maanantai 20. joulukuuta 2010

Jouluisaa

Elämänlangalla aletaan vähitellen virittäytyä joulutunnelmaan. Viikonloppuna oli muutamia ystäviä kylässä laulamassa joululauluja ja vierailua varten tuli sitten tehtyä joulusiivous. Tavallisesti levitän aina ympärilleni kaaosta (ja lankakeriä), joten raivaaminen oli ihan aiheellista. Joulukuusta meille ei tänäkään vuonna ole tulossa, koska en tiedä mitä älynlahjoiltaan hieman kyseenalainen kissa kuusella tekisi. Joitakin joulukoristeita kuitenkin on, koska Nean eskarirepusta paljastui kokoelma kaikenlaista syksyn mittaan askarreltua.

Joululahjojen suhteen täydellinen laiskuus on iskenyt. Olen kuullut kerrottavan sellaisesta tyypistä, jonka nimi on Joulupukki, joka tuo lahjoja. Ajattelinkin kokeilla, josko tämä Joulupukki hoitaisi hankinnat ja shoppailut. Itse annoin viikonloppuna eteenpäin ne Noro-säärystimet, jotka tonttuilin pikatyönä, luonnollisesti ennen kun ehdin ottaa niistä valokuvan. Punainen jakkukin alkaa olla valmis: muutama langanpää on pääteltävänä, kaulusta täytyy vähän fiksata ja kiinnitystä pohtia.Suurin piirtein kaikki aktiivisesti kesken ollut neulottava on siis yllättäen valmista ja on aika kehitellä uusia haasteita. Pohdinkin jo hieman mallia niille alpakkalangoille jotka sain Priimasta lasten puseroita varten ja lisäksi pitäisi tehdä vauvan haalari ystävälle, joka on lisääntymässä tammikuussa. Joululomalla olen perinteisesti neulonut jotain ihan vain itselleni, mutta on mahdollista että priorisoin pienet henkilöt nyt, kun talvi uhkaa olla kylmä ja luminen. Äiti tosin vähän uhkaili, että voisi auttaa puseroprojektissa, joten jos saan ohjeen kirjoitettua järkeviin aikoihin voisin ehkä yrittää hymyillä kauniisti ja räpytellä silmiäni ja tarjota Langin Baby Alpacaa neulottavaksi. Saisin kyllä varmasti kaksi samanlaista puseroa neulottua itsekin, mutta muistelen, että viimeksi kun yritin tehdä riiviöille puserot samalla ohjeella, Nea jäi ilman koska aivoni alkoivat valua ulos korvista suurin piirtein hihojen kohdalla.

Elämänlangalla suunnataan siis kohti joulua rauhallisen neuleisissa ja lankaisissa tunnelmissa ja pyrkien välttämään kaikenlaista joulustressiä. Toivottelen nyt kaikille lukijoille hyvää ja rauhallista joulunaikaa ja palailen ensi viikolla.

5 kommenttia:

Kaisa kirjoitti...

Kissa parka! :D

Oikein hyvää ja levollista joulua koko poppoolle.

Katju kirjoitti...

Kun ei pukinkonttiin ehtinyt, tää odottaa helmikuussa synttärilahjaksi uutta hieno pitsikirjaa. Tilaus on jo vetämässä. Rauhallista joulua.

Mette (Mettuska) kirjoitti...

Rauhaisaa joulua!

MysteryKnitter kirjoitti...

Minä olen taistellut yhden housuohjeen kanssa. En tarkoita, että se olisi mahdoton neuloa. En toki. Se on itse asiassa helppo. Ajattelin kokeilla itsellenikin. Nyt neulon vasta koekappaleen toista puoliskoa. Toinen on jo valmis. Ei vaan pysty neulomaan kovin nopeasti, kun nuo ranteet ja hartiat eivät tykkää. Se voi muuten vaikutta sitten helmikuuhunkin. *vink vink*

yujiayao kirjoitti...

For those of you who are purchasing Taps,we realize that this is one of the most important purchasing decisions you will make. You have made the best choice in choosing one of our Bathroom Sink Taps,Kitchen Taps or Shower Taps etc, as they are constructed of the highest grade materials to ensure that your new Taps lasts forever. You can be confident in your purchase as each item comes with a no hassle 30 day return privilege.