maanantai 13. joulukuuta 2010

Noroa!

...onneksi ei noro-virusta, vaan ihan lankoja tällä kertaa.

Minulla on yhdet Noron Kureyon-sukkalangasta tehdyt raitasukat, ja pitkän aikaa on kutkutellut tehdä toisetkin. En tiedä millä ajalla ehdin itselleni neuloa, mutta jokunen viikko takaperin sorruin vihdoin ja viimein tilaamaan Little Knitsiltä kaksi kerää sukkalankaa. Ruskeaharmaa kerä on väriä 149 ja vaikuttaa kerää hieman kaivelemallakin Noron langaksi oikein rauhalliselta ja harmoniselta. Kirjava kerä taas on väriä 180 ja on puolestaan sitten varsinainen väri-ilotulitus. Avaamatta kerää näen päällimmäisten violetin, pinkin ja fuksian lisäksi ainakin turkoosia ja oranssihtavaa.Lisää Noroa tarttui mukaan Priimasta, kun lupauduin toimimaan joulupukin apulaisena ja neulomaan säärystimet. Lahjan tilaaja oli hieman myöhässä, joten istuin mukavassa nojatuolissa neulomassa ja hörppimässä Priiman tarjoamaa kahvia ja tuijottelin Noro-lankahyllyä odotellessani. Kun tilaaja saapui, päädyimme yhteistuumin värikkääseen lahjaan ja keräsimme mukaan neljä kerää Kureyonia. Punavioletti on sävyä 124 ja sinivihreä sävyä 206. Vaikka tavallisesti en juurikaan neulo moniväristä lankaa enkä raitoja, olen lapsellisen innoissani vaihtuvista väreistä ja siitä, miten ei voi koskaan tietää mitkä värit seuraavaksi osuvat vierekkäin.Nyt kuitenkin neulomaan jotain muuta kuin Noroa: punaisesta jakusta puuttuu enää kauluskaitale, sitten saan työn kasteltua ja laitettua odottamaan viimeistelyompelua. Siinä lieneekin sopivasti tehtävää tälle päivälle ja ensi maanantaina Elämänlangalla on toivottavasti valmis työ esiteltäväksi. Sitä odotellessa siis tähän työviikkoon.

3 kommenttia:

Lammas kirjoitti...

Säärystimistä tulee todella kauniit! Oikeassa olet, että on koukuttavaa katsoa, millaiset värit asettuvat vierekkäin. Työ etenee nopeasti, kun ei malta millään lopettaa.

- H - kirjoitti...

Minä pidän noista vaihtuvista väreistä ja jännityksestä, mitkä värit tulevat seuraavaksi vierekkäin. Tosin aika vähän on tullut noita neulottua.

MysteryKnitter kirjoitti...

Ai että mitkä värit!