maanantai 10. tammikuuta 2011

Lapsettaa

...ainakin tuttavapiiriä, koska vauvoja tuntuu nyt olevan tuloillaan suorastaan laumoittain ystäville ja tuttaville. Kesken syksyn tilausneulepaniikkia teologitoverini Meira kyseli, ehtisinkö tehdä vauvan neulehaalarin. Laskettu aika oli tammikuun puolessavälissä, joten mikään kiire ei pitänyt olla. Päätinkin aloittaa vasta tammikuun puolella, jolloin muut kiiretyöt ovat pois käsistä. Sain pussillisen vauvalankoja hänen varastostaan ja kehotuksen raidoittaa miten parhaaksi näen. Totuttuun vauvojen tapaan tälläkään kohdelapsella ei ollut ajoitus ihan sitä, mitä äiti oletti, vaan uusi tulokas saappui jo viikko sitten. Kovasti on siis neulottu vauvanhaalaria viimeisen viikon ajan ja toivottu, ettei vauva suorastaan palellu odotellessaan.Saamassani lankapussissa oli lehmuksenvihreää Lanettia, hippunen luonnonvaaleaa Flavia Babya sekä pari kerää tummanvihreää samaista lankaa. Sommittelin hetken aikaa: en ollut varma, riittäisikö lehmuksenvihreä koko haalariin, eivätkä kaksi erilaista vihreää aivan suoraan sointuneet raidoiksi keskenään. Päädyin lopulta siihen, että teen joustimet tummanvihreällä ja erotan vihreät toisistaan muutamalla vaalealla raidalla.

Lopputulos toimikin suorastaan yllättävän hyvin. Päätin neuloa sekä lahkeiden että hihojen joustimet tuplapitkiksi, noin 8-senttisiksi. Alussa joustimia voi käyttää taitettuina, ja pitkät joustimet voi ihan pienelle vauvalle taittaa vaikka hihojen ja lahkeiden sisään niin, että vauva jää kuin pussiin. Kun raajat kasvavat, joustimet voi taittaa auki.Minulla ei ollut valmista haalariohjetta, joten lähdin suoraan improvisoimaan. Vauvojen pienuus ei ole ihan tuoreessa muistissa kun omat riiviöt alkavat olla jo sen verran isompia. Ensimmäisestä lahkeesta tulikin hieman pieni, mutta reippaasti sitten päätin, että se on hiha. Nyt on meneillään se vaihe, kun yritän arvioida, kuinka pitkä vartalon pitäisi olla suhteessa lahkeisiin ja hihoihin. Päädyn erilaisten valmimiden ohjeiden mittoja vertailemalla toivottavasti noin 60-70 -senttiselle sopivaan vaatteeseen. Ja ei, tähän neuleeseen ei ole tulossa ohjetta, koska en erityisemmin ole kirjannut muistiin tekemisiäni

Mitä viime viikolla pohtimiini lankahamstereihin tulee, päätin sitten kuitenkin kokeilla josko hamstereita tänä vuonna löytyisi. Ilmoittautua siis saa, ja jos osallistujia ei ole kovin paljon niin mennään sitten pienellä porukalla.

Näillä eväillä tähän viikkoon. Ensi viikolla Elämänlangalla ehkä sitten valmis villahaalari ja uusia kujeita.

1 kommentti:

MysteryKnitter kirjoitti...

Pst! Täällä olis yksi, joka haluaa hamsteroida taas!