maanantai 23. huhtikuuta 2012

Otto on lonkero

Elämänlangalla neulotaan harvoin mitään kovin hassunhauskaa tai leikillistä, olemmehan vakavastiotettava blogi. Uusimpaankin neuleasusteeseen tulee siis suhtautua asiaankuuluvan vakavasti ja pidättyväisesti. Kuvassa kaulassani on uusin ystäväni Otto. Otto on lonkero. Kuten näkyy, Otto on erittäin asiallinen ja ankara lonkero.

Otto on siis kaulahuivi, jonka neuloin asusteeksi eräisiin lonkeroteemaisiin pukujuhliin. Neule on aloitettu neljän silmukan i-cordina, jota on vähitellen levennetty 12 silmukkaan, jossa kohtaa yhdistin työn suljetuksi neuleeksi. Jatkoin lisäyksiä kerroksen alussa harvakseltaan, kunnes työssä oli yhteensä 48 silmukkaa. Pohja on siis sileää neuletta suljettuna neuleena, ja lankana on varastosta löytynyt ärhäkänvihreä Lana Grossan Silana. Imukupit neuloin vajaasta kerästä sopivan violettia vastaavan paksuista lankaa, jota oli jäljellä vajaa kerä tekeillä olevan pipokirjan mallitilkuista. Poimin neuleen pinnasta suurin piirtein ympyrän muodossa neljälle sukkapuikolle lonkeron kärjessä 8, kauempana kärjestä 12 silmukkaa ja neuloin kolmisen kerrosta sileää neuletta. Kun silmukat päätteli, lisätty osa rullautui jo valmiiksi, ja langanpäitä päätellessäni harsin imukuppien päättelyreunat vielä kiinni pohjaneuleeseen. Imukupit ovat tuolla tavalla tipotellen eivätkä siistissä paririvissä, koska lonkeron kärki oli siihen aivan liian ohut (ja lisäksi halusin työn vielä joskus valmiiksikin.
Imukuppeja on neulottu Oton kumpaankin päähän vähän yli 35 sentin matkalta. Niitä on molemmissa päässä vielä kolme kappaletta sen jälkeen, kun lisäykset/kavennukset ovat loppuneet. Sileää neuletta ilman lisäyksiä, kavennuksia tai imukuppeja on niiden välissä noin 90 senttiä, tarpeeksi löysään kravattisolmuun kaulani ympärille. Kaiken kaikkiaan Otto oli oikein hauska projekti. Minulta on yritetty pyytää ohjetta Ullaan, mutta on tunnustettava, etten erityisen tarkasti laskeskellut lisäysten ja kavennusten välikerroksia tai muutenkaan pistänyt muistiin, mitä tein. Harkitaan, onhan tässä vielä pari viikkoa aikaa. Näissä lonkeroisissa tunnelmissa siis Elämänlangalla tällä viikolla. Ensi viikolla sitten jotain muuta!

4 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/fi/thumb/d/d4/Day_of_the_tentaclen_kansikuva.jpg/250px-Day_of_the_tentaclen_kansikuva.jpg

Nna kirjoitti...

Hauskaa nähdä lonkerot lähempää. Suvikon kuvista jo noita ja muita asuja kävin ihailemassa.

M.Orvokki kirjoitti...

Heissan, kävin kurkkaamassa. Onpas hauska ystävä sinulla! Hyvää kevättä!

MysteryKnitter kirjoitti...

Hurjaa menoa siellä Elämänlangalla!