maanantai 8. helmikuuta 2016

Kuvauspäivän satoa

Elämänlangalla on ollut aktiiviviikonloppu. Meidän oli tarkoitus kuvata sukkakirjan ensimmäisiä tekniikkakuvia viikko sitten, mutta sairastapaus muutti suunnitelmia ja päädyimme kuvaamaan vasta nyt lauantaina. Onneksi valo oli keskipäivällä mukavan pehmeän tasainen, mutta tarpeeksi voimakas.
 
Tässä Hanna ottaa havainnekuvaa johdantoa varten. Johdantoluvun alustava otsikko on "Mikä on villasukka", eli lähdemme liikkeelle ihan alkeista ja esittelemme sukan osat.


Tekniikkakuvia varten neuloin viikkokausia pelkkiä kantapäitä. Ohjeita on tällä hetkellä kuudelle erilaiselle kantapäälle, joskin yksi vaatii vielä monenlaista tarkastelua ennen kuin on julkaisukelpoinen - yritin neuloa kyseisen kantapään oman ohjeeni mukaan ja jouduin luovuttamaan, mikä ei ole erityisen hyvä piirre ohjeessa.

Tekstiä on jo yllättävä määrä - en ole varma, tiesikö kustannuspäällikkö mitä teki, kun ehdotti että kantapääluku olisi hyvää ennakkomarkkinointimateriaalia. Kaikkea ei tosin tarvitse taittaa ennakkomyyntiä varten, kuvittelisi parin aukeaman riittävän.

Kuvasimme lauantaina myös ensimmäisen neuleohjeen ennakkokuvia. Valokuvaaja pääsi pöydän vierestä pöydän alle, kun huonekaluja siirrettiin parhaan tilan ja valon aikaansaamiseksi.

Näissä making of -tunnelmissa Elämänlangalla tällä viikolla. Jahka ennakkomateriaalit menevät kustantajalle, luvassa onkin sitten hiljaisempia kuukausia kun keskityn jälleen kirjoittamiseen. Katsotaan, millaiset ovat tunnelmat ensi viikolla.

4 kommenttia:

Emma kirjoitti...

Jännää!

TiinaV kirjoitti...

Iiks! Minulla on mennyt ihan kokonaan ohi, että tällaista on tulossa! Huippua! :D

Riitu kirjoitti...

Ihanaa! Tuollainen kantapääpotpuri on juuri sitä, mitä olen kaivannut. Hurraa & aaltoja :-)

MysteryKnitter kirjoitti...

Jännät paikat! Mutta sä onnistut. Olen varma siitä.