maanantai 16. huhtikuuta 2012

Pipo on pääasia

Elämänlangalla on suurin piirtein vuoden päivät puuhasteltu jälleen yhtä neulekirjaprojektia. Nyt kun deadline lähestyy ja olemme julki jo kustantajan katalogissakin, uskaltaa asiasta vähitellen alkaa puhua.

Olemme siis neljän hengen työryhmällä tekemässä Minerva kustannukselle erilaisiin päähineisiin keskittyvää Pipo on pääasia -kirjaa. Muut tekijät ovat siis Niina, Suvi sekä Hanna.

Markkinointikannen epätarkka kuva on napattu pdf-tiedostosta. Parempi kuva löytyy Minerva kustannuksen syksyn katalogista (linkki pdf-tiedostoon) sivulta 28. Kirjaan tulee parikymmentä erilaista päähinettä ja lisäksi muutama asuste.Minulta itseltäni uuden designin osuus on aika vähäinen. Kirjassa julkaistaan suomeksi kolme sellaista ohjetta, jotka ovat ennen olleet myynnissä ainoastaan englanniksi yksittäiskappaleina Ravelryssä. Lisäksi minulta on kaksi uutta ohjetta; peruspipo tupsulla lapsen ja aikuisen koossa sekä tuossa esitteen pikkukuvassa vilahtava punavalkoharmaa kirjoneulemyssy. Sen sijaan kirjan tekniikkaosion tekstit ovat enimmäkseen minun käsialaani.

Juuri tällä hetkellä kun deadlineen on enää pari viikkoa aikaa, on minulla tekeillä kokonaisuuden koostaminen. Kaikki toimittavat omat tekstinsä oikolukijalle ja sitten oikoluettuina minulle, ja minä kokoan erillisistä palasista kokonaiskäsikirjoituksen.

Ettei pääsisi tylsää tulemaan, on minulle kirjadeadlinen kanssa samaan aikaan töissä tuloillaan kevätkokous sekä vuoden suurin deadline eli järjestön toiminta-avustuksen haku vuodelle 2013. Tämä selitykseksi, mikäli Elämänlangalla vietetään vappuun asti hieman hiljaisempaa eloa. Jahka päästään toukokuun puolelle, pitäisi elämän taas helpottaa!

Näissä tunnelmissa Elämänlangalla siis tällä viikolla. Olisikohan ensi viikolla valmiina jotain uusia neuleitakin?

5 kommenttia:

Puputsi kirjoitti...

Upeeta, mahtavaa! Onnea uudesta "lapsesta"!

-päivi- kirjoitti...

jaahas, jaahs, uusia houkutuksia tuloillansa!

Hieno homma ;D

Päivikki kirjoitti...

Mie kävin Ravelryn kautta ihailemassa tuota kirjan linkkiä - kivaa, että tulee pipokirja =)

Morgaise kirjoitti...

Taitaa olla vähän myöhäistä ilmoittaa halukkuutensa koeneulojaksi..? Mutta ehkä johonkin seuraavaan projektiin?

MysteryKnitter kirjoitti...

Onnea matkaan, K!