torstai 10. elokuuta 2006

SNY-emännän viikkoterveiset

Salainen neuleystävä on jatkunut hyvään tahtiin tälläkin viikolla. Olette lähetelleet oikein aktiivisesti viestejä SNY-muistamisistanne, paljon kiitoksia siitä! Muistakaa edelleen kertoa minulle mikäli lähetätte tai vastaanotatte jotain. Erityisen tarkasti haluan tietää kaikista postin mukana menneistä lähetyksistä myös sen, että kirje/kortti/paketti on tullut perille! En ehdi vastailla läheskään kaikkiin saamiini maileihin, koska osallistujia on niin paljon, mutta kaikki viestit kuitenkin luetaan. :)

Käytännön asioista on tullut pari kyselyä. Ensinnäkin on kysytty miten toimia siinä tapauksessa, että itse asuu toisessa maassa kuin salainen ystävä: miten ulkosuomalainen voi pimittää kotipaikkansa mahdollisimman pitkään, ja miten toimia budjetin kanssa kun postikulut ovat hieman korkeammat.

Ulkomailla asuvia on mukana ihan useita, sekä blogillisia että blogittomia, joten aika harvalla on hirveän pahaa tunnistusriskiä vaikka kuoressa olisikin vieraan maan postimerkki. Lisäksi erityisesti kortteja on ilmeisesti liikkeellä muutenkin muilta mailta vierahilta, sillä ihmiset myös lähettävät salaisille ystävilleen postikortteja loma- ja työmatkoilta. Jotkut ovat myös värvänneet Suomessa asuvia sukulaisia lähettämään viestejä eteenpäin, ja minuakin voi lähestyä jos ulkomailta käsin tahtoo saada pakettinsa postiin pääkaupunkiseudulla. Vastineeksi haluan suunnilleen postikulujen arvosta jotain kivaa. ;)

Mistä pääsemmekin postikuluihin. Jotkut ovat olleet huolissaan siitä, että ulkomailla asuvat salaiset ystävät saavat korkeampien postikulujen vuoksi vähemmän muistamisia kuin Suomessa asuvat. Jos oma budjetti kestää, niin ulkomaille lähetettäviin lahjoihin voi mielestäni hyvin varata hieman enemmän postikulurahaa, mutta tätä ei tietenkään keneltäkään vaadita. Toinen vaihtoehto on yrittää vastaanottajan mieltymysten mukaan koostaa kevyitä ja pieneen tilaan mahtuvia lähetyksiä, tai esimerkiksi tehdä tilaus jonkun verkkokaupan kautta niin, että vastaanottajalle ei lähetetä maksuerittelyä eikä tietoa laskun maksajasta. Tällaisen lahjapalvelun saa varmasti järjestymään useimpien verkkokauppojen kanssa kun vain erikseen laittaa kauppaan viestiä ja kysyy rohkeasti. Lisäksi usein säästää postimaksuissa, jos tilaa esimerkiksi Saksassa asuvalle salaiselle ystävälle tavaraa saksalaisesta verkkokaupasta: joillain kaupoilla on myös esimerkiksi postimaksuttomia päiviä, tai kaupat toimittavat tiettyihin maihin edullisemmin.

Budjetin venyttämiseksi esimerkiksi sähköiset postikortit ovat mainio tapa muistaa ystävää. Apuemäntä etsi minulle muutaman korttilinkkivinkin:

http://www.lionbrand.com/cards/Knitting.html
http://www.mustardzone.com/knitcards/knitcard.html
http://www.eject.com.au/4Images/categories.php?cat_id=3
http://www.cartoonistgroup.com/bysubject/knitting/index.php

Lisää korttivinkkejä voi laittaa vaikka kommentteihin. :)

Toinen asia josta on tullut kysymyksiä on se, miten laskea käsintehdyn lahjan arvo. Vaikka normaalisti kannatankin henkeen ja vereen käsityön kunnollista hinnoittelua, niin tässä tapauksessa suosittelisin lähinnä materiaalikulujen laskemista. :) Pohdin asiaa ja totesin, että en itsekään yleensä lahjaa tehdessä ajattele niinkään työn määrää vaan vastaanottajan iloa. Tietysti jokainen voi tässäkin toimia omantunnon mukaan!

Lopuksi vielä hieman blogittomien osallistujien terveisiä:

Katriina on saanut salaiselta ystävältään kokoelman silmukkamerkkejä. Merkit ovat Katriinan omien sanojen mukaan ihania ja upeita, ja hän kiittelee salaista ystäväänä kovasti.

Maartsi kiittää Salaista ystäväänsä mieluisesta lahjasta. Lanka on juuri
minun punaistani, suklaa maistuu aina ja oravakorttikin pääsee kokoelmaani.
Huivisuunnitelmat alkoivat heti pyöriä mielessä. Jättikiitos!


Jos haluaa omat blogittoman osallistujan terveisensä tänne emännän blogiin, niin mainitkaa asiasta mailissanne selkeästi! Teitä on niin paljon, etten millään muista kenellä kaikilla on blogi ja kenellä ei.

Ensi viikolla yritän käydä läpi blogeja ja etsiä hieman näytteitä siitä, millaisia muistamisia Salaisille neuleystäville on ollut liikkeellä. Kaikkia en varmaan bongaa, mutta enköhän ainakin muutaman... :)

2 kommenttia:

Riikka kirjoitti...

Itse en ole vielä edes laskenut lahjan arvoon postikuluja. En tiedä pitäiskö, mutta kyllä tämä minulle näin sopii. On vain niin kiva ainakin yrittää ilahduttaa toista, tänäänkin kaupungilla kierrellessä en itselleni löytänyt mitään, ystävälleni sitäkin enemmän.

Tosi kiva projekti ja jännittävä. Kannatti osallistua vaikka alussa vasta ollaankin.

Iso KIITOS kun jaksat tällaista järjestää.

mirja kirjoitti...

Täällä seikkailevat neulojan parhaat ystävät korteissa, joko englanniksi tai saksaksi:

http://www.sheepworld.de/cards/index.php?lang=e&c=&cc=