maanantai 21. tammikuuta 2008

Punokset puikoille

Niiden, jotka huomasivat Langankuluttajan viimeviikkoisen blogimerkinnän, ei tainnut olla vaikea arvata, mistä Elämänlangalla tällä viikolla kirjoitettaisiin. Tosiaan, kirja on vihdoin ja viimein ihan virallisesti ilmestynyt, ja olen itsekin saanut hyppysiini ihan oikeita fyysisiä kappaleita. Tekijänkappaleet oli lähetetty ilmeisesti samana päivänä kun kirja saapui kustantamon varastoon kirjapainosta, ja kuulemani mukaan ennakkotilattuja kappaleita voi odotella ensi viikolla.Nyt täytyy ihan häpeämättömästi sanoa, että olen aivan älyttömän tyytyväinen, joten en suomalaiseen perinnetapaan ryhdy esittämään ankaraa itsekritiikkiä. BTJ:n graafikko Tarja Kettunen teki kirjan ulkoasun suhteen loistavaa työtä, ja taitto on juuri sellainen kuin mitä olisimme Langankuluttajan kanssa alunperin visioineet mikäli meitä olisi siunattu graafikonkyvyillä. Oikeastaan ainoa asia, johon en ole tyytyväinen on lopullinen hinta, joka nousi aika reippaasti meille ennakkomarkkinoinnissa luvatusta (joskin hinnalla näemmä saatiin kovat kannet ja tuntumasta päätellen parhaan mahdollisen laatuinen paksu kiiltävä paperi). Lämpimästi kannustankin alennusmyyntejä odotellessa tekemään aineistopyynnön omalle lähikirjastolle! Blogeissa seikkaillessani huomasin, että ainakin jonnekin kirja oli ehtinyt jo viime viikolla hyllyyn.Taitossa pidän erityisesti väljyydestä ja värien ja kuvien käytöstä. Lähetimme varsinaisten neulekuvien lisäksi sekalaisen määrän kuvituskuvia, ja niistä oli käytetty varmaankin jokainen. Ruutupiirroksista on tehty niin suuret ja selkeät kuin sivuille vain järkevästi mahtuu, ja jokaisen neuleen oleelliset tiedot (puikkokoot, langanmenekit jne) on koottu ohjeen marginaaliin.

Olin ajatellut esitellä teille kirjan mielestäni parhaan kuvan, mutta selasin ja selasin enkä osannut päättää. Tästä tuli sitten top 3, ei missään erityisessä järjestyksessä. Kirjan kaikista vaatteista löytyy kuvat Flickristä sekä Ravelry-tunnuksellisille sieltä. Kuvat on tietysti itse kirjassa leikattu ja rajattu eri tavoin, ja osasta kuvia on luultavasti hieman eri versio kuin kirjassa, mutta suunnilleen tältä se näyttää.Jo kauan ennen kuin meillä oli mitään valmiina, kerroin Langankuluttajalle visioni yhdestä kuvasta: pitkä mies ja pieni nainen seisomassa kalliolla selät vastakkain, molemmilla samanlaiset villapaidat ja polvisukat, mutta eri väreissä. Kuvasta tuli hauska ja aurinkoinen ja kiteyttää kuvausrupeaman tunnelmat hyvin.Myös toisen suosikkikuvani idea oli olemassa jo kauan ennen itse kuvauksia. Kävin itse koekuvissa nojailemassa huivi harteillani juuri samaiseen koivunrunkoon, mutta todettakoon, että varsinaisen mallin keijukaismainen olemus oli huomattavasti mairittelevampi huiville kuin minun sanotaanko hyvinmuodostunut varteni. Vertailukappaletta voi kurkistaa neulesivuiltani.Kolmas suosikkikuvani on ihan viimeisiä kirjaa varten otettuja kuvia, kuvattu eräänä hyvin helteisenä tiistai-iltana kun aurinko oli jo niin matalalla, etteivät valot ja varjot oikein tahtoneet käyttäytyä. Malliparka joutui myös kärsimään kuumuudesta, sillä kuvan paita, vaikkakin ohut, on alpakkaa. Tämän paidan olen itseasiassa aloittanut itsellenikin, joskin siitä tulee luultavasti ikuisuusprojekti ohuilla puikoilla ja näillä mitoilla.

Tunnelmat ovat siis täällä tekijöiden parissa tässä vaiheessa auvoiset pitkän työrupeaman päätteeksi. Lievä neulesuunnitteluburnout tosin vaivaa, enkä ole vuoden ensimmäistä Ullaa varten saanut aikaiseksi kuin pari ihan yksinkertaista pikkuohjetta. Oma osansa lienee tappoflunssalla, joka sunnuntaina yltyi niin pahaksi etten jaksanut edes neuloa. Sitä vetäydynkin nyt potemaan ja pohtimaan josko neuloisin muutaman seuraavan viikon ihan valmiista ohjeista. Ensi viikolla taas lisää Elämänlankaa.

P.S. Lankahamstereiden säännöt tulevat jahka kerkiävät, toistaiseksi blogissa on vain tämänvuotiset ilmoittautumisohjeet. Mukaan mahtuu vielä, joskin lisää apuemäntiä kaivataan jos tapahtuu suuri yleisöryntäys.

P.P.S., EDIT 22.1. Kirjaa on kuulemma tullut sekä Hobboksin myymälään että näemmä verkkokauppaan. Hinta on verkkokaupassa 44 euroa, ja Hobboksista saa alennusta jos on Ullan jäsen.

35 kommenttia:

Maud kirjoitti...

Gratulerar till det färdiga verket! Fina bilder!

haka kirjoitti...

Onnea vielä tätäkin kautta kirjan valmistumisesta! Tuskin maltan odottaa, että pääsen sitä hiplailemaan. :)

Lotta kirjoitti...

Ihania neuleita! Kyllä tuo täytyy ehdottomasti hankkia omaan hyllyyn - vaikka sitte säästämällä pari kuukautta :). Onneks olkoon!

TiinaV kirjoitti...

Onnittelut teille molemmille upeasta kirjasta!

amma kirjoitti...

Upeita ohjeita! Mahtava kirja! Ei todellakaan tämmöisen jälkeen oo varaa vähätellä tekosiaan =)

vattumato kirjoitti...

Mielettömän suuret opnnittelut kirjan ilmestymisestä! Eiköhän tuo jossain vaiheessa ilmesty myös minunkin kirjahyllyyni=o)

sirpale kirjoitti...

Onnittelut kirjan johdosta! Hieno kirja, omani sain tänään.

Minna kirjoitti...

On mahtavaa kun on ihmisiä, jotka osaavat suunnitella upeita neuleita, että me muut pääsemme niitä sitten toteuttamaan. Onnea hienon kirjan ilmestymisen johdosta <3

anna kirjoitti...

Onnea kirjan julkaisemisen johdosta, mukavaa kun itselläsikin on tunne onnistumisesta :) Taidanpa joutua lähtemään kirjakauppaan etsiskelemään opusta, niin kauniita malleja kun näkyy olevan !

Maartsi kirjoitti...

Onneksi olkoon! Ainakin Tampereella luvataan, että kaikki suomalaiset kirjakauppamyynnissä olevat kirjat hankitaan, joten jään odottelemaan ja harkitsen itsekin kirjan ostamista.

Arteeni (Sia) kirjoitti...

Onnea kovasti. Oma ennakkotilauskappaleenikin tuli tänään!!

TeSa kirjoitti...

Kirjan "synnytystuskat" takana, ja nyt nautitaan tuloksesta.
Onnea uudelle kirjalle, minäkin haluan oman painoksen ostaa.

Mari kirjoitti...

Varmasti iohana tunne kun on valmis opus vihdoin nähtävänä. Onnea!

Hansu kirjoitti...

Ei voi muuta kuin sanoa, että WAU! Hirveä homma, mutta lopussa kiitos seisoo :)

Kirja on kyllä pakko hankkia, tosin opiskelijabudjetilla se onnistuu ehkä vasta kesällä... Mutta kuitenkin, onnea vielÄ!

Hepsi kirjoitti...

Onneksi olkoon!
Tilasin kirjan viime keskiviikkona ja äsken otin sen paketista eli siis se tuli jo TÄNÄÄN! Ihanaa! Upea kirja!

Katja kirjoitti...

Upea kirjauutuus! Tämä hankitaan ehdottomasti :-)

Pia kirjoitti...

Onneksi olkoon, varmasti mahtava tunne saada kirja käteensä. Malleja kävinkin jo ihastelemassa Ravelryn kautta, monta aivan uskomattoman ihanaa. Ei voi kuin ihailla suunnittelijantaitojasi.

Anonyymi kirjoitti...

Loistava homma, onnittelut vastaleivotulle (kai) kirjailijalle! Tuo on pakko saada omaan hyllyyn...

makepeace75 kirjoitti...

Onnea kirjailijoille tätäkin kautta! :o) Odotan kuumeisesti omaa, ennakkotilattua kappalettani. Kauniita kuvia!

Satu H kirjoitti...

upealta näyttää! tahtoo päästä selailemaan! pitääkin tehdä kirjastoon hankintaehdotus.. :)

tikru kirjoitti...

Onnitelut kirjailijoille. Upeaa työtä ja olo on varmasti varsin voittajan.

Monna kirjoitti...

Aamupäivällä koitin etsiä kirjaa kirjaston tietokannasta, ei löytynyt. Illalla menin kirjastoon ja siellä kirja nökötti hyllyssä! Selailen huomenna ajan kanssa :)

Elina kirjoitti...

Mahtavan oloinen kirja! Onnittelut vielä tekijöille upean projektin valmistumisesta. :)

Hanna kirjoitti...

Mä hain omani eilen Hobboksilta. Kotiin saakka sentään maltoin selailematta...
Hobboksin verkkokauppaan tuo tulee ensi viikolla, mutta kaupasta sai jo...

Onnea vielä kirjailijoille!

Hanna kirjoitti...

Mä hain omani eilen Hobboksilta. Kotiin saakka sentään maltoin selailematta...
Hobboksin verkkokauppaan tuo tulee ensi viikolla, mutta kaupasta sai jo...

Onnea vielä kirjailijoille!

Hanna kirjoitti...

Aha. Tuli tuplana, vaikka vitisi, etten osannu "salasanaa" kirjottaa... Sorry.

Meeri kirjoitti...

Kyllä me sit ollaan niiiiin hyviä! Ihan oikeesti ollaan, eikä vaan lämpimikseen kehuta!

http://langankuluttaja.blogspot.com/2008/01/kirjabongauksia-ja-kirjaneuleita-about.html
Pistin siitä hyvästä sinulle tuollaisen, kun oot mun karevi ;)

Katju kirjoitti...

Kiitos upeasta kirjasta. Ennakkotilaajana sain kirjan maanantai aamuna klo 8, posti toi.

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Onnea Sinulle ja Johannalle ihanasta kirjasta. Todella kauniita kuvia. Tuo kirja on _pakko_ saada omaksi. Oulun kirjaston sivuilta sitä jo katselin, mutta eipä vielä löytynyt..

makepeace75 kirjoitti...

Ah, sain oman kappaleeni tänään! Todella ihana kirja, tätä hipelöidään kauan ja hartaasti. Erittäin onmnistunut teos, ihania malleja, kauniita kuvia.. Kiitos tästä! Vuoden neuleteko. :o)

iso gnu kirjoitti...

Kiitos kirjasta! Onnittelut tekijöille! On se melkoinen urakka!

ouka kirjoitti...

Mahtava kirja! Useita ohjeita, joita on pakko kokeilla. Kiitos!

TiinaR kirjoitti...

Onnittelut upeasta kirjasta! Sain omani eilen. Aivan upeita kuvia ja kivoja ohjeita. Erityisesti tykkäsin siitä että on kokoja isommillekin naisille!

RiikkaS kirjoitti...

Onneksi olkoon neulekirjailijalle! Kuopion neuletapaamisessa jo kirjaa syynäsin ja upea on!

MysteryKnitter kirjoitti...

Olen iloinen, että sait kirjaprojektin päätökseen.