tiistai 1. toukokuuta 2012

Railakasta menoa

Elämänlangalla on ollut sen verran railakas vappu, että vasta tässä kohdassa ehtii blogin ääreen. Eilen tosin oli kyllä tunnelmaltaan muutenkin paljon enemmän perjantai tai lauantai kuin maanantai. Blogimerkintä tulee jälleen ilman kuvia, sillä Picasa on (taas) uudelleenasennuksessa koska edellinen kierros ei korjannut kaatumisongelmaa.

Tärkeimpänä eilisen uutisena neulepuolelta mainittakoon se, että Pipo on pääasia -käsikirjoitus on nyt toimitettu kustantajalle. Seuraavaksi sitten odotellaan oikovedosvaihetta, jolloin jälleen onkin kamala kiire ja kaikki täytyy tehdä Ihan Just Nyt Heti. Neulesuunnittelussa seuraava juttu taitaakin sitten olla takki, jonka lupasin Jennille aikaa sitten, mutta joka jäi tämän pipokirjaprojektin jalkoihin.

Kun käsikirjoitus oli pois käsistä, olikin sitten hyvää aikaa viettää vappua. Meillä oli erinomaisen railakkaat vappujuhlat, kun pari tuttua lapsiperhettä oli kyläilemässä. Kuudesta 0-7 -vuotiaasta lähtee muuten aika paljon ääntä. Hulinaa oli niin paljon, että unohdin kuuden jälkeen pistää ylioppilaslakin päähäni, ja läsnäolevat teekkarit olivat tietenkin sitä mieltä, että lakin laittaminen päähän alkuillasta on humanistista hapatusta.

Tarjoilut järjestyivät mukavasti ja harvinaisen vähällä stressillä. Yksi vieras toi perunasalaattia ja toinen simaa, ja minä päädyin paistamaan munkkeja ja rosetteja vaikka hyvin harvoin jään keittiöön touhuamaan jos meillä on vieraita. Uppopaistetut asiat tekivät kauppansa, vaikka siinä vaiheessa kun munkkitaikina kohosi ison kulhon reunojen yli alkoikin vähän epäilyttää että tulikohan tässä nyt liioiteltua. Viimeksi kun jokunen vuosi sitten olen tehnyt rosetteja paistorasva loppui kesken, joten nyt tuli liioiteltua niin että kookosrasvalle täytyy sitten lähiaikoina keksiä jotain muutakin käyttöä.

Koska en erityisemmin pidä isoista väkijoukoista, olen aina välttänyt Helsingin keskustaa vappuna. Niinpä meillä ei olekaan perinteisiin kuulunut Ullanlinnanmäen piknik. Tänään tätä kirjoittaessani lapset ovat ihan oma-aloitteisesti kotipihalla vappupiknikillä, eväänä nakkeja, voileipiä, viinirypäleitä ja pieniä (kaupan) munkkirinkilöitä.

Näissä mukavan keväisissä tunnelmissa Elämänlankaa toivottelee hyvää vappua ja iloista kesän odotusta. Ensi viikolla sitten jälleen uutta Elämänlankaa!

1 kommentti:

Mci kirjoitti...

Tuskin maltan odottaa Pääasiaa! Hauskaa vappua!