maanantai 2. joulukuuta 2013

Neuleaikaa!

Elämänlangalla odotellaan edelleen kovasti Puseroiden julkkareita. Kirjat ovat kuulemma tulleet painosta ja lähetyksen pitäisi tulla Villavyyhtiin ajoissa, joten meidän kirjailijattarien täytyy vain onnistua hankkiutumaan itse paikalle.

Viimeisen kuukauden aikana neuleaika on ollut vähissä, koska osallistuin NaNoWriMo -tempaukseen. Kaikki vapaa-aika kului siis tietokoneen ääressä tarinaa naputellen. Tavoitteena ollutta 50.000 sanaa en saavuttanut, mutta sain tarinani valmiksi, mikä tietysti oli pääasia.


Nyt kun kuukausi on vaihtunut, on neuleaikaa taas huomattavasti enemmän. Tässä kuvassa pukinkonttiin matkalla olevat villasukat. Minun on pitkään tehnyt mieli kokeilla seiskaveikan vihreää raitaväriä, ja nyt sattui sopiva tilaisuus. On muuten yllättävää, miten nopeasti tavallisen mittainen sukka syntyy seiskaveikasta, kun viimeaikaiset sukkaprojektit ovat yleensä olleet lähinnä polvisukkia paljon ohuemmasta langasta!

Sukkien lisäksi suunnitelmia olisi vaikka kuinka, jos vain olisi muutama lisäpari käsiä toteuttamaan kaikki. Piirustuspöydällä ovat esimerkiksi kämmekkäät, joissa olisi lyhennetyin kerroksin neulottu pidempi läppä sormien päälle, koska pihalla neuloessa tai kännykän kanssa kulkiessa alkaa tulla melkoisen vilu näinä päivinä. Nealle puolestaan voisi neuloa puseron samalla mallilla kuin muutaman viikon takaisen ekaluokkalaisen punaisen puseron, ja ehkä jopa kirjoittaa sitten ohjeen. Ja tietysti näin säiden kylmetessä kutkuttaisi itseäkin ajatus uudesta villapuserosta.

Tällaista Elämänlangalla tällä viikolla. Ensi viikolla luultavasti raporttia julkkareista!

Ei kommentteja: