maanantai 19. tammikuuta 2015

Talvitunnelmia

Vaikka talvi on neulojan kannalta mainiota aikaa, kun villavaatteille on käyttöä, ei Elämänlangalla erityisemmin tätä vuodenaikaa arvosteta. Lunta ja pakkasta saisi olla, jos vaan jalkakäytävät olisivat kuivat ja sulat. Vihaan syvästi liukkaita kelejä, enkä juuri uskalla ottaa talvella ylimääräisiä askelia. Tyypillisesti liukastun joka vuosi ainakin pariin kertaan pahasti, mutta onneksi en sentää toistaiseksi ole katkonut luitani.

Tänä talvena olen turhaan etsinyt juuri oikeanlaisia liukuesteitä kenkiini: sellaisia, joissa on nastat sekä päkiän että kantapään alla. Jostain kumman syystä joka paikassa on nyt ainoastaan remmeillä kegän kannan ympärille meneviä. Kiersin Sellon suutarin ja marketit ja esimieheni töistä teki tiedusteluja Ison Omenan suunnalla, mutta toistaiseksi tuloksetta. Vihdoin ja viimein "kaverin kaveri Facebookissa" -tiedustelumetodi tuotti tulosta, ja löysin sen tyyppiset liukuesteet, joita olen etsinyt!


En juuri koskaan käy terveys- ja luontaistuotekaupoissa, joten oli täysin livahtanut ohi silmien, että Life myy Nordic Grip -sarja liukuesteitä. Kiitäme erityisesti Sellon liikkeen nopeaa sähköpostivastausta kun lähetin tiedustelun - liukuesteitä menee näillä keleillä paljon, ja tämä pari laitettiin minulle varaukseen.

Tarkkaavainen lukija saattaa ihmetellä, kuinka tämä liittyy neulomiseen. Tietysti, jos on tuuria niin pahasti liukastuessaan katkaisee jalkansa ja saa paljon uutta neuleaikaa, mutta näillä keleillä riski käden katkeamiseen on juuri yhtä suuri. Minulla on joskus ollut ranteissa rasitusvammoja, ja niinkin pienellä rajoitteella on paha tehdä käsitöitä yksikätisenä, joten en usko, että kipsi kädessä auttaisi asiaa. Maisteri Elämänlanka suosittelee siis lämpimästi varovaisuutta ja oikeaa varustautumista liukkailla keleillä.


Täällä on myös ahkerasti neulottu ja veljeni pusero on kaulusta ja viimeistelyjä vaille valmis. Katsotaan syntyisikö tästä ohje Ullaan. Varsinaisia kuvia ei luultavasti ehdi ottaa ennen deadlinea, mutta josko ottaisi pintaneuleesta yksityiskohtakuvia ennen kuin luovuttaa työn eteenpäin. Taisin myös luvata tehdä Ullaa pienen artikkelin väliaikaisista neuleen aloituksista - sillekin pitäisi siis tämän viikon aikana tehdä jotain.

Elämänlangalla vietetään siis iloisen neulekiireistä viikkoa. Katsotaan ensi viikolla, onko se tuottanut tulosta!

3 kommenttia:

iso gnu kirjoitti...

Minulla on Icebugin nastakengät, niillä on rennon mukava kävellä. Pelottaa muuten ihan oikeasti, siskoni lensi hiljattain jäisellä mäkisellä katuosuudella selälleen ja oli ainakin puoli tuntia taju kankaalla. Onneksi ei mustelmaa ja tajuttomuutta kummempaa.Heräsin kuvauksen jälkeen päivystyspolilla. Nuo nastakengät on omakotitalossa hyvät, kun pääsee heti ulos.En tiedä miten toimii kerrostalossa.

Neili kirjoitti...

Minäkin sai liukuesteet kenkiin. Hyvä juttu!

Mari kirjoitti...

Kolmatta talvea kävelen IceBugeilla kerrostalon kolmanteen kerrokseen vähintään 3 kertaa päivässä koirien kanssa. Toimii ihan hyvi, kaupassakin voi käydä kunhan ottaa rauhallisesti :D