maanantai 6. syyskuuta 2010

Uusien elämysten viikko

Vihdoin ja viimein voin todeta, että kirjamateriaalit ovat kustantajalla, joten minun ja kanssakirjailijattaren urakka on toviksi ohi. Muutaman kuukauden päästä tulee sitten oikovedosvaihe, mutta aikaisintaan loppusyksystä ja luultavammin kevätpuolella.Kun materiaalit oli jätetty, tuli aika omituinen ja orpo olo, kun aivot eivät millään olisi uskoneet, että homma on tältä erää ohi eikä juuri nyt voi itse tehdä mitään edistääkseen kirjan valmistumista. Päätin sitten yrittää viettää muutaman päivän lomaa. Mukavasti tähän sopien samalle viikolle osui useita uusia kokemuksia ja elämyksiä.

Keskiviikkona ystäväni vei minut purjehtimaan. En ollut koskaan aikaisemmin ollut purjeveneessä, ja kokemus oli aika hieno. Lähdimme liikkeelle Lauttasaaresta ja purjehdimme rantaa myötäillen suoraan Helsingin keskustan edustalle katselemaan kuinka kaupungin valot syttyivät ja palasimme sitten pimeässä kotiin. Merellä huomasi myös, että syksy on tuloillaan ja neuleet olivat hyvinkin paikallaan. Kuvan Timotei-baskeri on nyt ollut paitsi purjehtiessa myös muutenkin viime päivinä kovassa käytössä, kun säät ovat viilenneet.Tostaina oli vuorossa toisenlainen elämys, kun kävin ensimmäistä kertaa Kiasmassa. Valtion taidemuseo täytti 20 vuotta viime viikolla, ja sen kunniaksi mm. Kiasmaan oli vapaa pääsy. Kiersimme ystäväni kanssa Yhteisiä asioita- sekä Järjestetty juttu -näyttelyt. Osa teoksista kosketti, osa jätti kylmäksi. Erilaisia videoteoksia oli liikaa, että niihin olisi jaksanut paneutua. Kiinnostavaa kuitenkin käydä kerrankin myös oman ympäristön museoissa.

Viimeinen uusi elämys viikolle oli lauantain rapujuhlat. Sain aika monelta taholta kuittailuja siitä, että millainen suomenruotsalainen oikein olen kun en ollut koskaan aiemmin ollut rapujuhlilla, mutta meillä ei ole ollut tapana. Hirveän hauskaa oli, joskin sunnuntain väsymyksestä päätellen snapsilauluja olisi voinut olla pari vähemmän.

Tällä viikolla odottavat sitten uudet haasteet ja huvitukset, mutta niistä enemmän ehkä ensi viikolla, jolloin taas uutta Elämänlankaa.

Ei kommentteja: