maanantai 2. huhtikuuta 2012

Putki päällä

Kuten niin usein käy, jäi sukkaputki näemmä päälle.

Sitä ajattelee viattomasti, että yksi sukkapari, kyllähän sellaisen nyt voi neuloa, ja voin lopettaa ihan koska tahansa. Aloittaa käsinvärjätyllä kashmirsukkalangalla joka on painonsa arvoista kullassa. Neuloo kärjestä aloitetut pitsisukat tai polveen ulottuvat baijerilaispalmikoidut.

Sitten alkaa lipsua. Helpompia ohjeita, yksinkertaisempia lankoja, sileitä sukkia, pieniä sukkia, vauvansukkia! Lopulta löytää itsensä neulomassa paksuilla puikoilla sileitä sukkia harmaasta puoliksi koinsyömästä pässinpökkimästä, joka löytyi iso-isoäidiltä perityn lankavaraston viimeisestä nurkasta. Tai vääntämästä narskuvilla muovipuikoilla raitasukkia lankakaupan alekorista 50 sentillä löytyneistä neonpinkistä ja räimeänkeltaisesta akryylilangasta.Minä en ole vielä aivan tähän asti päätynyt, mutta näemmä jo päässyt kashmirsekotteista ja käsinvärjätyistä markettinovitaan. Tarhasta tuli palautetta, että pojalta puuttui villasukat kumisaappaista. Vein saman tien sinne kaksi paria, mutta luonnollinen reaktio toki oli myös saada uudet sukat puikoille. Joel itse tilasi tummansinistä. Vaikka on aivan mahdollista, että lankavarastossa on sinistäkin sukkalankaa, oli paljon houkuttelevampaa käydä marketissa vähän sormeilemassa Novita-hyllyä.

Olen neulonut Novitan Polkua kerran aikaisemminkin, mutta en sukkia vaan pitsineuletta suurehkoilla puikoilla. Nyt sukkapuikoilla huomaan tiukan käsialan hankaluuden tämäntyyppisellä langalla - löysäkierteinen villa liukuu keinokuitusäikeen ympärillä möykyiksi, eikä kulje sievästi mukaan työhön. Valmis neulepinta tuntuu kuitenkin miellyttävältä, ja lisäksi tämäntyyppiset hitaat värisiirtymät ovat minusta viehättävän näköisiä. Tasaraitaa tekevät langat eivät yleensä erityisemmin puhuttele. Tämä nimenomainen sävy on nimeltään Munakoiso, nimensä mukaisesti enemmän violetti ja vihertävä kuin sininen. Toivon kuitenkin saavani markkinoitua sukat Joelille sinisinä.

Elämänlangalle kuuluu tällä viikolla siis sukkaputkea. Toisikohan pääsiäinen muassaan jotain muutakin neulottavaa?

1 kommentti:

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Saman olen huomannut. Eli siis alkaa neuloa sukkia, parin toisensa perään ja oikein päättää, että nyt neulon vain jotain vähän vaativampia, mutta jossain vaiheessa lipsuu siihen perussukkalinjalle. Se on niin nopeaa ja helppoa! ;oD