maanantai 12. tammikuuta 2015

Folkia laineilla

Elämänlangalla ei viikonloppuna viimeistelty puseroa (toinen hiha puuttuu vielä), vaan nautittiin kansanmusiikista hyvässä seurassa. Vuotuinen Folklandia -risteily keinutti folkväkeä laineilla jo 20. kerran. Matkaan lähdettiin toista kertaa Helsingistä, ja Europan asemesta seilattiin tänä vuonna Baltic Queenilla.

Kroonisesta neuloosista kärsivänä en tietenkään lähtenyt matkaan ilman neuletta.


Tässä seuraava Wollmeise-polvisukkani kuuntelee Sarah-Jane Summers ja Juhani Silvola Duoa, joka soitti oikein viehättäviä skottilaisia sävelmiä. Parit edelliset polvisukat ovat olleet kirkkaissa väreissä, joten ostin vaihteeksi vähän hillitympää sävyä: tämä harmaa on nimeltään 13 Al, ja on tosiaan oikein kauniin alumiininharmaa.

Sukka ei vielä päässyt tanssimaan, mutta ehkä sitten ensi vuonna. Itsellänihän on parillinen määrä vasempia jalkoja enkä muista mitään valssin askelkuvioita vaikeampaa, mutta seuraan kyllä ihan kiltisti perässä jos pari osaa viedä. Varpaani tosin olivat risteilyn jäljiltä sitä mieltä, että on täysin julmaa ja epäinhimillistä pitää jalkaparoissa kenkiä koko päivän, joten olen lauantai-illasta lähtien lepytellyt niitä olemalla niin paljon avojaloin kuin pakkanen antaa myöten. Onneksi taloudessamme ei ole kovin kylmät lattiat.

Näissä tunnelmissa Elämänlangalla siis näinä pakkaspäivinä. Ensi viikolla puserokin toivottavasti on valmis!

Ei kommentteja: