maanantai 5. tammikuuta 2015

Neulojan perheessä

Neulojan perheessä voi koska tahansa joutua napatuksi body doubleksi neulekuvauksiin. Niin kävi viikonloppuna Teemulle, kun sain veljelleni menossa olevan puseron vartalo-osan valmiiksi.


Veljeni on Teemua pikkuisen pidempi ja leveämpi, mutta aika hyvin tästä saa jo kuvaa siitä, millainen puserosta on tulossa. Cascade 220 Superwash on muuten uusi lemppari-perusvillalankani: lanka ei ole kovin kallista (paitsi että nykyään kaikki jenkeistä tulevat lankapaketit jäävät tulliin, sellaista se elämä on), neuletuntuma on mukava ja värivalikoimaa on kattavasti.


Kaula-aukon detalji. Tuosta joustimesta tulee jatkumaan vielä poolokaulus, ja nappilistaan tulee isot tummat napit. Toiveissa oli, että ompelisin ne kiinni jollain kirkkaan värisellä langalla, varastoista pitäisi löytyä jotain sopivaa oranssia tai punaista kyllä. Tarkkaavainen katsoja saattaa huomata, että nappilistaa ei ole keskitetty vaan se on hieman epäsymmetrinen. Se on niin sanottu "design feature". Luottamuksella voin teille kertoa, että se tarkoittaa: "ai hitto, neuloin jo koko etukappaleen ja huomasin nyt vasta, että tuo on pari silmukkaa pielessä, enkä jaksa enää purkaa". Jos joku muu kysyy, se on tarkoituksella epäsymmetrinen, koska symmetria on tylsää.


Kyljen baijerilainen ristikkokuvio puolestaan on ihan tilauksesta siinä. Veljeni nimittäin sanoi, että puserossa saa mieluusti olla joku kikka, kuten esimerkikis kuvio toisessa kyljessä.

Pohdinnassa on, tulisiko tästä ohje Ullaan. Saan melko varmasti puseron valmiiksi ennen deadlinea, kuvauksista en ole varma. Jos en saa veljeni kiristettyä valokuviin, voisin ehkä yrittää houkutella isäni ajamaan traktorilla lumisen pellon laitaa pusero päällään, mutta jonkun pitäisi kai kirjoittaa ohjemuistiinpanot puhtaaksikin ja kaikkea muuta vaivalloista. Katsotaan, kulkeeko ajatus tarpeeksi.

Ensi viikolla puserossa on toivottavasti jo hihat, tai sitten keksin teille jotain muuta näytettävää!

Ei kommentteja: