maanantai 15. helmikuuta 2016

Tietokirjailua

Elämänlangalla ollaan viikon mittaan jatkettu neulekirjatouhuja. Lauantaina kävimme kuvaamassa lankakauppa Vihreässä Vyyhdissä, joka oli oikein mukava kuvauspaikka. Kuvattavaa on vielä paljon, joten saatamme viettää siellä kesemmällä vielä toisenkin kuvauspäivän. Kauppias Lea myös lupasi lainata meille kaikenlaista tarpeellista kuvausrekvisiittaa.


Kuvassa malli Minttu siirtelee jalkojaan kuvaajan mukaan. Hanna tähtäilee kameralla ja Niina puolestaan toimii kuvausassistenttina. Jalassa oleviin sukkiin tulee välittömästi johonkin kohtaan ryppyjä kun jalkaa siirtää, ja kaikki epätasaisuudet korostuvat kuvissa, joten Niina oikoi sukat joka asennonvaihdoksen jälkeen. Jos oikein tarkasti katsoo, niin ylätasanteen perällä mallin takana näkyy läppärini ruutu: kopioimme kuvat aina välillä kameralta tietokoneelle, jonka ruudulta otoksia sai tarkasteltua paremmin.

Ennakkomateriaalit on nyt toimitettu kustantajalle, vaikka lisäkuvia tarvitaan vielä jonkin verran. Seuraavaksi pääsemme siis tekemään seuraavia neule- ja tekniikkaohjeita.

Sopivasti kirjaprojektin kiireisten päivien aikaan saapui myös kirje Suomen Tietokirjailijat ry:stä. En ollut aiemmin tullut hakeneeksi jäsenyyttä, kun en ollut varma riittävätkö meriitit. Nyt kuitenkin aloin laskeskella, että neljä neulekirjaa osana työparia tai -ryhmää, viides tulossa ja lisäksi useampi kymmenen neuleohjetta nettijulkaisuina riittää paremmin kuin hyvin. Huijarisyndrooma on tietysti vahva, mutta ehkä tässä on alettava vähitellen myöntää itselleen, että ehkä en olekaan valeneulesuunnittelija. (Ja onneksi neulesuunnittelijana esiintymisestä ei ole niin pahoja sanktioita kuin esimerkiksi valheellisesti lääkärinä esiintymisestä, joten lienen suurin piirtein turvassa.)

Näissä tietokirjallisissa tunnelmissa Elämänlangalla tällä viikolla. Katsotaan, mitä ensi viikko tuo tullessaan!

Ei kommentteja: