maanantai 23. joulukuuta 2013

Joulu on taas

Elämänlangalla aletaan rauhoittua joulunviettoon. Lahjaneulonta on vielä vähän kesken, mutta kriittisimmät on jo toimitettu eteenpäin. Viimeisimpänä valmistuneena neuleena joulupukin tilauksesta ohuet harmaat perussukat Cascade Heritagesta.


Huomasin, että oikean etusormen päässä on kovettuma, eli on tässä ehkä tullut neulottua ihan urakalla. Toisaalta havaitsin taas, että kyllä Heritage on tällä hetkellä lempisukkalankani. Onneksi posti toi yllättäen paketin, jossa oli lisää: paketti oli jäänyt tulliin ja vaikka nettitullasin sen perjantaina, kuvittelin tietysti että langat ehtivät postin jouluruuhkassa vasta uudeksivuodeksi. Joululahjana itselleni taidan siis aloittaa vihreät polvisukat.


Ensin täytyy kuitenkin neuloa valmiiksi viimeinen joululahja. Kummityttösen äiti oli ensin sitä mieltä, että neuleita on riittämiin, mutta sitten talvi yllättikin ja tuli tarve ohuille villahousuille. Näissä housuissa on lankana Grignascon Flavia Baby, joka muuten myös on aivan ihastuttava neulottava. Tarkoitus olisi, että nämä venyisivät käyttöön toivottavasti vielä seuraavanakin talvena, siksi joustinneuleinen vyötärökaitale on niin korkea. Lahkeensuihin tulee myös vastaavasti pitkät joustimet, jotka voi taittaa ylös kun lapsi on pieni ja sitten alas kun taapero kasvaa. Housujen takaosa on muotoiltu lyhennetyin kerroksin, että jää vaippavaraa.

Olen menossa tapaninpäivänä kyläilemään, ja siihen mennessä housut hyvinkin valmistuvat tätä  menoa. Vuoden vanhalle ei ehkä ole niin väliä, vaikka lahja tuleekin vasta jouluaaton jälkeen. Omilla lapsilla ainakin meni useampi joulu ennen kuin kykenivät käsittelemään useampaa kuin paria pakettia kerralla, ja lahjoja avattiin vähitellen monta päivää.

Elämänlankaa toivottaa lukijoille oikein hyvää ja lankaisaa joulua ja paljon ihania pehmeitä paketteja! Ensi viikolla ollaan vielä välitilassa, ja sitten onkin aika suunnata uuteen neulevuoteen.

Ei kommentteja: