maanantai 24. joulukuuta 2007

Ja me toivotamm'

...onnellista ja hyvää joulua. Maisteri toivottaa lukijoilleen hyvää ja rauhaisaa joulunaikaa Tiernapoikien sävelin. Loistava ja sovituksestaan huolimatta traditiolle hyvin uskollinen esitys löytyy Youtubesta kahdessa osassa. Varoituksena tosin mainittakoon, että tutut sävelmät jäävät herkästi päähän soimaan.

Vaikka joulusuunnitelmat eivät tänä vuonna menneetkään ihan niin kuin oli ajateltu, saatiin stressi torjuttua ja Elämänlangan pesueellekin joulunviettopaikka sekä aatoksi että pyhiksi ja välipäiviksi. Alunperin oli tarkoitus lähteä kohti Seinäjokea ja maisterin miehen sukulaisia jo lauantaina, mutta erinäiset surkeat sattumukset siirsivät lähtöä. Onneksi maisterin vanhemmat asuvat vain puolen tunnin ajomatkan päässä, joten evakuoiduimme aatonaattona Tuusulaan josta matka jatkuu joulupäivänä kohti Seinäjokea.Yksi pahimmista luonnehäiriöistäni on taipumus hermostua suhteettomasti jos ennalta tehdyt suunnitelmat muuttuvat, mutta päätin urheasti olla pilaamatta joulumieltä turhanharmittelulla. Sen sijaan iloitsin siitä, että Nea nyt ensimmäistä kertaa oli tarpeeksi vanha ymmärtämään joulukuusen koristelun ilon. Olikin hauska katsella, kuinka tyttö mummun kanssa ripusti kuuseen samoja lasipalloja ja joulukelloja kuin itse lapsena laitoin, ja jopa joitakin sellaisia koristeita, joita omin pikku kätösin olen askarrellut.

Hyvä puoli suunnitelmien muuttumisessa on sekin, että nyt pääsemme viettämään joulunaikaa sekä minun että Teemun perheiden kanssa. Lisäksi joulupäivä on hyvä päivä olla tien päällä, sillä ruuhkia ei ainakaan ole eikä matkanvarren huoltoasemillakaan ole erityisemmin jonoja.Raportoitakoon vielä viime viikkoon viitaten, että maisteri Elämänlanka selätti kirotut joululahjasukat vastoinkäymisistä huolimatta. Viime viikolla mainittujen pudonneiden silmukoiden lisäksi kiusasivat esimerkiksi pohjekavennukset, jotka aloitin yhtä takasaumakuvion mallikertaa liian myöhään noin kahdeksastatoista varmistuslaskusta huolimatta, sekä lievä mahatauti joka söi puolisentoista vuorokautta hyvää neuleaikaa. Sukat kuitenkin valmistuivat perjantai-iltapäivänä ja pääsivät vastaanottajalleen jo samana iltana. Ne kuulemma myös sopivat, vaikka isojalkaista maisteria sukkien pikkuruiset jalkaterät välillä vähän epäilyttivätkin.Nyt kun joululahjaneulominen on saatu kunnialla päätökseen ja joulureissussa päästy tien päälle onkin aika perinteiseen lomatapaan keskittyä omiin töihin. Valtaisien reissukassikasojen joukossa on yksi laukullinen neulottavaa, niin sukanalkua kuin puserontynkääkin, ja lisäksi kolmisen ohjekirjaa ja noin puolen vuoden tarpeiksi sukkalankoja. Toiveissa olisi joululoman aikana saada valmiiksi ainakin keskeneräiset germaanisukat.

Ensi viikolla taas Elämänlankaa, saa nähdä vieläkö tien päältä vai kenties jo kotoa. Siihen saakka rauhallista ja mukavaa joulua.

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää joulua1

emilia kirjoitti...

hauskaa joulua ja turvallista ajomatkaa!

iso gnu kirjoitti...

Jouluiloa!

Inka kirjoitti...

Iloista joulua ja joutuisia silmukoita ajomatkoilla!

satumh kirjoitti...

oikein ihanaa joulunaikaa myös sinulle ja koko perheellesi! :)

seijap kirjoitti...

Joulun iloa, valoa ja rauhaa!

Sire kirjoitti...

Makoisaa Joulua!

Carita kirjoitti...

Rauhallista joulua ja turvallista ajomatkaa!

Anonyymi kirjoitti...

Iloista joulua!

Tuazophia kirjoitti...

Hyviä välipäiviä ja onnellista uutta vuotta!