoidon tuen kuntalisästä ei vuoden vaihtumisesta huolimatta ole kuulunut kirjettä Kelasta, joten tulot putoavat tällä tietoa tästä kuusta lähtien reilusti.


Vihreät Silky Woolit pelastivat tilanteen, kun maisteri Elämänlanka jo horjui.

Colourway nokittaa Summer Tweedillä: puuvilla-raakasilkkisekoite, jossa maisteri Elämänlangan heikkoutta, silkkiä, on peräti 70%. Tarjousväreissä on erityisen viehättävä tummanvihreä sävy Legend, sekä hyvänä kakkosena ruskeankeltainen Gold. Taikasana "lakkautettu" suisti maisteri Elämänlangan tasapainosta ja oli jo lähellä aiheuttaa tappion, kun laaja lankavarasto pelasti tilanteen. Lankahyllyn päällä odottaa kilo kauniin vihreää Elsebeth Lavoldin Silky Woolia neulojaansa!

Nerokkaasta vastaiskusta huolimatta Colourway teki vielä viimeisen ovelan yrityksen: Summer Tweed on puuvillasekoitetta, kun taas Silky Wool on nimensä mukaisesti villasekoite. Maisteri Elämänlangan mielessä kajastelee jo silkkipuuvillasta neulottu kesäneule, ja käsi lähestyy taas luottokorttia. Viime hetkellä lankavarasto koituu kuitenkin taas pelastukseksi. Varastosta löytyy myös Jaegerin Trinityä, silkki-puuvilla-polyamidisekoitetta! Maisteri Elämänlanka ryhdistäytyy jälleen ja tyrmää vastustajan sulkemalla selaimesta lankakaupan ikkunan.


Trinityt muistuttivat olemassaolostaan, kun sortuminen oli jo lähellä.

Gongi kumahtaa viimeisen kerran, ja tahtojen taistelu päättyy niukasti maisteri Elämänlangan eduksi! Jännittävä ottelu, hyvät naiset ja herrat! Eikä tässä vielä kaikki: Ottelusarjamme jatkuu pian, sillä haastajia riittää. Esimerkiksi seuraavilla lankakaupoilla on alennuskorit ja kova halu selättää vastustaja: Up Country! Celticove! Kangaroo! Ja vielä viimeisenä vaan ei vähäisimpänä, Get knitted! Pysykää kanavalla! Lisää maisteri Elämänlangan hurjia seikkailuja taas ensi maanantaina!

16 kommenttia:

nanna kirjoitti...

Nyt naurattaa!

KirsiÄr kirjoitti...

Sehän meni ihan punakoneen klap-klap-maali -tyyliin. Mun pitää lukea tämä paremmin myöhemmin, kun naurattaa kamalasti ja työhuonekaveri katsoo kummeksuen.

Anonyymi kirjoitti...

Haa, asu oli ainakin viisas valinta, sillä tutkimuksen mukaan punaisessa asussa ottelevat voittavat todennäköisimmin (tai jotain). Tsemppistä!

Niina kirjoitti...

*gasp*! Onko nyt todellakin niin että sulta löytyy jo lankaa jokaiseen tarpeeseen? Huolestuttavaa...

-miu- kirjoitti...

Vau, mitä luonteenlujuutta! Ainakin hetkellistä sellaista...

Anonyymi kirjoitti...

Hieno matsi! Pysy lujana vaan, älä anna periksi. Ajattele tulevaisuutta; mitä ihanuuksia tulee ale-lankojen tilalle myöhemmin. Uusia upeuksia ja olet kuluttanut varastosi, sitten voit hetkeksi luovuttaa.

Meeri kirjoitti...

Ahaa. Tämän takia siis lankahamsterikuu on helmikuussa... :D

Kati E kirjoitti...

Mä ottelen tässä itseäni vastaan, että osallistunko hamstereihin vai en. Mutta pukeudun punaiseen sitten myös kun se näyttää voitokkaalta. :DD

Terhi kirjoitti...

Ihania kuvia, Kristel! Ja onnittelut voitokkaasta taistosta. :-)

Siniset Silmukat kirjoitti...

Hyvä Kristel! :D

Susanna kirjoitti...

:D Ihania kuvia!

Ja muuten, espoo-lisää jatkettiin, ei putoa tulot, eli siitä vaan, taidat hävitä seuraavan erän :D Taitaa muuten olla tämä kotiäitiys ainoa homma maan päällä, missä 250e palkanalennuksen toteutumisesta tiedotetaan pari viikko ennen maksupäivää :/

Kristel kirjoitti...

Kiitos kuvakommenteista. Kerrankin oli hyvä kuvata kun aurinko paistoi... ;)

Luonteenlujuudesta en menisi sanomaan mitään, katsotaan kestänkö koko kuukauden hamsterikisan alkuun asti. :D

Niina: Ei nyt puhuta siitä, että osa varastolangoista on vain ihailtaviksi, eihän... ;) Sitten pitää ostaa jotain vastaavaa, jos tekisi mieli käyttää.

Susanna: Joo, naureskelin eilen että kannatti valittaa blogissa, heti tuli kirje Kelasta. ;)

Susanna kirjoitti...

Joo sama juttu, puolelle pitäjää olin kailottanut että mitäköhän ens kuussa syödään, niin johan tuli kirje. Vähän kyllä jännitti avata sitä. Vaikka olis siitä varmaan noussut iso haloo jos se olisi evätty. Onhan tää nyt kuitenkin Espoo :D

nanna kirjoitti...

Ja bongggg!!!! Takavasemmalta tulee vielä www.yarnsmith.co.uk ja vetäisee tiukan oikean koukun. *täysi tyrmäys*

Kristel kirjoitti...

Nanna, vähän heikolta näyttää myös se, että Knit Happensin verkkokaupassa on viikonloppuna kaikki langat 20% alennuksessa...

Makepeace75 kirjoitti...

*pyrsk* Kristel, olet kyllä varsinainen huippupakinoitsija. Näitä maisterin juttuja on ilo lukea. :o) Kirjoita ihmeessä se kirja ja vielä samaa huumoria siihen, niin lupaan ja vannon, että ostan heti!

Eowyn, minulla on samaa vikaa. Tosin osaan näköjään siitä "näkemättömyydestä" huolimatta kuitenkin ostaa lankaa, kuten blogista näkyy.. Apuva! Minun pitäisi ryhtyä hamsterikisaa, vaikka en edes laske itseäni neulojaksi. :D Vielä.