maanantai 27. joulukuuta 2010

Välitilassa

Perhe Elämänlankaa reissasi tänä vuonna joulunpyhiksi Seinäjoelle, mutta tällä kertaa vain hyvin lyhyesti itse pyhiksi. VR kuljetti jouluaattona suorastaan mallikelpoisesti ja olimme pohjanmaalla vain parikymmentä minuuttia myöhässä. Tätä kirjoittelen pikaisesti anoppilan sohvalla kotiinlähtöä odotellessani, kohta pääsemme tutkimaan miten paluuliikenne sujuu.

Kuten olettaa saattaa, lapset olivat olleet kilttejä. Tontut piilottelivatkin kaikenlaisia mukavia paketteja pitkin. Erityisesti jälkikasvu arvosti Nuuskamuikkusen onkea, jolla voi onkia magneettikaloja pesuvadista. Lisäksi paketeista löytyi legoja ja kirjoja. Joulupukin toinen lähetys odottaa vielä Espoossa, koska tuntui turhalta ajeluttaa lahjaleluja edestakaisin avattavaksi.

Minun pitkäaikainen perinteeni neuloa Seinäjoen lomilla jotain ihan vain itselleni kärsi tällä kertaa vähän, koska tekeillä on ollut Nean pusero. Valmiina on jo puolitoista hihaa ja vartalokappale, mutta kuvia ei ole kun kamera ja piuha menivät jo takaisin matkalaukkuun. Junaneuleeksi on tosin itselle varattu sukanvari Kureyon Sockista. Joka tapauksessa olen viettänyt joulua oikein mukavasti sohvannurkassa neuloen ja äänikirjoja kuunnellen, välillä syöden ja nukkuen. Vain erilaisia joulukaloja olen kaivannut, kun ne eivät täällä kuulu jouluruokaperinteeseen. Sen sijaan täällä saa maksalaatikkoa, jota taas meillä ei kotona syödä jouluna.

Näillä eväillä mennään välipäiviin ja odotellaan laiskanpulskeasti uuttavuotta. Ensi viikolla Elämänlangalla ollaankin jo vuodessa 2011!

Ei kommentteja: