maanantai 22. joulukuuta 2008

Tonttujoukko silloin varpahillaan

Elämänlangalla ollaan jo rauhoituttu joulua odottelemaan. Erityisesti Nea availee innokkaasti joulukalenterin luukkuja ja laskee päiviä aattoon. Asuntoa ei erityisemmin ole koristeltu koska kissa-asukas kuitenkin söisi koriteet ja hyasintit ja voisi sitten huonosti, ja joulukuusen hankintakin saa odottaa sellaiseen vuoteen kun lasten lempihupi ei enää ole juosta asuntoa hurjaa rallia päästä päähän katsomatta eteensä.



Taloyhtiö on onneksi huolehtinut joulutunnelmasta. Pihalla seisoo joulukuusi, ala-aulan peiliä koristaa jouluköynnös, ja tänään huomasin että hissin peiliin on liimattu joulukoristetarroja. Lapsia kiinnostavat erilaisten tuttujen ja sukulaisten nurkkiin tuomat joulupakettikassit. Äiti on kuulemma tylsä, kun ei anna laisinkaan raotella paketteja ennen aattoa.



En tänäkään vuonna aikonut neuloa joululahjoja, mutta sopivasti talvipäivänseisaukseksi valmistuivat hyvin miehekkäät pinkit sukat ystävälleni Kallelle. Valittelin kaveriporukassa pahaksi päässyttä sukkaputkea, ja nopeimmat kättään nostaneet pääsivät villasukkajonoon siltä varalta että putki vielä jatkuu. Kalle oli nopein ja vielä lupasi että saan tehdä ihan minkäväriset sukat vain kunhan ne ovat paksut. Ullan pikkujouluista reilu viikko takaperin voitettu seiskaveikka löysi siis suoraan paikkansa. Sukat olivat oikein sopivan kokoiset, ja juhlissa tuli lukuisia kiitoksia pirteästä väristä.



Ihan varsinaista tonttuilua harrastin kummipojalleni menevillä pipolla ja kaulurilla. Epäilen, että kauluri ei välttämättä ole cool teini-ikäiselle, mutta pipo on toivottavasti tarpeeksi simppeli ollakseen käytettävä. Tein molempiin asusteisiin italialaisen aloituksen ja kauluriin myös päättelyn, joskin manailin sitten äidille että hulluhan tässä saa olla kun käyttää useamman tunnin siihen että tekee käsinneulotusta mahdollisimman tehdastekoisen näköistä. Toisaalta on kyllä kovasti tyydyttävää tehdä siistiä jälkeä ja käyttää välillä muitakin tekniikoita kuin niitä joilla tavallisesti ihan aina tekee.

Nyt toivotan kaikille hyvää, rauhallista ja mukavaa jouluviikkoa. Ensi viikolla sitten kurkistus lahjapaketteihin, josko vaikka maisterikin olisi ollut niin kiltti lapsi että joulupukki tuo muutakin kuin risuja.

15 kommenttia:

Pami kirjoitti...

Rauhaisaa joulunaikaa!

Kirsi kirjoitti...

Hyvää joulua sinulle!

Pikku- Kettu kirjoitti...

Hyvää joulua!

Anonyymi kirjoitti...

Hauskaa joulua ja kiitos mukavasta blogistasi :) Annatalvikki

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää joulua myös sinulle ja perheellesi!

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää joulua!:)

Matleena kirjoitti...

Leppoisaa joulua myös sinulle ja perheellesi!

Makepeace75 kirjoitti...

Oikein ihanaa joulua koko konkkaronkalle! :o)

Tuazophia kirjoitti...

Hyvää joulua!

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää joulua!

Anonyymi kirjoitti...

Rauhallista joulunaikaa!

Kaisa kirjoitti...

Riemullista joulujuhlaa!

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää Joulua!

david santos kirjoitti...

Brilliant!!!!
Have a nice day!!!!

Anonyymi kirjoitti...

Kivat pinkit sukat ;)
Joulu mennä livahti jo, mutta mukavaa loppuvuotta ja idearikasta tulevaa :)