maanantai 13. syyskuuta 2010

Neulesuunnitelmallista

Vaikka kirjan materiaalit menivät kustantajalle vasta puolitoista viikkoa sitten, kutkuttelee neulesunnittelusormia jo. Olen työstänyt Ullaan (kenties ensi vuoden ensimmäiseen numeroon?) tulossa olevaa jakkua vähitellen periaatteella, että hiljaa hyvä tulee.Suurin piirtein tästä se alkaa. Tämä on jo toinen piirros, ensimmäinen versio piirrettiin baarissa satunnaisen ohjeprintin kääntöpuolelle. Olen harmillisen huono piirtämään, mutta nykyään vaatteen perusmuodon pystyy jo luonnostelemaan. Tämäkään ei muuten ole mikään neulesuunnitteluvihko, vaan kalenterini takaosan muistiinpanosivu.Pidän yksityiskohdista. Tähän jakkuun on tulossa palmikkokuvio, joka kiertää koko vaatteen alareunasta etureunojen kautta niskaan. Koska valmiita lyhennetyin kerroksin tehtyjä kulmia ei yllättäen mallineulekirjoissa ole tarjolla, näissä pääsee tekemään kaikenlaisia kokeiluja. Minulla ensimmäinen kulma vaatteessa kuin vaatteessa epäonnistuu poikkeuksetta, mutta tällä kertaa sentään meni harvinaisen vähän pieleen.Toinen yritys onnistuikin sitten jo paljon paremmin. Tämäkään versio ei ole täydellinen, mutta päätin sen kuitenkin saavan tällä kertaa kelvata. Vielä on harkinnassa, jatkanko tästä tuota perusmallikertaa saumattomasti ylös jakun etureunoihin, vai pitääkö vähän vielä säätää ja muotoilla. Säätäminen tarkoittaisi lähinnä sitä, että työhön tulisi kaksi ruutupiirrosta lisää, ja niitä on joka tapauksessa tässä jakussa vähintään neljä.Onneksi aikaa kypsytellä ideaa on vielä, sillä kaitale jota neulon on vasta puolessa. Kohdassa, jossa kuvio lähtee kuvassa peilikuvina eri suuntiin oli väliaikainen aloitus, jonka purin pois nyt kun sain ensimmäisen kulman tehtyä. Nyt on siis tekeillä toinen puolisko jakun alareunaa ja toinen kulma, sekin peilikuvana ensimmäiseen nähden. Kun sanoin pitäväni yksityiskohdista, tarkoitin myöskin arvostavani neuleohjeissa huolellisesti tehtyjä detaljeja. Niitä hiipii paljon omiinkin malleihini vaikka työt sinänsä olisivat melko yksinkertaisen näköisiä.

Näissä tunnelmissa siis tällä viikolla, innokkaasti neuloen. Ensi viikolla ehkä edistystä tässä projektissa, tai sitten ihan muuta Elämänlankaa.

8 kommenttia:

Nunt kirjoitti...

Ooh ja aah. Jään mielenkiinnolla odottamaan...

Toisaalta, se Pohjan neitokin on vielä tekemättä :D

Näppi kirjoitti...

Oi että vaikuttaa erittäin luppaavalta. Kiitos muuten aatos ja adalmiina-pipojen ohojeista. Tykkäsin niistä erittäin palijon ja lapset myös. En muista kiitinkö jo aiemmin, harvapää näet.

Päivikki kirjoitti...

Kivalta näyttää, jään odottelemaan sitä Ullaa!

LankaLuolan Marika kirjoitti...

Oi miten lupaavalta näyttääkään! Eihän tätä ohjetta malta odottaa =)

kramox kirjoitti...

Höh, kommentoin mutta hukkasin sen :/
Niin! Notta ihanalta näyttää, aivan herkulta! :)
Jos koeneulojaa tarviat niin saa hihkustella, ois varsin kivaa taas :)

SaraH kirjoitti...

Hyvältä näyttää!
Hupun kanssa olisi varmastikin varsin bueeeno.

Päivi kirjoitti...

Oih, näyttää jo tässä vaiheessa niin kauniilta, että maltan tuskin odottaa lopputuloksen näkemistä!

MysteryKnitter kirjoitti...

Tyrmäävän upea!