maanantai 7. tammikuuta 2008

Vanhaa ja uutta

Vuosi vaihtui onnistuneesti, ja monien muiden blogien tapaan Elämänlangalla katsellaan tänään menneeseen ja tulevaan.

Jos minun pitäisi yhdellä sanalla kuvailla neulevuottani 2007, niin ei liene vaikeaa arvata että se sana olisi "kirja". Vaikka itse neuloinkin lähinnä pieniä asioita ja mallitilkkuja, ja suurin osa raa'asta neuletyöstä lankesi Langankuluttajalle, on iso projekti ollut koko ajan mielessä. Vuoden 2007 suurin pettymys olikin se, että kirjan ilmestyminen loppujen lopuksi lykkääntyi vuodenvaihteen yli. Projektilla kuitenkin lunastin viimevuotisen uudenvuodenlupaukseni jatkaa harjoituksia neulesuunnittelun saralla.Omissakin neuletöissä taisi olla lähinnä villasukan vuosi, vaikka loppuvuoden Calorimetryputki nostikin päähineet korkealle listalle. Luulen, että kaikenkaikkiaan parhaassa käytössä ovat olleet pienen lankavaihdon tuloksena syntyneet vihreät perussukat Opalista. Loppujen lopuksi yksinkertainen taitaa kuitenkin olla kauneinta. Suuri neulesuunnitteluprojekti sai taas myös arvostamaan hyvin tehtyjä valmiita ohjeita, kuten esimerkiksi Cookie A:n sukkaohjeita.Sukkaa suuremmista valmistuneista neuletöistä suurin ylpeydenaiheeni viime vuodelle on luultavasti Tuuletar, josta vaan tuli niin kertakaikkisen onnistunut ja juuri sen näköinen kuin päässä ollut idea oli. Yksi suurimmista suunnitteluheikkouksistanihan on se, etten osaa piirtää. Niinpä neuleeni valmistuvat mallitilkkujen jälkeen joko niin, että neulon vaatteen ja kirjoitan ohjeen samalla, tai sitten kirjoitan ohjeen ja odotan mielenkiinnolla näyttääkö lopputulos siltä kuin ajattelin.

Tuuletar ilmestyi siis Ullan kymmenennessä numerossa. Minulle menneen vuoden suurimpia neulesosiaalisia valopilkkuja onkin ollut juuri Ulla. On mahtavaa seurata numero numerolta, kuinka täysin harrastelija- ja vapaaehtoisvoimin saadaan aikaiseksi yhä parempaa verkkolehteä neulojalta neulojalle. Odotan mielenkiinnolla, mitä tämä vuosi tuo tullessaan.Neulesosiaalisuudesta ja tulevaisuudesta tuli mieleen, että onkohan tänä vuonna Lankahamstereista kiinnostuneita? Mieluusti lähden tässäkin helmikuussa urakkaa pyörittämään, joskin toki tarvitsen viimevuotiseen tapaan reippaita apuemäntiä jos ilmoittautuneita on taas toistasataa. Jos kiinnostuneita on, pistän ilmoittautumisen pystyyn ehkä ensi viikolla. Salaista neuleystävää en uskalla vielä tälle vuodelle lupailla, mutta harkitaan asiaa vaikka syksymmällä. Yritän kuitenkin jollain tapaa kantaa korteni kekoon siinä, että suomalaisilla neulojilla olisi tänäkin vuonna jotain yhteisiä rientoja ja hupia.

Muuten en tänäkään vuonna tee mitään suurensuuria uudenvuodenlupauksia. Lanka- ja kirjahankinnoissa voisin yrittää harjoittaa jonkinlaista itsehillintää, mutta esimerkiksi keskeneräisistä neuletöistä yritän olla potematta huonoa omaatuntoa. Maailmassa on niin paljon ihania lankoja ja neulemalleja ja niin vähän aikaa, ettei kaikkea voi ehtiä saada kerralla valmiiksi jos tahtoo kokeilla monenlaista.

Näillä neulenuoteilla Elämänlangalla suunnataan uuteen neulevuoteen 2008. Ensi viikkoon, siis!

47 kommenttia:

Tui kirjoitti...

Minä ainakin voisin hamsteroida, siitä huolimatta että olen tainnut jo sanoa ettei budjetti moista kestä. :D Tarve hamsteroinnille on kuitenkin olemassa.

Ja tarvittaessa voin toimia apuemäntänäkin. :)

Hanna kirjoitti...

Minä taidan jättää hamsteroinnin väliin, sillä tunnetusti nuo varastonkutistamiskampanjat johtavat päinvastaiseen lopputulokseen. Niin ja sukkia neulomalla ei langankulutus pääse päätä huimaamaan. Salainen neuleystävä olisi kiva, nyt kun Secret Palistakin on taukoa.

Minä olen aina välillä miettinyt uuden sukkavaihdon järjestämistä, mutta enpä ole vielä saanut aikaiseksi. Viimevuotinen kierroshan meni pääosin hyvin, mitä nyt muutama jätti sukat tekemättä ja katosi emännän tavoittamattomiin...

verano kirjoitti...

Täällä olisi yksi hamsteri valmiina pidättäytymään langanostohimoistaan. Mainittavia kulutusjuhlia ei varmaan osaltani pääse syntymään, mutta miinusta se on pienikin miinus.

Marjut kirjoitti...

Hamsteroin ehdottomasti tänäkin vuonna! Apuemännäksi en ehkä uskalla lupautua tällä kertaa, mutta muuten olen heti mukana geimeissä.

koi kirjoitti...

Jepjep, hamsteri ilmoittautuu! Langat ei mahdu arkkuun, joten syytä tehdä asialle jotakin..

KirsiJ kirjoitti...

Onnea kirjastasi! Mä en viime vuonna osallistunut hamstereihin, joten voisin tänä vuonna harkita. Kunhan vaan systeemi selviää. Lankaa ei ole paljon mutta vois sitä vähän vähentää silti.

Raijis kirjoitti...

Minäkin olen jo henkisesti alkanut valmistautua lankahamstereihin, joten mukana ollaan jos se alkaa!

iso gnu kirjoitti...

Hyvää alkanutta vuotta!

Jos hamsterointi alkaa, niin tottaai mukaan. Alkuvuosi on ollut niin lankaisaa aikaa, että huh huh.

Hansu kirjoitti...

Onnea kirjan johdosta! Odotan innolla milloin se ilmestyy! :) Se on melkoinen saavutus!

Pikkumyy kirjoitti...

Eiköhän meitä hamstereita löydy...

Rouva Oranssi kirjoitti...

Voisi ehkä olla hamsterointitarvetta, toivottavasti myös -intoa.

Maartsi kirjoitti...

Olen jo ollut tosi huolissani, eikö hamstereita tulekaan. Valitin juuri miehelle, että päästäkseni eroon varastolangoista on ostettava lisää lankaa, koska esim. varastossani majaileva Malibu ei riitä puseroon. Tulen siis mukaan, mutta lankakaupan kautta. :)

Hannaliini kirjoitti...

Kovasti odotan hamsterointia minäkin (tai siis hamsteroinut olen ahkerasti koko vuoden, mutta sitä varastojen pois neulomista siis odotan...)

Pelagia kirjoitti...

Tarvetta hamsteroinnille ON. Siis mukana, taas kerran, heti kun vain ilmoittautumaan pääsee. Pitäisiköhän sinun seuraavaksi ryhtyä kirjoittamaan neulojille elämäntapakirjaa, jossa mm. neuvottaisiin, miten lankavaraston saisi pysymään kohtuullisissa mitoissa, välit aviosiipan kanssa pysymään kuosissa huolimatta hillittömästä neulomisvimmasta ja kuinka kaikki lasten kaverit saisi arvostamaan itsetehtyjä lahjoja... =)

Riikka kirjoitti...

Voisinpa minäkin kerrankin lähteä hamstereihin mukaan, vaikka varastoni eivät hirmu suuret olekaan. Jään odottelemaan ilmoittaumisia.

Ixu kirjoitti...

Hamsterikuu(t) kiinnostaisi itseänikin. Olenhan luvannut itselleni, että uutta lankaa ostan vain tositarpeeseen tänä alkaneena vuonna!

Hapero kirjoitti...

Kyllä kyllä. Hamsterille on tarvetta. Sen helmikuun saa hyvin oltua ostoksitta, mutta lopulta mopo kyllä karkaa käsistä. Silti edes lyhyt tauko tekee hyvää. :)

Arja kirjoitti...

Jaa pitänee harkita..
Yleensä minullakin on taipumusta sitten ostaa lankaa ihan älyttömästi kun se kielletään.. Toisaalta jos koko kuukauden paastoa lankaostojen suhteen, kostautuu se maaliskuun ekana päivänä..
Pistetään mietintämyssy päähän...

Lotta kirjoitti...

Voisin vaikka lähtee mukaan, että on blogistanianki suunnalta sosiaalista painetta olla ostamatta lankaa :).

Kanerva kirjoitti...

Ehdottomasti olen mukana hamsterikuussa!

Täti sininen kirjoitti...

Viime vuonna en ollut mukana lankahamstereissa, koska helmikuussa oli Helsingin reissu ja mahdollisuus yksin kierrellä lankakaupoissa, niin käytin tilaisuutta hyväkseni. Nyt olen päättänyt olla mukana, jos se järjestetään ja tammikuun harjoittelen eli en osta lankaa.

TiinaV kirjoitti...

Hamsterointi kiinnostaa, vaikka tänä vuonna onkin oma vuoro poksua. Äippäloma alkaa sopivasti helmikuuksi, joten houkutus kipaista lankakauppaan vauvalankoja hiplaamaan on aika suuri. Emännäksi tai apuemännäksi en uskalla lupautua.

Anonyymi kirjoitti...

Onko kirjan ilmestymispäivästä muuten mitään tietoa? Edes suunnilleen?

Katjuska kirjoitti...

Yksi hamsteri ilmoittautuu, tosin tuntuu tuo langan määrä vaan kasvavan näissä varastonkutistamissembaloissa ;)

milliini kirjoitti...

Tosi hyvä päätös olla lupaamatta mitään. Silti vaikka itsekin lupasin samaa. Eihän neulomisesta pidäkään saada huonoa omaatuntoa, eikös tämän pidä olla juuri päinvastaista, rentoutusta, hermolepoa, sielunhoitoa?

pohjis kirjoitti...

Kyllä tällekin lankahamsterille voisi se hamsterointi olla paikallaan. :)

Riffi kirjoitti...

Hamsteriksi lähden mukaan mielelläni.

Talutin kirjoitti...

Minäkin voisin hamsteroida kyllä, kai sitä kuukauden pystyy olemaan ostamatta lankaa :D

Lape kirjoitti...

minä oisin perinteisesti mukana, jos vaan järjestetään :) Varsinkin kun varasto on salavihkaa tuplaantunut...

Kati E kirjoitti...

Hamsterit kiinnostaa juu. :)))

Taija K kirjoitti...

Ehdottomasti olen mukana, jos järjestetään!

Teija kirjoitti...

Minuakin kiinnostaa hamsterointi. Jännittävää tuo kirjan odotus, onnea vaan tekijöille :)

Sari kirjoitti...

Jesh, tätä kysymystä onkin odotettu, joten mukana ollaan!

Annika kirjoitti...

Muakin kiinnostaa lankahamsterit! Varsinkin kun olen vakaasti päättänyt, että ostan uutta lankaa vasta kun nykyinen varastoni on erittäin pieni... :)

Aurora kirjoitti...

Ehdottomasti Lankahamstereita ja SNY:tä tänäkin vuonna! :) Voisin ensikertalaisena osallistua molempiin. Näitä tietenkin vain emännän/emäntien oman jaksamisen ehdoilla!

Arteeni (Sia) kirjoitti...

Hamsteroidun ilolla ja kiitän myös viisaista sanoista keskeneräisten töiden suhteen... en minäkään aio niistä potea enää huonoa omaatuntoa :)

Puputsi kirjoitti...

Hamsteroimaan olen jo henkisesti valmistautunut. Voitko vähän vielä avata noita apuemäntien hommia? Työnkuvasta riippuen saattaisin siihenkin ilmoittautua.

Anonyymi kirjoitti...

heippa
juu salainen neuleystävä-juttu saa kannatusta minulta.
mutta lankahamsteri-juttu kiinnostaa myös.

:) Pirjo

Gehenna kirjoitti...

no tietysti lankahamsterit, ja mää mukana, ja ihan syystäkin ;)

Anu W kirjoitti...

Onpa sinulla ihania neulomuksia kotisivuillasi! Uskomattoman ahkera neuloja olet...

Meemu kirjoitti...

Blogissani on sinulle kukkasia, olepä hyvä ja käy kurkkaamassa=)

Niin, hamsterointikin on harkinnassa.

alisanmamma kirjoitti...

Hamsteroiman mieki olisin valmis! Ja sitä tulin kertomaan että blogissani olisi sinulle jotain :)
-mari-
http://vanhatalo.vuodatus.net

Hanna kirjoitti...

You make my day! Tervetuloa noutamaan palkinto, en edelleenkään uskaltaudu hamsteroimaan ettei tuo lankavarasto kasva ihan tolkuttomasti.

Tiina kirjoitti...

Voi kun saisi tuon Tuulettaren aikuisten koossa - joku kokeneempi puikonkalistaja varmaan osaisi muuntaa itsekin, mutta en ryhdy edes yrittämään. Mutta kun se olisi just mun toivevaate...

Rina kirjoitti...

Minäkin voisin hamsteroida...

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Jos vain hamsterikisat järjestät, niin ehdottomasti olen mukana.

krumis kirjoitti...

Hamsteroimaan ensimmäistä kertaa lähdössä, jos vain mahdollista. Mies kun uhkasi erolla, jos lankamäärä vain kasvaa ja kasvaa eikä kutistu yhtään. Tsemppipalkintona olisi, jos lankamäärä putoaa 10% kesään menessä, Tallinnan reissu, josta sitten saisin ostaa lankaa... Ei varmaan parane kertoa postissa odottavasta lankalähetyksestä miehelle? :-p