maanantai 29. marraskuuta 2010

Vihdoin jotain valmista

Minusta on tuntunut siltä, että olen ollu iät ja ajat neulelimbossa. Neulon ja neulon tekeillä olevia töitä, mutta mikään ei valmistu tai sitten niitä ei voi näyttää kenellekään. Kaikki on ollut kuukausitolkulla joko kirjaan liittyvää tai muuten tilattua tai hyshys-tavaraa. Nyt kuitenkin kertaheitolla valmistui parikin työtä, joten pääsen ihan ilolla esittelemään jotain kokonaan neuleaiheista.Siniset peruspolvisukat ovat Vuorelman Vetoa, enkä kuollaksenikaan muista mikä väri on kyseessä. Kylmä talvivalo teki sukista valokuvissa erilaisista kuvakulmayrityksistä huolimatta aina kirkkaansiniset, vaikka aito väri onkin tummempi. Aloitin sukat kärjestä tiimalasialoituksella, tein ranskalaisen kantapään ja muotoilin pohkeen mittojen mukaan. Sukat menevät ystävälleni Lauralle, joka muutama viikko sitten harmitteli polvisukkien puutetta, siksi Elämänlangalle epätyypillinen väri.Toisena valmistuneena työnä Silja-hihatin, tilaustyö joka on menossa linnanjuhliin mikäli se istuu vastaanottajalle hyvin. Vielä en uskalla nuolaista, sillä neuletta ei ole sovitettu. Silja on nyt samalla pieni kurkistus tulevan kirjan neuleisiin, ohje ilmestyy siis sitten kun Pitsit puikoille pääsee kustantajan hyppysistä kirjakauppoihin. Ei, aikataulusta ei vielä ole tietoa, emme ole vielä saaneet oikovedoksia käsiimme. Hihatin on neulottu Jaipur Silk Finosta, pitsineulepaksuisesta täyssilkkilangasta, ja hihansuissa on somisteina helmiä. Tässä on kuvakulma tarkoituksella hieman obskuuri, että kirjaakin varten jää sitten jotain jännitettävää.

Nyt olen näiden töiden valmistuttua siirtynyt puurtamaan punaista jakkua joka tulee Ullaan jahka valmistuu sekä minulta tilattuja aika perusmallisia palmikkosäärystimiä. Ullan parissa puurtamista on luvassa ensi vuonna enemmänkin, sillä lupauduin käytettäväksi taustayhdistyksen hallitukseen. En päässyt vuosikokoukseen, kun vaarin hautajaiset sattuivat juuri samalle päivälle, mutta kuulin eilen tulleeni myös valituksi. Olen vuosikaudet seurannut Ullaa lähinnä suunnittelijana ja lukijana, joten on hauskaa päästä kiinni myös hallitustyöskentelyyn.

Näissä tunnelmissa Elämänlangalla suunnataan alkavaan viikkoon, ihan kunnolla neuleinnostusta puhkuen. Jokohan ensi viikolla olisi lisää esiteltävää?

3 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Oi mikä hihatin!

MysteryKnitter kirjoitti...

Pretty!

MysteryKnitter kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.